StoryEditorOCM
Hajdukšto sad?

Američki analitičari u velikom istraživanju složni: Pukštas je budućnost reprezentacije SAD-a, a Hajduk je u opasnosti

Piše K. M.
20. studenog 2023. - 15:41

Koliko je važan Rokas Pukštas važan za Hajduk znamo već neko vrijeme, a sad se i Amerikanci bave time koliko će biti važan njima u budućnosti. Naime, 13 analitičara i trenera dobilo je zadatak u istraživanju američkih nogometnih medija odrediti najbolje igrače u generacijama od 2001. do 2009. godišta.

Cilj je bio usporediti koliko se razlikuju rangiranja tamošnjih medija i ona stručnjaka. Pukštas je rođen 2004. godine i na ovoj listi zauzeo je visoko četvrto mjesto s 86 bodova, a treće mu je izmaknulo za samo jedan bod, dok je drugi dobio 94 i prvi 106 bodova.

U generaciji Rokasa Pukštasa prvo mjesto je zauzeo vratar Chris Brady iz Chicago Firea, drugi je isto vratar Gabriel Slonina iz Eupena gdje je na posudbi iz Chelseaja te lijevi bek Atlante Caleb Wiley na trećem mjestu.

Pukštas je bio izbor svih glasača, a nijednom nije bio ispod devetog mjesta. Jedan od njih ga je stavio na prvo mjesto u tom godištu i naglasio kako mu vidi svijetlu budućnosti. Spomenulo se već nekoliko puta javno da bi o vrbovanju Pukštasa mogao razmisliti i HNS, a njegov razvoj budno prate i Amerikanci koji bi ga voljeli gledati na idućem Svjetskom prvenstvu.

- Vjerujem da ima šanse da se nađe na našem popisu za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Toliko vjerujem u njegov potencijal. Pukštas odiše neustrašivošću i lukavom igrom na osmici čime me podsjeća na mladog Westona McKennieja. Dobro igra u Hajduku i uskoro bi trebao imati puno udvarača u jačim ligama – istaknuo je analitičar.

Na popisu se našao još jedan Amerikanac kojeg smo gledali u dresu Hajduka. Riječ je o Agustinu Anelu, rođenom 2002. godine, koji je u ovom glasanju skupio tek četiri boda i završio na 13 mjestu u svom godištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2024 20:54