StoryEditorOCM
Hajdukiznenadilo ga

Englez je skroz lud za Hajdukom, a ono što je vidio u Sarajevu izulo ga iz cipela: ovdje nije očekivao obilježja Bijelih

Piše SPORT SD
1. listopada 2024. - 10:58

Poznata je već priča, navijača Hajduka ima na svakom pedlju Zemlje. Ne moraju nužno biti Splićani, Dalmatinci, Hrvati...

Lijepa naša jedna je od najpoznatijih turističkih destinacija na svijetu, pa kad masa turista prolazi kroz ulice Dioklecijanovog grada, osjete i oni u zidinama i ulicama tu ljubav i strast prema Hajduku. Mnoge zaintrigira, a ima i onih koji postanu potpuno očarani, pa i mjesecima i godinama poslije prate "splitske bijele".

U takvoj situaciji našao se i Englez Karl Latham, vatreni je navijač Hajduka s već mnogo hodočašća na Poljud, a ovih je dana bio po Bosni i Hercegovini. Nakon derbija Veleža i Zrinjskog, "skoknuo" je do Sarajeva, a ono što je vidio ulicama grada pošteno ga je iznenadilo.

Naime, na jednom mjestu našao je mnoštvo naljepnica vezanih uz nogomet, a našao je i poštenu kolekciju Hajdukovih i Torcidinih. Iznenadilo ga je to, odmah je svoje otkriće Karl objavio na Twitteru.

Inače, uz Hajduk navija i za svoj West Brom Albion, ali njegova ljubav za nogometom ne poznaje granice.

Inače, često Karl putuje po cijeloj Europi, po raznim utakmicama i stadionima. Iako je vidio dosta svijeta i utakmica, nigdje ga se nije dojmilo kao u Splitu i na Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 11:12