StoryEditorOCM
Domaći nogometbivši igrač Hajduka

Tražena je roba, bio je mnogima na listi želja, mogao bi biti i Dalićev joker: ‘Ako zatrebam izborniku, spreman sam‘

Piše Dražen Antolić/SN
23. kolovoza 2024. - 20:56

Kako je izbornik Zlatko Dalić ostao bez desnih braniča ozljedama i operacijama Josipa Stanišića i još ranije Josipa Juranovića, mora naći nova rješenja. U velikom razgovoru za SN pitali smo Tudora i očekuje li da će se izbornik sjetiti njega.

- Ja sam u odličnoj formi, u pet utakmica imam dvije asistencije. Igramo u formaciji 3-4-3, pritom sam nekad stoper, a nekad desni bočni. Apsolutno sam spreman ako izborniku treba desni branič. Nitko iz HNS-a nije me zvao, a ako me pitate mislim li da sam zaslužio šansu s obzirom na situaciju u reprezentaciji, reći ću kako sam siguran da mogu odgovoriti potrebama Vatrenih. Uopće ne sumnjam u svoje sposobnosti i mogućnosti - kazao nam je Tudor koji od 2020. godine igra u Poljskoj, a za Hrvatsku A vrstu formalno ima tri nastupa.

image
Janek Skarzynski/AFP

To su bile utakmice 2017. godine kad je tadašnji izbornik Ante Čačić zapravo vodio pretežno selekciju HNL-a na oglede u Kini te u Los Angelesu s Meksikom, pišu Sportske novosti.

Kako je vidio reprezentaciju na Euru?

- Ne bi mi bilo ugodno komentirati Euro, nije bilo najbolje, iako smo unatoč svemu imali prolaz do zadnje sekunde. Malo je bilo i nesreće.

Nekad ste slovili kao bočni igrač koji je bolji prema naprijed, ali budući da igrate često i stopera, sa svojih 173 centimetra, popravili ste defenzivnu igru?

image
Janek Skarzynski/AFP

- Proglašen sam najboljim obrambenim igračem u Poljskoj prije godinu i pol pa mislim kako mogu reći da sam se itekako popravio. Ove sezone imamo jedan primljen pogodak, a ja sam dio toga.

Na SofaScore u zadnjih 12 mjeseci ima prosječnu ocjenu 7,21, a u tekućoj sezoni 7,32. U pet utakmica odigrao je kompletnu minutažu. Koliko je bolji igrač nego u doba kad je nosio dres Hajduka?

- Napravio sam veliki iskorak, o tome govore i ponude Union Berlina, Standard Liegea i zagrebačkog Dinama, koje je Rakow odbio - kaže Tudor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 01:37