stdClass Object ( [id] => 1302345 [title] => Vlasnik Šibenika o turbulentnoj sezoni: ‘Nisam ja Tito ili Castro da dekretom rastjeram igrače iz svlačionice‘ [alias] => vlasnik-hnk-sibenik-s-promjenom-trenera-zadovoljio-bih-javnost-ali-sto-bih-time-dobio-nisam-ja-tito-ili-castro [catid] => 276 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kada razmišljamo o šibenskom nogometu, s razlogom ćemo se zapitati što nas čeka. Od vremena stolovanja braće Bulat, koji su ga uspješno vodili, do prodaje avanturistima iz Kolumbije, preprodaje šminkerima iz Primoštena, klub je početkom godine dobio novog vlasnika s kojim je ispao u drugu ligu.
Željko Karajica, vlasnik tvrtke SEH Fußball Beteiligungs GmbH, koja u svom vlasništvu ima i njemačkog četvrtoligaša Victoriju Berlin, prvoligaša Austriju Klagenfurt i sada Šibenik, najmanji je krivac za ovakav rasplet, jer jednostavno nije imao prostora za bilo kakve rezove, a unutarnji neprijatelj je učinio svoje, pa su Šibenčani prolili prednost od jedanaest bodova i ispali iz lige. Karajica nije sklon bombastičnim izjavama poput prethodna dva vlasnika koji su najavljivali europski Šibenik, već želi ići korak po korak. Doduše, najavio je brzi povratak u elitu, ali, kako sam kaže, ništa na silu. Njegov kratki boravak u Šibeniku, gdje su ga nestrpljivo iščekivali svi, iskoristili smo za razgovor o budućnosti kluba dok je u njegovu vlasništvu.
– Dakle, odmah da otklonim sve sumnje, nikakav izlazak iz vlasničkih struktura ne dolazi u obzir, to sam najavio i na svom predstavljanju, bez obzira na ishod utrke za ostanak. Mi ostajemo u klubu, krećemo iznova, tako da s te točke gledišta možda nam ovo daje mogućnost da kuću gradimo na zdravim temeljima od samoga starta, jer temelj je najvažniji – na prvu je istaknuo Karajica.

Sedam kola bez gola 

Posegnuli ste za dostupnim pojačanjima, no rezultat je izostao. Kako na to gledate danas nakon što je klub u drugoj ligi?
– Rekao sam da ćemo učiniti sve da ne ispadnemo iz lige, pokušali smo dovođenjem nekih poznatih imena, no ozljede koje su nas zadesile, pa pojačanja koja nisu donijela ono što smo očekivali, poput Radonjića, i naravno ono što ne smijemo kriti, situacija u svlačionici, učinili su svoje da izgubimo pobjednički mentalitet, jednostavno ništa nije štimalo. Pazite, momčad koja dva puta zaredom pobijedi Dinamo, u prvenstvu pa u kupu, u sedam kola ne postigne pogodak, to jednostavno pokazuje da nešto ne štima.
Zašto se niste odlučili na šok-terapiju s trenerom, koji očito nije imao svlačionicu, a kola su krenula nizbrdo?
– Znam da bih u tom trenutku s promjenom trenera zadovoljio javnost, ali što bih time dobio? Kada sam vidio stanje u svlačionici, onda mi je bilo jasno da dovedem bilo koga, taj ne bi mogao ništa, to bi bilo mazanje očiju sebi i svima oko kluba. Odgovorno tvrdim da nismo ispali zbog toga što smo najgori, već zbog toga što smo izgubili svlačionicu i ni jedan trener ne bi je mogao vratiti. Jednostavno sam bio svjestan da tih zadnjih pet-šest kola ne možemo promijeniti ništa.

---

image

"Odgovorno tvrdim da nismo ispali zbog toga što smo najgori, već zbog toga što smo izgubili svlačionicu i ni jedan trener ne bi je mogao vratiti"

Nikša Stipaničev/Cropix
---
Dobro, ali Čanadi jednostavno nije imao potporu ni šibenske sportske javnosti, njegova trenerska filozofija ne odgovara ovom podneblju ni hrvatskom poimanju nogometa.
– Cijenim što je Damir uskočio u tim trenucima, on je pokušao sve, ali jednostavno nije išlo i mi smo se rastali prijateljski. Vjerujem da ni on ne bi imao motiva, a i mi imamo neke druge planove, nekakva drukčija shvaćanja razvoja. Znate, mi želimo da novi trener sa svojim stožerom bude uključen i u rad škole, ne može se dogoditi da Damir bude trener i da tijekom cijele sezone ne pogleda ni jednu juniorsku utakmicu, to se mijenja iz temelja.

