StoryEditorOCM
HajdukTraže modalitet

Hajduk ekspresno pronašao zamjenu za Sahitija? Evo tko bi se ipak mogao vratiti u dres Bijelih, čeka se rasplet

Piše Frane Vulas
29. kolovoza 2024. - 17:31

U završnici prijelaznog roka ponovno se aktualizirala mogućnost povratka Stipe Biuka (21) u Hajduk. Bivši krilni napadač "bijelih" na Poljud bi se potencijalno mogao vratiti na posudbu iz španjolskog Real Valladolida, ali nekoliko je klubova u igri i čeka se još konačan rasplet.

Podsjetimo, već se i ranije tijekom ovog ljeta spominjalo kako bi se Biuk mogao na Poljud vratiti na posudbu. Valladollid je izborio mjesto u Primeri, ali trener Paul Pezzolano nema Biuka u najužim planovima i izgledan scenarij je opcija odlaska na posudbu do kraja sezone. Međutim, koliko god Poljud bio realna i ozbiljna opcija, i drugi su klubovi još u kombinaciji i treba pričekati da se sve iskristalizira.

Ozbiljna opcija je poljski Rakow, činilo se kako bi Biuk karijeru mogao nastaviti u Ekstraklasi, ali Biuku je bliža opcija povratka u matično jato. Iz Hajduka je Biuk krajem 2022. godine preselio u MLS, Los Angeles FC platio je za njegove usluge 6,5 milijuna eura odštete. Bio je to jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti kluba. Zimus je preselio na posudbu u Valladolid koji je potom ovog ljeta otkupio njegov ugovor za četiri milijuna eura. Međutim, nije u najužim planovima trenera te bi se trebao vratiti na Poljud. To bi bilo na obostranu korist, Hajduk bi dobio igrača na deficitarnoj poziciji, a Biuk potrebne utakmice/minutažu.

Biuk bi na krilnim pozicijama trebao nadomjestiti odlazak Emira Sahitija koji bi u navodno ukupno 1,5 milijuna eura teškom transferu trebao preseliti u redove člana 2. Bundeslige HSV-a (20 posto transfera ide bivšeg klubu Rabotničkom). Čeka se još i službena potvrda kako Sahiti seli u Njemačku, što se očekuje sutra zadnjeg dana "mercata" u 2. Bundesligi. U SuperSport HNL-u prijelazni rok traje do 5. rujna.

image

Stipe Biuk

Vojko Bašić/Cropix
image
Joško Ponoš/Cropix
image

Emir Sahiti i Stipe Biuk

Vladimir Dugandžić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 04:07