StoryEditorOCM
Hajdukiznenadio

Gattuso otkrio zbog koga je odlučio doći u Hajduk, nije do Kalinića: ‘Ovdje sam najviše zbog njega...‘

Piše SPORT SD
18. lipnja 2024. - 18:25

"Pričao sam s nekim ljudima, s Igorom (Tudorom)... Ali sam najviše došao ovdje zbog Anthonyja Šerića", otkrio je Gennaro Gattuso, novi trener Hajduka, friško predstavljen na Poljudu. 

Veliko je Gattuso ime, ostavio traga u nogometu kao igrač i trener, ne treba nikoga ponovno učiti o njegovom djelu. Eto ga sada na Poljudu, a kaže da je najviše došao zbog Anthonyja Šerića.

E pa, hvala i Šeriću, što je podijelio dobre riječi o našem klubu, pomogao Gattusu da donese odluku. 

image

Anthony Šerić
 

Vladimir Dugandzic/Cropix

Kad smo kod Šerića, rođen je u Sydneyju, jako mlad je stigao u Hajduk kao lijevi bek. Proveo je prvo desetljeće ovog stoljeća u raznim talijanskim klubovima, Parmi, Veroni, Brescii i Laziju. Mimoilazio se tada s Gennarom koji je sijao strah po cijeloj Europi u dresu Milana.

Odabrao je igrati za Hrvatsku umjesto rodne mu Australije. Poznat je Šerić i po tome da je bio na čak tri Mundijala, 1998., 2002. i 2006. godine, a nije zaigrao ni sekunde. 

Gennaro Gattuso: ‘Imao sam izdašnijih ponuda‘; Kalinić komentirao Brekala, Džeku i Rakitića

Sada je agent Igoru Tudoru, imao je pune ruke posla baš ovog proljeća, kada se Tudor odlučivao koji će klub voditi, bilo je pregršt opcija. Htjeli su ga Napoli, Lazio i mnogi drugi talijanski i strani klubovi.

Inače, ne odaziva se baš pozivima domaćih medija, ali nema sumnje, kada je počela priča o Gattusu u Hajduku, čuo se Šerić s njim, rekao mu: "Taman Hajduku ti trebaš", ili bar nešto u sličnom tonu. Pogurao je Gattusa da "prevesla" Jadransko more i smjesti se na ovoj strani. Sretno mu bilo!

image

Anthony Šerić
 

Vladimir Dugandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. lipanj 2024 18:41