‘Imamo svoj put‘ 

U redu, no kako zadovoljiti navijače, kako složiti momčad za brzi povratak u prvu ligu? Do sada se spominju samo drugoligaška imena, hoće li biti koje zvučnije pojačanje?
– Iskreno, mi imamo svoj put kojim želimo ići, no moram vam nešto pojasniti. Ja sam se s takvim situacijama susretao u Berlinu i Klagenfurtu, i onaj koji misli da će prvoligaškim igračima brzo izboriti rang više, jako griješi. Recite koji bi prvoligaški igrač sada došao u drugu ligu i davao sve od sebe, a ima priliku igrati u prvoj ligi, dakle vrlo dobro znamo što nam je činiti. Austriju smo uveli u prvu ligu jer smo stvorili mentalitet, jer smo imali karakter i to je put kojim želimo ići i u Šibeniku, dakle u klub ćemo dovesti one igrače kojima će Šibenik biti dom, koji će planirati budućnost uz ovaj klub, igrače s karakterom i pobjedničkim mentalitetom. Samo jedan primjer Bundeslige. Bochum je složio momčad u drugoj ligi bez zvučnih imena, vratio se u elitu i ostao. Herta je puno bogatija i kupila je pojačanja i ispala, dakle mentalitet i karakter puno su važniji od imena.
Hm, lijepo zvuči, zašto barem upola to niste napravili kada ste došli u klub, znali ste odakle dolaze svi problemi?
– A kako!? U tom trenutku sam zatekao četrnaest igrača iz Šošine agencije, što sam mogao? Pa nisam ja Tito ili Castro da dekretom rastjeram sve to, to su igrači koji tada imaju važeći ugovor, koji se mora poštovati. Jedno je to gledati sa strane, a drugo je što možete u tom trenutku. Zato vam sada kažem da ubuduće u klubu neće biti više od dva igrača iz jedne agencije! Mi smo napravili ono što smo mogli, riješili se stožera s Cvitanovićem i Hrgovićem, no što vam to vrijedi kada su i prinove u tom trenutku uvučene u spletke u svlačionici, tako da se nije moglo ništa.
Ako zauzmemo stav da nije svako zlo za zlo, kako izgleda vaša vizija razvoja kluba i povratka u prvu ligu?
– Tu se obojica slažemo da nije svako zlo za zlo. Evo slikovito sada rušimo gotovo cijeli gornji kat na Šubićevcu, dakle gradimo nove temelje, kako u pristupu, tako i razvoju kluba. Od ondašnjih trideset i pet igrača, sada tri imaju ugovor i momčad će slagati novi trener Mario Carević sa svojim stožerom. Ovo nije utrka na sto metara, ovo je maraton koji moramo zajedno trčati, a naglasak mora biti na školi nogometa, i tu će biti dosta promjena.

---

image

"U klubu će sada biti najviše dva igrača iz iste agencije", najavljuje Karajica

Nikša Stipaničev/Cropix
---
Nedopustivo je da ja dođem u Gospić i gledam kvalifikacije pa da me bude sram jer moj trener psuje djetetu majku koja sjedi na tribini. Toga više neće biti. Sada smo u rekonstrukciji travnjaka u Crnici, svi uzrasti će imati vrhunske uvjete za rad, jer ako netko dovede nama dijete, mi mu moramo omogućiti sve, a ako to dijete uspije, ako svake godine izbacimo dva-tri igrača s potpisanim profesionalnim ugovorom, onda smo uspjeli i ja i roditelji.
Victoria Berlin jest četvrta liga, ali svi naši mlađi uzrasti su u prvoj ligi, doduše juniori su sada ispali, ali će se vratiti vrlo brzo jer imamo sustav. Victoria je klub s najviše igrača od svih njemačkih klubova, dvije tisuće djece i sedamdeset momčadi, dakle to je sustav koji želimo pokrenuti i u Šibeniku, kao što smo ga pokrenuli i u Klagenfurtu. Stvaramo uvjete da “pravimo” igrače, jer cilj je stvarati, ako to ne radimo kako treba, onda nam omladinski pogon i ne treba, kupimo igrača i gotovo, ali mislim da je ovo pravi put. Tu će važnu ulogu imati i trener prve momčadi koji će pratiti rad i ove kategorije U-17 i U-19, želimo imati sustav.

Jako od starta 

To je dobra zamisao, ali ajmo se mi vratiti na ono što nas čeka. Pripreme počinju 3. srpnja, kakav je plan za povratak?
– Kao što sam rekao, novi stožer će slagati momčad zajedno sa sportskim direktorom. Želja nam je odmah od starta krenuti jako, prvoligaški, svjesni smo da ćemo svim ostalim klubovima biti lovina, jer pobijediti Šibenik za njih će biti velika stvar, no mi se moramo nametnuti na način da kada protivnik izlazi na teren, odmah bude tužan, jer je svjestan da će izgubiti, to je taj mentalitet koji želim u svlačionici, taj pobjednički mentalitet, a tu je najvažnije da smo uspjeli zadržati Điru, jer on je taj motor koji sve to pokreće. Dakle, momčad mora biti pobjednička, vidjeli ste u završnici prvenstva kako je Gorica izgledala, jer je imala situaciju u svlačionici.
U slaganju momčadi, uz trenera, važan je i sportski direktor, Hrvoje Kulušić kao tajnik mlađih uzrasta u HNS-u ima dostupne sve informacije i vrstan je poznavatelj, no fali mu malo odlučnosti na ovoj funkciji. Hoćete li ga možda pojačati?
– Hrvoje dobro radi svoj posao i slažem se da ga treba pojačati i to ćemo učiniti s tehničke strane. Naš plan je da imamo svojevrstan direktorij i upravo zbog toga sa mnom je stigao i direktor Victorije. Dakle, želimo da sva tri sportska direktora, uključujući i Klagenfurt, imaju stalnu komunikaciju, da bude sinergija na svim razinama. To znači da skauting, financije, transferi sada idu na višu razinu.
To znači i razmjenu igrača...
– Točno tako, naši igrači će se sukladno potrebama rotirati, vidjeli ste ove godine tu je bio i Nikola Đorić, mlad igrač koji je istaknuo kako mu je lijepo bilo u Šibeniku, no da se ne bi vraćao zbog situacije koja je vladala u svlačionici. Dakle, sve je bilo poremećeno, no mi sada idemo prema gore, idemo stvarati karakter i zdravo ozračje.

