StoryEditorOCM
Hajdukhajduk na bledu

Gattuso nakon prve utakmice u Sloveniji: Umor se osjeti, ali donijet će benefit. Neće se tri boda sama upisati

Piše krešimir milić
3. srpnja 2024. - 21:21

Komentar nakon prve pripremne utakmice u Sloveniji protiv Radomlja, u kojoj je Hajduk izgubio 0:1, dao je trener Gennaro Gattuso.

- Kada se izgubi ne možete nikako biti zadovoljni, svjesni smo pogrešaka koje smo činili. Na nama je da radimo kao dosad i u tom procesu ispravljamo te greške. Moram zahvaliti igračima na angažmanu danas i bit će bolje u idućoj utakmici.

Kako ste zadovoljni kvalitetom kadra koji imate na raspolaganju?

- Poprilično sam zadovoljan s ekipom, a znamo da nam nedostaju dva igrača i među njima Ivan Perišić. Tu su i centralni napadači, tu smo i poprilično tanki. Kad nam se oni priključe odmah ćemo ih uključiti u treninge, a sada njihove pozicije pokrivaju igrači kojima nije to baš prirodna pozicija. Imamo još poteškoća koje ćemo u hodu ispravljati.

U jakom ste ritmu s dva treninga dnevno, koliko se taj umor osjeća u ovom trenutku i koliko utječe na to da vidite ono što želite sa svojim igračima postići?

- To mnogo utječe na nas u tom ritmu od dva treninga. Dosad smo odigrali tri prijateljska susreta i igrači su dobili po 45 minuta, a cilj je to dignuti na 60 minuta po utakmici. Normalno je da se igrači umaraju i da se taj umor osjeti. To će na koncu donijeti benefit momčadi. Tri boda u tablici se neće sama upisati.

Do službene utakmice su ostala još tri tjedna, jeste li analizirali idućeg protivnika?

- Naravno da sam vidio našeg protivnika. Oni su sad u sredini prvenstva, odigrali su već 20 utakmica tako da su već poprilično i uigrani. U 21. stoljeću ne postoji jednostavan protivnik. Mogu reći da smo ih promatrali i mogu reći da je ta tipologija nogometa na Farskim otocima poprilično naporna. Dobro su fizički pripremljeni, a mi ćemo se za njih pripremiti najbolje moguće. To je naš prvi korak, a moramo preskočiti onda još dva da bi došli do grupne faze. 

Kad se mogu očekivati pojačanja?

- Kao što sam već rekao. Najviše nedostaju dva napadača i to su pozicije koje trebamo popuniti. Pročitao sam i imena koja se spominju u kontekstu Hajduka. Mi moramo biti brzi, trebamo imati brze i lagane noge za dovesti što prije ta pojačanja i da se što bolje uigramo - zaključio je Gattuso.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 21:27