StoryEditorOCM
Hajdukdosta je monadi

Gattuso je novi trener Hajduka, a ovo je svima promaklo; baš je osvježenje što toga nema, pa makar nakratko

Piše Pero Smolčić
13. lipnja 2024. - 11:04

Kakvo osvježenje. Stigao je novi trener Hajduka, Talijan Gennaro Gattuso, a Hajduk je vijest objavio na svom portalu. I to je to, proširena vijest, tko, što, koliko i kako i eto. Ni videa ni bilo kakvog drugog ‘palamuđenja‘, obična, nogometna ‘hard core‘ vijest bez tamburica, konja vranih, kazališta... Bez svih tih monada na koje nas je klub s Poljuda navikao protekle sezone.

Da me netko ne shvati pogrešno, većina tih video uradaka bila je i više nego solidna, mnogi su se prepričavali, komentirali, no kada iznad ili ispod svega zagrebeš dublje i izostane rezultat, e onda i sve to monade poprime drugačije konotacije. Pa se priča o tome da se na Poljudu nasnimavaju, a fali bodova. Ostane navijačima onda i neka gorčina u grlu i kad gledaju ta videa.

E sad, moguće je da je video izostao i zbog činjenice da Gattuso nije ovdje, da će ga snimiti, ne znam, kako stiže trajektom iz Ancone, a kad takne tlo u poljudskoj trajektnoj luci na rame mu sleti bijeli galeb veselog osmijeha, kao što je u Gitak TV-u vrana sletjela na rame Cristiana Ronalda, ili mačak Dipsi na rame Michaela Owena.

No, meni osobno ne bi falilo da se taj video nikad ne pojavi. Gattuso slovi za beskompromisnog radnika, dojam je da ni ne voli monade tog tipa. Red, rad i disciplina. A mi čekamo i rezultat. Pa kad dođe, neka se slavi, ali neka se na Poljud prvo vrati nogomet. U prvi plan. Je li ovo znak povratka tog iskonskog, ‘hard core‘ nogometa?

Nije loše kada klub razvija i te različite vrste komuniciranja s navijačima, ali moj je dojam da će se sada najviše cijeniti skromni i pokorni rad, a ne ‘preseravanje‘, da budem ‘plastičan‘. Skupite se, pripremite, oznojite. Lako za videa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 11:04