Podrška navijača 

Iskreno, mi u Šibeniku, Dalmatinci južnjačkog temperamenta, nismo navikli na ovakvo plansko razmišljanje jer želimo sve i odmah.
– Svjestan sam toga, no naš način rada i razmišljanja je takav. Mi nismo novi u sportu, ovo radimo godinama i zato želim kazati kako ćete vidjeti jedan drukčiji klub, jedan drukčiji Šibenik. Vjerujem da će navijači to prepoznati i dati nam podršku i ove sezone, jer kada stvorimo karakter pobjednika, onda će i navijači sa zadovoljstvom dolaziti na Šubićevac.

---

image

‘Navijači će rado dolaziti na Šubićevac‘

Nikša Stipaničev/CROPIX

Nikša Stipaničev/Cropix
---
Veseli da ste duboko vezani za Šibenik s ovakvim pristupom, da sve ovo nije bila samo avantura. Što na sve to kažu sponzori?
– Moj ostanak ni u jednom trenu nije bio upitan, uvjeren sam da ćemo ostvariti zacrtano već ove sezone, jer Šibenik, odnosno da kažem mi, pripadamo hrvatskoj nogometnoj eliti. Da sam razmišljao o odlasku, onda ne bih ni dolazio, da pričaju Karajica došao, iskoristio, odnio novce, a mi ne da nismo odnijeli, nego smo dosta sredstava uložili, uložit ćemo i još. Favbet ostaje s nama, a vjerujem da će s dobrim igrama i rezultatima doći i drugi, već sada imamo nekoliko manjih u pripremi. No to je naš posao i to će biti maksimalno u redu.
Dobro je da ste se malo odmorili ovdje u Šibeniku, jer ovo je sada i vaš grad.
– Nažalost, vrlo kratko. Evo poveo sam i obitelj, bili smo na slapovima Krke, predivno je, no obveze zovu, ali naravno da ćemo se češće viđati, jer vjerujem da i vi novinari i navijači i svi kojima je Šibenik na srcu imamo zajednički cilj, a to je stabilan prvoligaš s odličnom školom nogometa.
Željko Karajica nije čovjek od velikih riječi i još većih obećanja, njegov pristup je profesionalan, tako da se nadamo da je ovo kraj lutanja kada je HNK Šibenik u pitanju. Neki upitnici će zauvijek ostati, posebice je li bilo potrebno ispasti iz prvog razreda, kao i što je sve ovo sa Šošinom agencijom bilo potrebno prethodniku, no vjerujemo da je starac od devedeset i jednu godinu napokon spreman za novi uzlet.

---

‘Vratit ćemo klubu šibenski štih‘

– Svjesni smo mi što klub znači Šibeniku, ali treba biti iskren, tko je potjerao šibenske igrače – vaš Primoštenac. Zašto su morali otići Bačelić-Grgić, Jakoliš...? To je pitanje koje ste trebali uputiti njima, tko je doveo neke ljude u klub koji jedva znaju gdje je Šubićevac. Sve to su pitanja za njih, mi ćemo promjene napraviti u svim strukturama, evo novi predsjednik Upravnog odbora je Frane Malenica, uspješan gospodarstvenik, dugogodišnji direktor, zamjenik mu je Ivica Plenča, također čovjek iz gospodarstva.

Šteta što kasnite s promjenama u marketingu, jer i sami ste svjedok laži koju je dojučerašnji direktor Dino Mokos izrekao na vašem predstavljanju, kada je rekao da Siniša Šošo nema nikakve funkcije u klubu, iako je Šošo poslije poraza od Varaždina - na moju konstataciju da je onaj tko je slagao momčad istu loše složio - sam priznao da je sve složio upravo on.

– Ja sam i tada rekao kako ne želimo gledati iza sebe i da idemo naprijed, svjesni smo mi bili tih podjela odmah, ali jednostavno nismo mu raskinuli ugovor zbog činjenice da smo ušli u finale, da je netko moramo odraditi sve te ulaznice, dogovore i ostalo. Mi ćemo sada dobro voditi računa koga ćemo postaviti na te funkcije, jer kako smo već spomenuli, gradimo zdravu, novu kuću od temelja i ona mora biti funkcionalna na svim razinama. Marketing je samo jedan segment, ne možeš raditi u klubu, a nisi za klub, da je bilo moralno, sami bi neki otišli, pa nama je Boren Toni Prkić dolazio iz Splita na dan utakmice prodavati ulaznice i pozvati trenere na press-konferenciju, zar u Šibeniku nema ljudi za to, sve to od sada će biti drukčije.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ŽELJKO KARAJICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => ŽELJKO KARAJICA 2 0 10607 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-06-29 11:47:27 [created_by] => 264 [created_by_alias] => Josip Čaleta Car [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-06-30 15:38:22 [modified_by] => 264 [publish_up] => 2023-06-30 15:38:22 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 57 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 276 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o domaćem nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, domaći nogomet [secure] => 0 [page_title] => Domaći nogomet [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Vlasnik HNK Šibenik: S promjenom trenera zadovoljio bih javnost, ali što bih time dobio!? Nisam ja Tito ili Castro... [metakey] => Željko Karajica, HNK Šibenik [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/06\/29\/24626937.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/29\/24476916.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/29\/24486224.jpg","\/images\/slike\/2023\/06\/29\/24654636.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix","Nik\u0161a Stipani\u010dev\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u201dKada sam vidio stanje u svla\u010dionici, onda mi je bilo jasno da dovedem bilo koga, taj ne bi mogao ni\u0161ta, to bi bilo mazanje o\u010diju sebi i svima oko kluba\u201d<\/p>","

