StoryEditorOCM
Domaći nogometne mogu ga smisliti

U Hajduku ga obožavali, tamo ga vrijeđaju! Cure detalji svađe Tramezzanija i navijača: ‘Prijete da će ga potjerati‘

Piše SPORT SD
28. rujna 2024. - 13:00

Jučerašnji incident na Šubićevcu iznenadio je mnoge, ponovno su teške riječi pale na relaciji Tramezzani - navijači Istre. Nije ovo prvi put, još nakon utakmice protiv Lokomotive prigovarali su Talijanu navijači, a on je tada oštro odgovorio, rekao da ne prihvaća osobne uvrede.

Uzela je Istra jučer protiv Šibenika bod, iako su žuto-zeleni igrali dobar dio susreta s igračem manje. Naime, isključen je bio u 38. minuti kapetan Slavko Blagojević

Nakon utakmice nastao je verbalni okršaj Tramezzanija i pripadnika navijačke skupine Demoni. Uključila se čak i policija, spriječila eskalaciju sukoba.

Nije ovo Tramezzaniju prvi posao u Hrvatskoj, ne treba spominjati, bio je početkom 2021. godine u Hajduku, postigao dobre rezultate i ostao u dobrom sjećanju kod navijača. Ipak, navijači Istre ga nisu baš na isti način prigrlili.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Kako saznaje Istarski.hr, nakon što je gostujući kapetan Slavko Blagojević u 15. minuti u padu na rubu kaznenog prostora, u igri bez lopte, srušio Kulušića i za to dobio žuti karton, četrdesetak pripadnika pulske navijačke skupine koji su bili na utakmici tražilo je od Istrinog trenera da izvadi nervoznog Blagojevića, na što im je on najprije odmahivao rukom, a kasnije krenuo i nešto dobacivati Istrinim ultrasima. 

Protesti prema Istrinom treneru bili su još žešći u 38. minuti kada Blagojević dobiva i drugi žuti te mora napustiti igru, a Istra nastaviti susret s igračem manje. Situacija je kulminirala po završetku susreta, kada je talijanski strateg osjetio potrebu da se osobno verbalno obračuna s navijačima pa su situaciju morali smirivati redari i preostala Istrina klupa. Demoni su tom prilikom od Tramezzanija tražili da ih poštuje u suprotnom su mu zaprijetili kako će ga otjerati iz kluba.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Incidentno je bilo i s druge strane, kod domaćih navijača. U 65. minuti Funcuti su teren zasuli s desetak baklji uz transparent ‘Odj…te od Funcuta!’ zbog čega je utakmica prekinuta dok se teren nije očistio od pirotehničkih naprava. 

Bez obzira na incident Demoni su nastavili bodriti svoju momčad sve do kraja susreta, dok su i domaći navijači, očito zadovoljni bodom, pozdravili svoje pulene na kraju utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 13:20