StoryEditorOCM
Hajduktraže se napadači

Doznajemo: Napad na Krovinovića uopće nije prijavljen zagrebačkoj policiji, istraga je svejedno pokrenuta

Piše A. J.
26. svibnja 2024. - 16:58

Filip Krovinović u subotu navečer je bio žrtva sramotnog napada u Zagrebu. Naime, kako smo neslužbeno doznali, Hajdukov veznjak je napadnut u jednom zagrebačkom lokalu kada je krenuo na zahod. Huligani su mu prišli s leđa i krenuli ga naguravati, a onda čak i udariti, ali se Hajdukov veznjak uspio izmaknuti. Napadači su nakon toga pobjegli, a Krovinović je ostao u tom lokalu s prijateljima još nekoliko sati.

Procurili detalji napada na Krovinovića: huligani su ga zaskočili s leđa kad je otišao na zahod

Splitski klub već je rano popodne oštro osudio napad na svog veznjaka:

"Naš prvotimac Filip Krovinović sinoć je u Zagrebu doživio fizički napad od skupine suparničkih navijača. Odmah moramo istaknuti da ovaj nezapamćeni huliganski ispad nema veze s jučerašnjom utakmicom Lokomotiva - Hajduk. Fizički napad doživio nakon odlaska sa stadiona u Kranjčevićevoj, a isključivi razlog je činjenica da je Filip igrač Hajduka", stoji u Hajdukovom priopćenju za javnost.

Hajdukov veznjak zasigurno je proživio traumu, bez obzira na to što je srećom iz cijelog napada izašao neozlijeđen, ali iz PU Zagrebačke su nam rekli da uopće nisu zaprimili prijavu o incidentu.

- Mi kao PU Zagrebačka nismo zaprimili prijavu, ali smo prema podacima dostupnima u javnosti započeli krim istraživanje u vezi navedenog incidenta - kazali su nam.

Istraga ga je, dakle, pokrenuta bez obzira na to što incident nije prijavljen, a nadamo se da će počinitelji ovog sramotnog čina biti pronađeni i procesuirani.

O svemu se oglasio i HNS, priopćenjem u kojem između ostaloga stoji:

"HNS uvijek oštro osuđuje svaki oblik nasilja, a u stalnoj komunikaciji s nadležnim institucijama ističemo važnost da se pronađu i procesuiraju pojedinci odgovorni za ovaj incident, kako ne bismo dozvolili daljnje podjele u nogometu i cijelom društvu.

Pozivamo širu sportsku zajednicu da se ujedinimo u osudi nasilja i promoviramo vrijednosti fair playa, poštovanja i zajedništva koje su temelj našeg sporta."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 14:13