\u201dU klubu \u0107e sada biti najvi\u0161e dva igra\u010da iz iste agencije\u201d, najavljuje\u00a0Karajica<\/p>","

\u2018Navija\u010di \u0107e rado dolaziti na \u0160ubi\u0107evac\u2018<\/p>\n\n

Nik\u0161a Stipani\u010dev\/CROPIX<\/p>","

\u201dOdgovorno tvrdim da nismo ispali zbog toga \u0161to smo najgori, ve\u0107 zbog toga \u0161to smo izgubili svla\u010dionicu i ni jedan trener ne bi je mogao vratiti\u201d<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1279","hd_24626937_1920.jpg":"1920x1080","k_24626937_1280.jpg":"1280x1280","k_24626937_1024.jpg":"1024x1024","k_24626937_640.jpg":"640x640","k_24626937_480.jpg":"480x480","k_24626937_340.jpg":"340x340","k_24626937_220.jpg":"220x220","o_24626937_1280.jpg":"1280x852","o_24626937_1024.jpg":"1024x682","o_24626937_640.jpg":"640x426","o_24626937_480.jpg":"480x319","o_24626937_340.jpg":"340x226","o_24626937_220.jpg":"220x146","h_24626937_1280.jpg":"1280x854","h_24626937_1024.jpg":"1024x683","h_24626937_640.jpg":"640x427","h_24626937_480.jpg":"480x320","h_24626937_340.jpg":"340x227","h_24626937_220.jpg":"220x147","pp_24626937_1280.jpg":"1280x1628","pp_24626937_1024.jpg":"1024x1303","pp_24626937_640.jpg":"640x814","pp_24626937_480.jpg":"480x611","pp_24626937_340.jpg":"340x432","pp_24626937_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1264","hd_24476916_1920.jpg":"1920x1080","k_24476916_1280.jpg":"1280x1280","k_24476916_1024.jpg":"1024x1024","k_24476916_640.jpg":"640x640","k_24476916_480.jpg":"480x480","k_24476916_340.jpg":"340x340","k_24476916_220.jpg":"220x220","o_24476916_1280.jpg":"1280x842","o_24476916_1024.jpg":"1024x674","o_24476916_640.jpg":"640x421","o_24476916_480.jpg":"480x316","o_24476916_340.jpg":"340x223","o_24476916_220.jpg":"220x144","h_24476916_1280.jpg":"1280x854","h_24476916_1024.jpg":"1024x683","h_24476916_640.jpg":"640x427","h_24476916_480.jpg":"480x320","h_24476916_340.jpg":"340x227","h_24476916_220.jpg":"220x147","pp_24476916_1280.jpg":"1280x1628","pp_24476916_1024.jpg":"1024x1303","pp_24476916_640.jpg":"640x814","pp_24476916_480.jpg":"480x611","pp_24476916_340.jpg":"340x432","pp_24476916_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1137","hd_24486224_1920.jpg":"1920x1080","k_24486224_1280.jpg":"1280x1280","k_24486224_1024.jpg":"1024x1024","k_24486224_640.jpg":"640x640","k_24486224_480.jpg":"480x480","k_24486224_340.jpg":"340x340","k_24486224_220.jpg":"220x220","o_24486224_1280.jpg":"1280x758","o_24486224_1024.jpg":"1024x606","o_24486224_640.jpg":"640x379","o_24486224_480.jpg":"480x284","o_24486224_340.jpg":"340x201","o_24486224_220.jpg":"220x130","h_24486224_1280.jpg":"1280x854","h_24486224_1024.jpg":"1024x683","h_24486224_640.jpg":"640x427","h_24486224_480.jpg":"480x320","h_24486224_340.jpg":"340x227","h_24486224_220.jpg":"220x147","pp_24486224_1280.jpg":"1280x1628","pp_24486224_1024.jpg":"1024x1303","pp_24486224_640.jpg":"640x814","pp_24486224_480.jpg":"480x611","pp_24486224_340.jpg":"340x432","pp_24486224_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1388","hd_24654636_1920.jpg":"1920x1080","k_24654636_1280.jpg":"1280x1280","k_24654636_1024.jpg":"1024x1024","k_24654636_640.jpg":"640x640","k_24654636_480.jpg":"480x480","k_24654636_340.jpg":"340x340","k_24654636_220.jpg":"220x220","o_24654636_1280.jpg":"1280x925","o_24654636_1024.jpg":"1024x740","o_24654636_640.jpg":"640x462","o_24654636_480.jpg":"480x347","o_24654636_340.jpg":"340x245","o_24654636_220.jpg":"220x159","h_24654636_1280.jpg":"1280x854","h_24654636_1024.jpg":"1024x683","h_24654636_640.jpg":"640x427","h_24654636_480.jpg":"480x320","h_24654636_340.jpg":"340x227","h_24654636_220.jpg":"220x147","pp_24654636_1280.jpg":"1280x1628","pp_24654636_1024.jpg":"1024x1303","pp_24654636_640.jpg":"640x814","pp_24654636_480.jpg":"480x611","pp_24654636_340.jpg":"340x432","pp_24654636_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 2 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 6280006 Threads: 84 Questions: 1144511508 Slow queries: 0 Opens: 215503 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 182.246 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 10286741 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 276 [name] => Domaći nogomet [alias] => domaci-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/domaci-nogomet ) ) [link] => /sport/domaci-nogomet/vlasnik-hnk-sibenik-s-promjenom-trenera-zadovoljio-bih-javnost-ali-sto-bih-time-dobio-nisam-ja-tito-ili-castro-1302345 [printLink] => /sport/domaci-nogomet/vlasnik-hnk-sibenik-s-promjenom-trenera-zadovoljio-bih-javnost-ali-sto-bih-time-dobio-nisam-ja-tito-ili-castro-1302345?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 702652 [name] => Željko Karajica [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-01-12 19:37:29 [main_article_id] => 0 [alias] => zeljko-karajica [link] => /tag/zeljko-karajica ) [1] => stdClass Object ( [id] => 281298 [name] => hnk šibenik [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hnk-sibenik [link] => /tag/hnk-sibenik ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ŽELJKO KARAJICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Vlasnik Šibenika o turbulentnoj sezoni: ‘Nisam ja Tito ili Castro da dekretom rastjeram igrače iz svlačionice‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-20-16-31-22-264 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1342 [gender] => m [description] => [image] => 1342.png [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"3","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/29/24626937.jpg [galleryCount] => 4 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Nikša Stipaničev/Cropix [mainImageDesc] =>

