StoryEditorOCM
Domaći nogometborba za promociju

Zadrane u nedjelju čeka prva utakmica kvalifikacija za Drugu ligu, u goste im stiže ekipa koja ima sjajnu sezonu

Piše SPORT SD
10. lipnja 2023. - 11:58

Zadar u nedjelju na Stanovima (17.30 sati) dočekuje Karlovac 1919 u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za ulazak u SuperSport Drugu nogometnu ligu.

- Spremamo se, radimo žestoko i bez pauze. Pojačali smo trening, pa se nadamo kako će na kraju sve proći dobro. Karlovac je sigurno dobra momčad koju svi drže favoritom u ovim kvalifikacijama, ali mi igramo na svom terenu gdje nikomu ne želimo prepustiti ulogu favorita - rekao je iskusni veznjak Zadra Igor Banović.

Karlovčani iza sebe imaju sjajnu sezonu, upisali su 28 pobjeda, uz tri remija i samo tri prvenstvena poraza sa zastrašujućom gol razlikom 79:12. Također, njihovi vratari Faruk Dalipagić i Luka Šteko bili su u nizu od 945 minuta bez primljenog gola, a imaju po 14 pobjeda kod kuće i u gostima, što znači da su jednako opasni.

- To je istina, ali druga će priča biti na našem terenu. Ne bih nas tek tako otpisao na Stanovima, no možda je i bolje da Karlovac 1919 svi smatraju favoritom - dodao je Banović.

image

Igor Banović

Jure Mišković/Cropix

- Karlovac je dobro organizirana momčad koja ima glavu i rep. Dobro stoje na terenu, imaju dosta iskustva, visinu i brze igrače, tako da su kao momčad prilično kompletirani. Nije slučajno što su zabili puno i primili malo golova, odnosno osvojili 87 bodova. No imamo i mi kvalitetu i razloge za optimizam, pa u nedjelju idemo na pobjedu - ističe Vedran Ješe, pomoćnik Dragana Blatnjaka.

Prodaja karata počinje u 14.30 sati na blagajni stadiona, po cijeni od 4 eura, a na utakmicu dolaze i zadarski gradonačelnik Branko Dukić te predsjednik HNS-a Marijan Kustić među ostalim.

Dodajmo i to da će se Banović danas oprostiti od zadarske publike, kao i Danijel Subašić, koji je u posljednjem kolu HNL-a u dresu Hajduka odigrao svoju posljednju službenu utakmicu u karijeri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 03:23