StoryEditorOCM
Domaći nogometu centru zagreba

Tisuće navijača dočekalo igrače Dinama na Trgu bana Jelačića za proslavu naslova

Piše HINA
26. svibnja 2024. - 22:57

Pred više desetaka tisuća navijača, nogometaši zagrebačkog Dinama su na središnjem zagrebačkom trgu proslavili 35. naslov u klupskoj povijesti, pri čemu 25. u Hrvatskoj.

Bila je to ujedno i treća trostruka kruna "Modrih".

Sezonu su otvorili osvajanjem Superkupa pobjedom nad Hajdukom u Maksimiru, potom su slavili u Kupu porazivši u dvije finalne utakmice Rijeku, da bi remijem u zadnjem kolu protiv Rudeša (3-3) i službeno zaključili utrku za naslov prvaka s osam bodova više od Rijeke i čak 14 bodova više od Hajduka.

Dinamo je u Hrvatskoj osvojio ukupno 50 trofeja - 25 naslova prvaka, 17 Kupova i osam Superkupova. Međutim, ovo je bila tek treća "trostruka kruna" nakon sezona 2006/07. i 2010/11. Dodajmo i kako Dinamo nikad prije ove sezone nije uspio igrati europsko proljeće i uzeti trostruku krunu.

Posebnu težinu cijeloj ovoj natjecateljskoj godini daje i zanimljiv statistički detalj. Dinamo je, uključujući i nedjeljni dvoboj protiv Rudeša, odigrao ukupno 59 službenih utakmica ove sezone što je apsolutni rekord u cijeloj klupskoj povijesti, dakle od 1911. godine do danas. Dosadašnji rekord držale su sezone 2013/14. i 2018/19. u kojima je momčad odigrala po 57 službenih dvoboja. U tom je opusu 51 utakmicu vodio trener Sergej Jakirović, a početnih osam njegov prethodnik Igor Bišćan.

Posljednji put Dinamo je naslov na Trgu proslavio sada već davne 2007. godine.

Zagrijavanje za proslavu krenulo je u popodnevnim satima ispred stadiona Maksimir. Po završetku utakmice Dinamo - Rudeš, na maksimirskom travnjaku je održana ceremonija dodjele pehara i medalja, a zatim se slavlje preselilo na središnji zagrebački trg. Nogometaši Dinama su do "Jelačić placa" stigli u otvorenom autobusu probijajući se kroz mnoštvo navijača.

Otvoreni autobus s igračima krenuo je iz Maksimira oko 20.45, a nekoliko tisuća ljudi je bilo iza vozila u korteu. Na središnji zagrebački trg uspio se probiti nakon više od sat vremena vožnje. Trg je "gorio" od brojnih baklji, raketa i raznih pirotehničkih sredstava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 15:35