”Kada sam vidio stanje u svlačionici, onda mi je bilo jasno da dovedem bilo koga, taj ne bi mogao ništa, to bi bilo mazanje očiju sebi i svima oko kluba”

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/29/24626937.jpg [title] =>

”Kada sam vidio stanje u svlačionici, onda mi je bilo jasno da dovedem bilo koga, taj ne bi mogao ništa, to bi bilo mazanje očiju sebi i svima oko kluba”

Nikša Stipaničev/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/29/24476916.jpg [title] =>

”U klubu će sada biti najviše dva igrača iz iste agencije”, najavljuje Karajica

Nikša Stipaničev/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/29/24486224.jpg [title] =>

‘Navijači će rado dolaziti na Šubićevac‘

Nikša Stipaničev/CROPIX

Nikša Stipaničev/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/06/29/24654636.jpg [title] =>

”Odgovorno tvrdim da nismo ispali zbog toga što smo najgori, već zbog toga što smo izgubili svlačionicu i ni jedan trener ne bi je mogao vratiti”

Nikša Stipaničev/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kada razmišljamo o šibenskom nogometu, s razlogom ćemo se zapitati što nas čeka. Od vremena stolovanja braće Bulat, koji su ga uspješno vodili, do prodaje avanturistima iz Kolumbije, preprodaje šminkerima iz Primoštena, klub je početkom godine dobio novog vlasnika s kojim je ispao u drugu ligu.
Željko Karajica, vlasnik tvrtke SEH Fußball Beteiligungs GmbH, koja u svom vlasništvu ima i njemačkog četvrtoligaša Victoriju Berlin, prvoligaša Austriju Klagenfurt i sada Šibenik, najmanji je krivac za ovakav rasplet, jer jednostavno nije imao prostora za bilo kakve rezove, a unutarnji neprijatelj je učinio svoje, pa su Šibenčani prolili prednost od jedanaest bodova i ispali iz lige. Karajica nije sklon bombastičnim izjavama poput prethodna dva vlasnika koji su najavljivali europski Šibenik, već želi ići korak po korak. Doduše, najavio je brzi povratak u elitu, ali, kako sam kaže, ništa na silu. Njegov kratki boravak u Šibeniku, gdje su ga nestrpljivo iščekivali svi, iskoristili smo za razgovor o budućnosti kluba dok je u njegovu vlasništvu.
– Dakle, odmah da otklonim sve sumnje, nikakav izlazak iz vlasničkih struktura ne dolazi u obzir, to sam najavio i na svom predstavljanju, bez obzira na ishod utrke za ostanak. Mi ostajemo u klubu, krećemo iznova, tako da s te točke gledišta možda nam ovo daje mogućnost da kuću gradimo na zdravim temeljima od samoga starta, jer temelj je najvažniji – na prvu je istaknuo Karajica.

