StoryEditorOCM
Hajdukslatke brige

Gattusu se povećava napadački arsenal za Šibenik, krilni napadač se vraća nakon pauze i pojačava konkurenciju

Piše K. M.
2. listopada 2024. - 10:09

Dugo su se treneri Hajduka brinuli kako popuniti krilne pozicije, posebice onu na desnoj strani. To mjesto je od povratka s posudbe u Šibeniku bilo rezervirano uglavnom za Emira Sahitija, a i s njim u kadru tražilo se rješenje s prirodnijim karakteristikama za tu poziciju. Ne krilima je ovog ljeta inzistirao i Gennaro Gattuso, a bivši sportski direktor Nikola Kalinić doveo mu je Stipu Biuka na posudbu te je ranije kupljen Abdoulie Sanyang Bamba iz francuskog Grenoblea. 

Gattuso je bio jedan od onih u lancu odlučivanja koji je amenovao i inzistirao na dolasku gambijskog reprezentativca, a to je otkrio nekoliko puta u svojim izjavama. Otkrio je i da je ovog ljeta plaćena odšteta za krilnog napadača od 600 tisuća eura, a koristio ga je i u svim utakmicama dok je bio zdrav.

Bamba se naime ozlijedio u onom nesretnom susretu protiv Ružomberoka kad su ‘bijeli‘ poraženi s 0:1. Tad je zadobio jedan udarac u zglob zbog kojeg je napustio i teren u 50. minuti, a od te utakmice pauzira.

Dosad je upisao šest nastupa te jedan gol, a propustio je šest prvenstvenih susreta i onaj u Kupu. No, nakon pauze od mjesec dana Bamba se vraća u kadar.

image


 

Ranko Šuvar/Cropix

Najavio je to trener Gattuso već nakon remija s Rijekom kad je nabrajao na koga u kadru može računati protiv Šibenika na Poljudu u idućoj utakmici. Treninzima se Bamba vratio i prije Rijeke samo Gattuso nije htio riskirati s novom ozljedom pa će ga u potpunosti momčadi priključiti za susret sa Šibenikom.

Dosad najbolju rolu u bijelom dresu Bamba je imao protiv Slaven Belupa kad je zabio i gol na asistenciju Marka Livaje. U međuvremenu dobio je jaku konkurenciju za svoju poziciju, iako više nema Sahitija. Sjajnim igrama to mjesto zauzeo je Bruno Durdov koji je odigrao dva derbiju, a protiv Gorice na Poljudu oduševio golovima. S njim će se Bamba boriti za poziciju u momčadi, a Gattuso inzistira na toj zdravoj konkurenciji i često ponavlja: ‘Normalno mi je vidjeti da oni koji ne startaju imaju ljutit izraz lica, ali to je normalno. Tko se trudi, igrat će.‘

Pitanje ‘tko će igrati?‘ u ovom trenutku Gattusu čini takozvane slatke brige, a lista ozlijeđenih trenutno se smanjila na dva imena - Aleksandra Trajkovskog i Mihaela Žapera. A odgovor na pitanje ćemo dobiti u nedjelju od 18.30 sati kad Šibenik gostuje na Poljudu u sklopu  9. kola HNL-a.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 10:10