StoryEditorOCM
Domaći nogometKriva procjena

U Rijeci su govorili: ‘Ako Biuk vrijedi 20, on košta 30 milijuna!‘ Otišao je u Gruziju bez odštete, sad je na Tajlandu

Piše F. V.
9. siječnja 2024. - 21:00

U kolovozu 2021. godine Denis Bušnja zabio je baš spektakularan gol škotskom Hibernianu, onako baš ‘messijevski‘. Prevario je dvojicu čuvara, potom polegao vratara, pa zabio za konačnih 4:1. Bilo je to u uzvratu 3. kola kvalifikacija Konferencijske lige.

- Ako netko pita koliko košta - cijena je 30 milijuna eura. Nakon što smo pročitali da Stipe Biuk stoji 20 milijuna... - poručivali su tada iz Rijeke.

Biuk (21) je u međuvremenu iz Hajduka otišao u američki MLS u transferu teškom 6,5 milijuna eura. Može se polemizirati je li baš najbolje odabrao odlaskom iz Europe, bez obzira što je SAD (uz Kanadu i Meksiko) domaćin idućeg Svjetskog prvenstva i MLS će do Mundijala svakako doživjeti novi uzlet. Zanimljivo, nedavno je i Bušnja napustio Europu. Ali za razliku od Biuka otišao je igrati na – Tajland.

Karijera 23-godišnjeg veznjaka nije se baš nastavila razvijati onako kako su očekivali u klubu s Rujevice i on sam. Od tog gola Hibernianu nije se baš usrećio. U veljači prošle godine posuđen je slovenskom Bravu, ali ni tamo se nije uspio ‘pronaći‘. A bila mu je to već treća posudba iz Rijeke, nakon Istre 1961 i slovačkog Sereda.

Potom je u rujnu prošle godine sporazumno s Rijekom raskinuo ugovor i bez odštete prešao u gruzijski Dinamo Tbilisi. Ali ni tamo se nije duže zadržao. Početkom ove godine preselio je u BG Pathum United, trenutno četvrtoplasiranu momčad Tajlanda.

Pathum je 23-godišnjem Bušnji, bivšem U21 reprezentativcu Hrvatske, već šesti klub u seniorskoj karijeri.

image
Matija Djanješić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:34