Sedam kola bez gola 

Posegnuli ste za dostupnim pojačanjima, no rezultat je izostao. Kako na to gledate danas nakon što je klub u drugoj ligi?
– Rekao sam da ćemo učiniti sve da ne ispadnemo iz lige, pokušali smo dovođenjem nekih poznatih imena, no ozljede koje su nas zadesile, pa pojačanja koja nisu donijela ono što smo očekivali, poput Radonjića, i naravno ono što ne smijemo kriti, situacija u svlačionici, učinili su svoje da izgubimo pobjednički mentalitet, jednostavno ništa nije štimalo. Pazite, momčad koja dva puta zaredom pobijedi Dinamo, u prvenstvu pa u kupu, u sedam kola ne postigne pogodak, to jednostavno pokazuje da nešto ne štima.
Zašto se niste odlučili na šok-terapiju s trenerom, koji očito nije imao svlačionicu, a kola su krenula nizbrdo?
– Znam da bih u tom trenutku s promjenom trenera zadovoljio javnost, ali što bih time dobio? Kada sam vidio stanje u svlačionici, onda mi je bilo jasno da dovedem bilo koga, taj ne bi mogao ništa, to bi bilo mazanje očiju sebi i svima oko kluba. Odgovorno tvrdim da nismo ispali zbog toga što smo najgori, već zbog toga što smo izgubili svlačionicu i ni jedan trener ne bi je mogao vratiti. Jednostavno sam bio svjestan da tih zadnjih pet-šest kola ne možemo promijeniti ništa.

---

image

"Odgovorno tvrdim da nismo ispali zbog toga što smo najgori, već zbog toga što smo izgubili svlačionicu i ni jedan trener ne bi je mogao vratiti"

Nikša Stipaničev/Cropix
---
Dobro, ali Čanadi jednostavno nije imao potporu ni šibenske sportske javnosti, njegova trenerska filozofija ne odgovara ovom podneblju ni hrvatskom poimanju nogometa.
– Cijenim što je Damir uskočio u tim trenucima, on je pokušao sve, ali jednostavno nije išlo i mi smo se rastali prijateljski. Vjerujem da ni on ne bi imao motiva, a i mi imamo neke druge planove, nekakva drukčija shvaćanja razvoja. Znate, mi želimo da novi trener sa svojim stožerom bude uključen i u rad škole, ne može se dogoditi da Damir bude trener i da tijekom cijele sezone ne pogleda ni jednu juniorsku utakmicu, to se mijenja iz temelja.

‘Imamo svoj put‘ 

U redu, no kako zadovoljiti navijače, kako složiti momčad za brzi povratak u prvu ligu? Do sada se spominju samo drugoligaška imena, hoće li biti koje zvučnije pojačanje?
– Iskreno, mi imamo svoj put kojim želimo ići, no moram vam nešto pojasniti. Ja sam se s takvim situacijama susretao u Berlinu i Klagenfurtu, i onaj koji misli da će prvoligaškim igračima brzo izboriti rang više, jako griješi. Recite koji bi prvoligaški igrač sada došao u drugu ligu i davao sve od sebe, a ima priliku igrati u prvoj ligi, dakle vrlo dobro znamo što nam je činiti. Austriju smo uveli u prvu ligu jer smo stvorili mentalitet, jer smo imali karakter i to je put kojim želimo ići i u Šibeniku, dakle u klub ćemo dovesti one igrače kojima će Šibenik biti dom, koji će planirati budućnost uz ovaj klub, igrače s karakterom i pobjedničkim mentalitetom. Samo jedan primjer Bundeslige. Bochum je složio momčad u drugoj ligi bez zvučnih imena, vratio se u elitu i ostao. Herta je puno bogatija i kupila je pojačanja i ispala, dakle mentalitet i karakter puno su važniji od imena.
Hm, lijepo zvuči, zašto barem upola to niste napravili kada ste došli u klub, znali ste odakle dolaze svi problemi?
– A kako!? U tom trenutku sam zatekao četrnaest igrača iz Šošine agencije, što sam mogao? Pa nisam ja Tito ili Castro da dekretom rastjeram sve to, to su igrači koji tada imaju važeći ugovor, koji se mora poštovati. Jedno je to gledati sa strane, a drugo je što možete u tom trenutku. Zato vam sada kažem da ubuduće u klubu neće biti više od dva igrača iz jedne agencije! Mi smo napravili ono što smo mogli, riješili se stožera s Cvitanovićem i Hrgovićem, no što vam to vrijedi kada su i prinove u tom trenutku uvučene u spletke u svlačionici, tako da se nije moglo ništa.
Ako zauzmemo stav da nije svako zlo za zlo, kako izgleda vaša vizija razvoja kluba i povratka u prvu ligu?
– Tu se obojica slažemo da nije svako zlo za zlo. Evo slikovito sada rušimo gotovo cijeli gornji kat na Šubićevcu, dakle gradimo nove temelje, kako u pristupu, tako i razvoju kluba. Od ondašnjih trideset i pet igrača, sada tri imaju ugovor i momčad će slagati novi trener Mario Carević sa svojim stožerom. Ovo nije utrka na sto metara, ovo je maraton koji moramo zajedno trčati, a naglasak mora biti na školi nogometa, i tu će biti dosta promjena.

---

image

"U klubu će sada biti najviše dva igrača iz iste agencije", najavljuje Karajica

Nikša Stipaničev/Cropix
---
Nedopustivo je da ja dođem u Gospić i gledam kvalifikacije pa da me bude sram jer moj trener psuje djetetu majku koja sjedi na tribini. Toga više neće biti. Sada smo u rekonstrukciji travnjaka u Crnici, svi uzrasti će imati vrhunske uvjete za rad, jer ako netko dovede nama dijete, mi mu moramo omogućiti sve, a ako to dijete uspije, ako svake godine izbacimo dva-tri igrača s potpisanim profesionalnim ugovorom, onda smo uspjeli i ja i roditelji.
Victoria Berlin jest četvrta liga, ali svi naši mlađi uzrasti su u prvoj ligi, doduše juniori su sada ispali, ali će se vratiti vrlo brzo jer imamo sustav. Victoria je klub s najviše igrača od svih njemačkih klubova, dvije tisuće djece i sedamdeset momčadi, dakle to je sustav koji želimo pokrenuti i u Šibeniku, kao što smo ga pokrenuli i u Klagenfurtu. Stvaramo uvjete da “pravimo” igrače, jer cilj je stvarati, ako to ne radimo kako treba, onda nam omladinski pogon i ne treba, kupimo igrača i gotovo, ali mislim da je ovo pravi put. Tu će važnu ulogu imati i trener prve momčadi koji će pratiti rad i ove kategorije U-17 i U-19, želimo imati sustav.

