StoryEditorOCM
Hajdukdoznajemo

Hajduk će već danas objaviti ime novog sportskog direktora, jedan detalj je poznat

Piše Sport SD
11. rujna 2024. - 09:16

Ne stišavaju se reakcije oko smjene Nikole Kalinića s pozicije sportskog direktora Hajduka.

Legenda Hajduka otvoreno o Kaliniću: ‘Potjerali su ga. Ne znam koji je razlog, ali tu mora biti nešto. Sumnjivo mi je..‘

ANKETA Je li Kaliniću trebalo dati još vremena? Tko još treba odgovarati? Recite nam svoje mišljenje

Suradnja Kalinića i Hajduka je pukla uoči derbija u Maksimiru, ali sve je to samo ne iznenađujući rasplet. Očekivao se već proteklih dana, čak i najavljivao ovakav scenarij prošlog tjedna. Već dugo je pucalo na relaciji Kalinić - Uprava kluba/Nadzorni odbor.

Stoga ne čudi da će, kako doznajemo, Hajduk već danas objaviti ime novog sportskog direktora, jedino što se zna je da će biti stranac.

I nije Mindaugas Nikoličius, ako ste pomislili da bi to mogao biti povratak starog sportskog direktora kojeg je Kalinić naslijedio, ne, nije to on. Čeka nas novo ime.

image
Tom Dubravec/Cropix

Kako doznajemo, Hajduk je kontaktirao Talijana Maura Lea, koji je kratko poručio:

- Nije vrijeme, prijelazni rok je prošao.

Posljednji posao Mauro Leo imao je u Serie A, bio je sportski direktor Rome.

Podsjetimo, jučer je Hajduk na službenim stranicama objavio raskid suradnje s Kalinićem, predsjednik Ivan Bilić ovako je objasnio odluku:

- S Nikolom smo se razišli nakon završetka prijelaznog roka imajući u vidu ono što je najbolje rješenje za Klub u ovom trenutku. Zahvaljujem mu što je prihvatio ovu ulogu u teškom trenutku te jako poštujem njegovu emociju koju iskazuje prema Hajduku. Odluku smo priopćili treneru Gennaru Gattusu, kojem je kao i svima u Klubu u sljedećih nekoliko dana glavni cilj maksimalno se fokusirati na predstojeći derbi, kako bi momčad imala što kvalitetniju fizičku i mentalnu pripremu. Budući da se radi o izuzetno važnoj poziciji, tijekom sljedećeg tjedna predstavit ćemo novog sportskog direktora i sportsku strategiju Kluba za koju smatramo kako je dugoročno jedina ispravna za Hajduk.

Danas bi se trebao oglasiti i Nikola Kalinić.

image
Ante Čizmić/Cropix
image


 

Damir Krajač/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 11:01