StoryEditorOCM
Domaći nogometvelika tuga

Tragedija prije utakmice u Dalmaciji: preminuo vozač autobusa, nekoliko sekundi prije smrti izveo je herojski čin

Piše Sport SD
19. studenog 2023. - 14:16

Primorac i Sloga trebali su igrati u Biogradu danas od 13.30, ali utakmica je odgođena zbog tragedije koja se dogodila dok su nogometaši iz Mravinaca putovali. U vožnji je pozlilo vozaču autobusa. Klupsko osoblje odmah je priskočilo u pomoć te su ga pokušali reanimirati, ali nažalost nisu uspjeli. Odmah je pozvana i hitna pomoć, ali vozač je u međuvremenu preminuo. Liječnici su tek mogli konstatirati smrt kada su stigli na mjesto događaja.

Preminuli vozač je, međutim, samo nekoliko sekundi prije smrti izveo herojski čin. U trenucima kad mu je pozlilo uspio je skrenuti autobus u krajnju desnu, zaustavnu traku na autocesti i tako zaustaviti autobus koji je bio pun mladih igrača.

Nezapamćena tragedjia dobrano je uzdrmala i sve u mravinačkom klubu, ali i u redovima domaće momčadi iz Biograda. kako doznajemo na putu prema utakmici bio je i predsjednik Sloge dr. Zdravko Perko, poznati liječnik s velikim sportskim pedigreom, no on nije bio u autobusu, već u svome automobilu. Odmah je pohitao prema mjestu nesreće.

Iz redova Sloge doznajemo i kako igračima u autobusu nije ništa, prisebna reakcija nesretnog vozača spasila je tako mnoge živote, ali svakako je ovo drama koju će svi iz autobusa pamtiti cijeli život.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 15:11