StoryEditorOCM
Domaći nogometmarin oršulić

Zadar predstavio novog trenera: ‘Emotivan sam kada su u pitanju grad i klub, zato sam došao s veseljem‘

Piše SPORT SD
12. srpnja 2023. - 14:49

HNK Zadar je danas potpisao 35-godišnjeg Marina Oršulića za novog trenera seniorske momčadi. Prvi čovjek na klupi zadarskih plavo-bijelih lani je vodio SuperSport prvoligašku Croatiju iz Zmijavaca, ranije Jadran LP i opuzenski Neretvanac, a prije nego što je počeo trenersku karijeru, Metkovčanin je kao igrač bio najmlađi kapetan Zagreba, potom je igrao za azerbajdžanski Hazar, bugarski CSKA iz Sofije, norveški Tromsø IL, ciparsku Omoniju i korejski Seongnam gdje je zaključio profesionalnu karijeru, objavio je Zadar.

Prije deset godina Oršulić je odigrao 20 utakmica za Zadar, kada je u plavo-bijelom dresu na mjestu stopera prvi put osjetio travnjak na Stanovima. Desetljeće kasnije Oršulić zatvara krug i otvara novo zadarsko poglavlje.

– Emotivan sam kada su u pitanju grad i klub, zato sam došao s veseljem. Očekujem dobru epizodu u Zadru i jedva čekam početi s radom – prve su riječi novog trenera kojemu HNK Zadar nije nepoznanica.

– Dosta informacija dobio sam od svojih prijatelja Želimira Terkeša i Dragana Blatnjaka koji su trenirali Zadar. Klupska uprava je pored toga pokazala veliku želju, sve se poklopilo i nisam se puno mislio – kaže Oršulić koji je unatoč vrlo dobroj sezoni u prvoligaškoj Croatiji, za nastavak karijere ipak odabrao trećeligaša sa Stanova.

– Zadar je brend bez obzira na trenutni rang natjecanja. Mnogi su bili iznenađeni ovom odlukom, ali meni je najbitniji unutarnji osjećaj koji mi govori što je najbolje za nastavak moje trenerske karijere. Odgovaraju mi velika očekivanja koja ima Zadar, jer sam se i ranije susretao sa sličnim težnjama u Jadranu i Croatiji. To je jednostavno dio trenerskog posla, očekivanja i pritisak su pravi pokretači – bez zadrške poručuje novi trener Zadra. Rezultatski imperativ u novoj sezoni zato je već kao naslov utisnut na prvu stranicu Oršulićeve trenerske bilježnice.

– Cilj je prvo mjesto. Dugoročno se ne vidim u ovom rangu natjecanja, zato sam došao u Zadar kako bismo napravili rezultat. Uz dužno poštovanje prema svim momčadima i trenerima u Trećoj HNL, ali za mene će sve osim plasmana u Drugu HNL biti neuspjeh – dodaje Oršulić koji će s radom početi u ponedjeljak kada će na Stanovima biti prvo okupljanje osvježene i pojačane momčadi Zadra, a ubrzo potom slijedi i prva pripremna utakmica sa Solinom.

– Imamo nove igrače koji su željni dokazivanja, što je zapravo dio moje nogometne filozofije. Želim gladnu momčad, odnosno ekipu željnu rada i dokazivanja – poruka je novog zadarskog trenera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 12:18