Jako od starta 

To je dobra zamisao, ali ajmo se mi vratiti na ono što nas čeka. Pripreme počinju 3. srpnja, kakav je plan za povratak?
– Kao što sam rekao, novi stožer će slagati momčad zajedno sa sportskim direktorom. Želja nam je odmah od starta krenuti jako, prvoligaški, svjesni smo da ćemo svim ostalim klubovima biti lovina, jer pobijediti Šibenik za njih će biti velika stvar, no mi se moramo nametnuti na način da kada protivnik izlazi na teren, odmah bude tužan, jer je svjestan da će izgubiti, to je taj mentalitet koji želim u svlačionici, taj pobjednički mentalitet, a tu je najvažnije da smo uspjeli zadržati Điru, jer on je taj motor koji sve to pokreće. Dakle, momčad mora biti pobjednička, vidjeli ste u završnici prvenstva kako je Gorica izgledala, jer je imala situaciju u svlačionici.
U slaganju momčadi, uz trenera, važan je i sportski direktor, Hrvoje Kulušić kao tajnik mlađih uzrasta u HNS-u ima dostupne sve informacije i vrstan je poznavatelj, no fali mu malo odlučnosti na ovoj funkciji. Hoćete li ga možda pojačati?
– Hrvoje dobro radi svoj posao i slažem se da ga treba pojačati i to ćemo učiniti s tehničke strane. Naš plan je da imamo svojevrstan direktorij i upravo zbog toga sa mnom je stigao i direktor Victorije. Dakle, želimo da sva tri sportska direktora, uključujući i Klagenfurt, imaju stalnu komunikaciju, da bude sinergija na svim razinama. To znači da skauting, financije, transferi sada idu na višu razinu.
To znači i razmjenu igrača...
– Točno tako, naši igrači će se sukladno potrebama rotirati, vidjeli ste ove godine tu je bio i Nikola Đorić, mlad igrač koji je istaknuo kako mu je lijepo bilo u Šibeniku, no da se ne bi vraćao zbog situacije koja je vladala u svlačionici. Dakle, sve je bilo poremećeno, no mi sada idemo prema gore, idemo stvarati karakter i zdravo ozračje.

Podrška navijača 

Iskreno, mi u Šibeniku, Dalmatinci južnjačkog temperamenta, nismo navikli na ovakvo plansko razmišljanje jer želimo sve i odmah.
– Svjestan sam toga, no naš način rada i razmišljanja je takav. Mi nismo novi u sportu, ovo radimo godinama i zato želim kazati kako ćete vidjeti jedan drukčiji klub, jedan drukčiji Šibenik. Vjerujem da će navijači to prepoznati i dati nam podršku i ove sezone, jer kada stvorimo karakter pobjednika, onda će i navijači sa zadovoljstvom dolaziti na Šubićevac.

---

image

‘Navijači će rado dolaziti na Šubićevac‘

Nikša Stipaničev/CROPIX

Nikša Stipaničev/Cropix
---
Veseli da ste duboko vezani za Šibenik s ovakvim pristupom, da sve ovo nije bila samo avantura. Što na sve to kažu sponzori?
– Moj ostanak ni u jednom trenu nije bio upitan, uvjeren sam da ćemo ostvariti zacrtano već ove sezone, jer Šibenik, odnosno da kažem mi, pripadamo hrvatskoj nogometnoj eliti. Da sam razmišljao o odlasku, onda ne bih ni dolazio, da pričaju Karajica došao, iskoristio, odnio novce, a mi ne da nismo odnijeli, nego smo dosta sredstava uložili, uložit ćemo i još. Favbet ostaje s nama, a vjerujem da će s dobrim igrama i rezultatima doći i drugi, već sada imamo nekoliko manjih u pripremi. No to je naš posao i to će biti maksimalno u redu.
Dobro je da ste se malo odmorili ovdje u Šibeniku, jer ovo je sada i vaš grad.
– Nažalost, vrlo kratko. Evo poveo sam i obitelj, bili smo na slapovima Krke, predivno je, no obveze zovu, ali naravno da ćemo se češće viđati, jer vjerujem da i vi novinari i navijači i svi kojima je Šibenik na srcu imamo zajednički cilj, a to je stabilan prvoligaš s odličnom školom nogometa.
Željko Karajica nije čovjek od velikih riječi i još većih obećanja, njegov pristup je profesionalan, tako da se nadamo da je ovo kraj lutanja kada je HNK Šibenik u pitanju. Neki upitnici će zauvijek ostati, posebice je li bilo potrebno ispasti iz prvog razreda, kao i što je sve ovo sa Šošinom agencijom bilo potrebno prethodniku, no vjerujemo da je starac od devedeset i jednu godinu napokon spreman za novi uzlet.

