StoryEditorOCM
Hajdukpišu britanci

Englezi ‘poludjeli‘ za Rokasom Pukštasom, tri velikana ga žele dovesti, Hajduku se smiješi rekord

Piše SPORT SD
30. svibnja 2024. - 08:43

Već duže vrijeme spominje se kako bi ovog ljeta Rokas Pukštas mogao napustiti Poljud i nastaviti svoj strelovit uspon u nekom drugom klubu. Mladi Amerikanac pružao je odlične utakmice u bijelom dresu, privukao interes brojnih europskih klubova, a priča se da bi mogao i oboriti klupski transferski rekord.

Tek nedavno je Luka Vušković ljestvicu postavio na 11 milijuna eura, a sada bi je Pukštas mogao preskočiti. 

Aston Villa, West Ham i Arsenal zainteresirani su za Rokasa Pukštasa, tvrdi britanski Daily Mail, pa nastavlja s profilom igrača:

Veznjak rođen u Oklahomi igra za splitski Hajduk i ima živopisnu karijeru.

Počeo je u akademiji Sporting Kansas Cityja prije nego što je prošao probu s Manchester Unitedom 2019., a zatim je vrijeme provodio u Barceloninoj akademiji.

Prešao je u splitski Hajduk 2020. godine i postao redoviti igrač prve momčadi kao sastavni dio momčadi koja je prošle godine osvojila Kup.

image
Tom Dubravec/Cropix

Sin bivšeg olimpijskog maratonca, Pukštas je također pozvan da predstavlja Litvu.

Europski klubovi, posebice iz Njemačke, počeli su bilježiti njegove nastupe, kao i skauti iz prvoligaškog trija Ville, West Hama i Arsenala.

Svi su mislili da Hajduk želi prodati Pukštasa i Sigura, evo istine; Kalinić otkrio i o čemu ovisi Perišićev ostanak

Hajduk očekuje ponude ovog ljeta, a mladić želi napraviti sljedeći korak u karijeri.

Pukstas se također nedavno pridružio agenciji Niagara koja zastupa osobe poput Alvara Morate iz Atletico Madrida i Danija Olma iz Red Bull Leipziga koji je ljetna meta Bayern Münchena, zaključio je autor Daily Maila.

Ova vijest dolazi par tjedana nakon što su Turci objavili da Pukštasa promatra i Fenerbahce.

Mladi Hajdukov veznjak se jučer našao na širem popisu nogometne reprezentacije SAD-a za nastup na olimpijskim igrama u Parizu. Izbornik Marko Mitrović poslao je pozive za 25 igrača koji će se u trening kampu u Kansas Cityju provesti pripreme nakon čega će se odabrati 18 igrača koji će otputovati u Pariz.

Uz to reprezentacija SAD-a će odigrati i jedan pripremni susret protiv Japana 11. lipnja koji će biti svojevrsni prvi filter za odabir igrača.

image
Tom Dubravec/Cropix

 Na popisu su dvojica vratara, po sedam obrambenih i veznih igrača, te devetorica napadača. Igrači dolaze iz 21 kluba, čak 12 ih igra u Europi (Njemačkoj, Belgiji, Italiji, Engleskoj, Hrvatskoj, Nizozemskoj). Devetorica igrača su već bili na četiri prethodna okupljanja i očekuje se da će oni činiti kostur reprezentacije, a to su obrambeni igrači Nathan Harriel, Bryan Reynolds, John Tolkin i Jonathan Tomkinson, vezni igrači Gianluca Busio, Jack McGlynn i Tanner Tessmann, te napadači Esmir Bajraktarević i Johan Gomez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 19:59