StoryEditorOCM
Domaći nogometpitanje svih pitanja

Znaju li Španjolci nešto više? ‘Modrić zaslužuje drugačiji oproštaj‘

Piše SN
28. lipnja 2024. - 06:49

Je li Luka Modrić odigrao posljednju utakmicu za Vatrene? Pitanje je to koje muči hrvatske navijače, ali i nogometnu javnost diljem svijeta. Španjolska Marca u današnjem izdanju novina hrvatskom je maestru posvetila tekst pod naslovom "Modrić zaslužuje drugačiji oproštaj", a u kojem podsjeća na nesretno ispadanje Hrvatske s euro-smotre - pišu Sportske novosti.

"U dobi od 38 godina Modrić je proživio jednu od najtmurnijih noći u svojoj sportskoj karijeri. Hrvatska je ispala s Eura nakon što je u posljednjoj minuti primila pogodak protiv Italije i ponovila istu pogrešku u istom trenutku kao protiv Albanije", piše Marca u tekstu čiji sadržaj potpisuje Jose Luis Hurtado.

Španjolci naglašavaju da je to bio posljednji Modrićev nastup na europskim prvenstvima. Kako kažu, sve drugo bilo bi jednako čudu.

image
Ante Čizmić/Cropix

"Njegov govor tijela (op.a, nakon utakmice s Italijom) pokazatelj je uništenog sportaša. Nogometaši veličine hrvatske "desetke" zaslužuju drugačiji oproštaj."

Modrić je, podsjetimo, službeno proglašen igračem utakmice u remiju s Talijanima, ali za njega to nije bila utješna nagrada. Jer, takvu nogometnu veličinu ne može ništa utješiti nakon jednog od najvećih sportskih poraza u karijeri, pa makar on došao na njezinom samom kraju.

"Hrvatu je uručena nagrada za MVP-a utakmice. Modrićevo lice s trofejem u rukama bilo je slagalica kostiju. Postoje fotografije iz policijskih stanica na kojima su uhićeni bili sretniji", piše Marca.

image
Ante Čizmić/Cropix

Španjolci podsjećaju na njegovu ulogu u Realu prošle sezone te ustvrđuju da takav slučaj ne može biti u hrvatskoj reprezentaciji.

"Sve to ne vrijedi za Hrvatsku, momčad koja zna živjeti samo oslanjajući se na njegovu genijalnost od prve minute."

Za kraj dodaju:

"Modrić se još uvijek opire najavama povlačenja iz reprezentacije. Hrvatsku čeka težak put bez velikana koji ju je odveo do finala Svjetskog prvenstva. U međuvremenu, Modrić čeka početak sljedeće sezone. Protokol LaLige kaže da se Hrvatu mora pljeskati gdje god dođe".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 06:50