---

‘Vratit ćemo klubu šibenski štih‘

– Svjesni smo mi što klub znači Šibeniku, ali treba biti iskren, tko je potjerao šibenske igrače – vaš Primoštenac. Zašto su morali otići Bačelić-Grgić, Jakoliš...? To je pitanje koje ste trebali uputiti njima, tko je doveo neke ljude u klub koji jedva znaju gdje je Šubićevac. Sve to su pitanja za njih, mi ćemo promjene napraviti u svim strukturama, evo novi predsjednik Upravnog odbora je Frane Malenica, uspješan gospodarstvenik, dugogodišnji direktor, zamjenik mu je Ivica Plenča, također čovjek iz gospodarstva.

Šteta što kasnite s promjenama u marketingu, jer i sami ste svjedok laži koju je dojučerašnji direktor Dino Mokos izrekao na vašem predstavljanju, kada je rekao da Siniša Šošo nema nikakve funkcije u klubu, iako je Šošo poslije poraza od Varaždina - na moju konstataciju da je onaj tko je slagao momčad istu loše složio - sam priznao da je sve složio upravo on.

– Ja sam i tada rekao kako ne želimo gledati iza sebe i da idemo naprijed, svjesni smo mi bili tih podjela odmah, ali jednostavno nismo mu raskinuli ugovor zbog činjenice da smo ušli u finale, da je netko moramo odraditi sve te ulaznice, dogovore i ostalo. Mi ćemo sada dobro voditi računa koga ćemo postaviti na te funkcije, jer kako smo već spomenuli, gradimo zdravu, novu kuću od temelja i ona mora biti funkcionalna na svim razinama. Marketing je samo jedan segment, ne možeš raditi u klubu, a nisi za klub, da je bilo moralno, sami bi neki otišli, pa nama je Boren Toni Prkić dolazio iz Splita na dan utakmice prodavati ulaznice i pozvati trenere na press-konferenciju, zar u Šibeniku nema ljudi za to, sve to od sada će biti drukčije.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix Nikša Stipaničev/Cropix
Nikša Stipaničev/Cropix

”Kada sam vidio stanje u svlačionici, onda mi je bilo jasno da dovedem bilo koga, taj ne bi mogao ništa, to bi bilo mazanje očiju sebi i svima oko kluba”

Nikša Stipaničev/Cropix

”U klubu će sada biti najviše dva igrača iz iste agencije”, najavljuje Karajica

Nikša Stipaničev/Cropix

‘Navijači će rado dolaziti na Šubićevac‘

Nikša Stipaničev/CROPIX

Nikša Stipaničev/Cropix

”Odgovorno tvrdim da nismo ispali zbog toga što smo najgori, već zbog toga što smo izgubili svlačionicu i ni jedan trener ne bi je mogao vratiti”

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/domaci-nogomet/vlasnik-hnk-sibenik-s-promjenom-trenera-zadovoljio-bih-javnost-ali-sto-bih-time-dobio-nisam-ja-tito-ili-castro-1302345 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=a0b02276aad22eef99843d3fb5eb8ecc66bc9f26 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Vlasnik+%C5%A0ibenika+o+turbulentnoj+sezoni%3A+%E2%80%98Nisam+ja+Tito+ili+Castro+da+dekretom+rastjeram%0Aigra%C4%8De+iz+svla%C4%8Dionice%E2%80%98&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fvlasnik-hnk-sibenik-s-promjenom-trenera-zadovoljio-bih-javnost-ali-sto-bih-time-dobio-nisam-ja-tito-ili-castro-1302345 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fdomaci-nogomet%2Fvlasnik-hnk-sibenik-s-promjenom-trenera-zadovoljio-bih-javnost-ali-sto-bih-time-dobio-nisam-ja-tito-ili-castro-1302345 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => ŽELJKO KARAJICA [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Domaći nogometŽELJKO KARAJICA

Vlasnik Šibenika o turbulentnoj sezoni: ‘Nisam ja Tito ili Castro da dekretom rastjeram igrače iz svlačionice‘

Piše Josip Čaleta Car
30. lipnja 2023. - 17:38
”Kada sam vidio stanje u svlačionici, onda mi je bilo jasno da dovedem bilo koga, taj ne bi mogao ništa, to bi bilo mazanje očiju sebi i svima oko kluba”Nikša Stipaničev/Cropix

Kada razmišljamo o šibenskom nogometu, s razlogom ćemo se zapitati što nas čeka. Od vremena stolovanja braće Bulat, koji su ga uspješno vodili, do prodaje avanturistima iz Kolumbije, preprodaje šminkerima iz Primoštena, klub je početkom godine dobio novog vlasnika s kojim je ispao u drugu ligu.
Željko Karajica, vlasnik tvrtke SEH Fußball Beteiligungs GmbH, koja u svom vlasništvu ima i njemačkog četvrtoligaša Victoriju Berlin, prvoligaša Austriju Klagenfurt i sada Šibenik, najmanji je krivac za ovakav rasplet, jer jednostavno nije imao prostora za bilo kakve rezove, a unutarnji neprijatelj je učinio svoje, pa su Šibenčani prolili prednost od jedanaest bodova i ispali iz lige. Karajica nije sklon bombastičnim izjavama poput prethodna dva vlasnika koji su najavljivali europski Ši...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. svibanj 2024 18:31