StoryEditorOCM
HajdukScenarij iz snova

Dvostruko slavlje na Poljudu. Nisu samo nogometaši na prvom mjestu, Bijele su čudesnim preokretom napravile senzaciju

Piše Frane Vulas
21. listopada 2024. - 13:14

Nogometaši Hajduka nakon spretne i sretne pobjede u Koprivnici nad Slaven Belupom (2:0) te kikseva glavnih rivala Dinama i Rijeke drže vrh SuperSport HNL-a s četiri boda prednosti u odnosu na momčadi s Maksimira i Rujevice. Sastav trenera Gennara Gattusa udara ritam, nakon deset odigranih kola je neporažen (doduše, kao i Rijeka). Takav scenarij je na početku sezone, a pogotovo nakon europske eliminacije od slovačkog Ružomberoka, bio teško zamisliv. Međutim, nisu samo nogometaši Hajduka na vrhu ljestvice. Nogometašice Hajduka također su na prvom mjestu poslije upisane povijesne prve pobjede nad vladaricama hrvatskog ženskog nogometa posljednjih desetljeća Osijekom, kojem je tek Split u jednom periodu osvajanjem trofeja poremetio dominaciju.

U derbiju 7. kola Magenta Prve HNLŽ nogometašice Hajduka senzacionalno su svladale aktualne prvakinje Osijek 4:3 na pomoćnom igralištu na Poljudu. Bijele su trijumfirale poslije velikog preokreta. Gošće su imale dva pogotka prednosti, bilo je 1:3, ali tada je krenuo veliki preokret "bijelih" u zadnjih 12 minuta. Nakon ulaska s klupe u 71. minuti Ivana Vlajčević je s dva pogotka u razmaku od samo tri minute, u 79. i 82. minuti, potpuno vratila domaće u igru. Prije drugog gola Vlajčević je asistentica Andrea Grebenar prethodno ukrala loptu neopreznoj vratarki gostiju Ariani Anastasiadis. A potom je i druga od dvije igračice ušle s klupe Ana Sušak u 88. minuti, šest minuta poslije ulaska u igru, nakon odličnog prodora zabila i donijela veliko slavlje Hajduku. S obje igračice koje je uveo s klupe v.d. trenera Hajduka Joško Španjić je potpuno pogodio.

image

Andrea Grebenar

Ante Čizmić/Cropix

Prethodno je Izabela Lojna uz pomoć vratnice i vratarke Hajduka Indire Faković od koje se lopta odbila u mrežu dovela Osijek u vodstvo u 11. minuti. Najbolja golgeterka Hajduka Andrea Grebenar izjednačila je u 29. minuti. Prethodno je ista igračica promašila iz stopostotne situacije. Prije odlaska na poluvrijeme u 40. minuti Lojna je dalekometnim projektilom u rašlje vratila vodstvo gošćama. Još jednim eurogolom iz daljine potom je Barbara Živković u 51. minuti odvela gošće do spomenutih 1:3. Činilo se tada kako bodovi sigurno odlaze u Slavoniju. Do već opisanog, čudesnog preokreta.

U ovom kolu Split je teško stradao kod Agrama 0:5, a Neretva je izgubila kod Gorice 1:2. Nakon sedmog kola vodi Hajduk sa 16 osvojenih bodova (iz 7 odigranih susreta), Agram i Osijek su na 15 bodova, ali uz odigrani susret manje. Međimurje je osvojilo 13 (7), Dinamo 9 (6), Split (6) i Gorica (7) po 4 boda, a Neretva je bez bodova (7).

ŽNK Hajduk – ŽNK Osijek 4:3

Split - Pomoćno igralište na Poljudu s umjetnom travom. Gledatelja 100. Utakmica 7. kola Magenta 1. HNLŽ: ŽNK Hajduk – ŽNK Osijek 4:3 (1:2).
Sudac: Mateo Erceg (Pristeg).
Strijelkinje: 0:1 Faković (1.1-ag), 1:1 Grebenar (29.), 1:2 Lojna (40.), 1:3 Živković (51.), 2:3 Vlajčević (79.), 3:3 Vlajčević (82.), 4:3 Sušak (88.).
Hajduk: Faković, Dulčić, Pedić, Bukač, Brnić, Bagarić (od 71. Vlajčević),  Kukavica, Bakalar, Vlastelica (od 82. Sušak), Čanjevac, Grebenar.

Osijek: Anastasiadis, Bulut, Nevrkla, Joščak, Lojna, Živković, Andrlić (od 71. Maričić), Kirilenko, Petković (od 82. L. Balić), Lubina, Garcia.

Standings provided by Sofascore
image

Janja Čanjevac

Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. listopad 2024 13:14