StoryEditorOCM
Hajdukmost prema izvoru

Splićanin formirao agenciju na Kosovu i dovodi talente u Dalmaciju, Lir Ukaj već je u Hrvacama

Piše Slaven ALfirević
9. kolovoza 2024. - 23:32

Splićanin na Kosovu... Dosad je bilo obrnuto, od Koznikua, preko Ismajlija, do... Sahitija. Sultan Emir je posljednji u tom nizu selidbe s Kosova prema Poljudu, ali Splićanin da ode na Kosovo i stvori svoj "šator" i preseli to je neobično. I to vam je - Nenad Neno Gavrilović! Poznat već i etabliran odavna kao nogometni menadžer i agent. Otišao je s Nove godine na izvore talenata na jug Balkana, da se "s izvora" vode napije.

U Splitu bara mala, a puno krokodila i eto ti našega Nene na Kosovu. Jedva su ga dočekali, kaže nam ovih dana dok ga opet, na odmoru, ali i poslom, srećemo u gradu podno Marjana.

Uostalom, sjetit će se ljubitelji nogometa da smo ga još zimus predstavili kao sportskog direktora Dardanije koji je na poziv s Kosova odlučio Split zamijeniti s Peći, pa potom Prištinom, te sasvim preseliti i život promijeniti...

U međuvremenu je na Kosovu, doista, što se kaže, pronašao sebe. Uz Dardaniju pomagao je, rekosmo i Prištini u sportsko-skautskom segmentu, te osnovao, registrirao svoju agenciju Nora sport. Nazvao ju je po unuci i zavezao već za nju nekolicinu najdarovitijih mladih nogometaša u toj mladoj državi.

- Kosovo je europski Brazil - zna se Neni oteti u razgovoru kad (nam) zaneseno priča na kakve je sve talente naletio i nabasao u nekadašnjoj autonomnoj pokrajini bivše države, a danas neovisnoj državi.

- Znao sam da su dobri, ali toliko... To je pravi rudnik... - oduševljeno prepričava dogodovštine.

I sva je ta priča više-manje djelo privatnika, zanimljiva tek toliko što se radi o našem sugrađaninu, Splićaninu. Posebna je jer je Neno naš bio poput avanturista koji je kao u zlatnoj groznici odjahao u nogometni Eldorado, nabio kaubojski šešir na glavu, te sada iz sita i rešeta, iz prosijanog pijeska izvlači nogometna zrna zlata.

No, nije to sad više privatna stvar! Gavrilović nastoji uspostaviti i bliske kontakte s dalmatinskim klubovima, obavljeni su već prvi sastanci. Nora sport agencija ima već u svom "tefteru" (notesu, bilježnici) popisana i zavezana sva najvažnija imena mladih nogometaša s tog područja i po tome može biti zanimljiva!

image

Lir Ukaj igrat će za Hrvace

Nekidan je zaključio i prvi posao takve vrste, u Hrvace je doveo mladića po imenu Lir Ukaj. Kosovsko porijeklo, francuska putovnica.

Zadnji vezni, igra iz prve, francuska škola nogometa, piše mladom Liru u opisu i karakteristikama, Ukaj je rođen 18. 12. 2005.

Uostalom, nije nam zgorega baciti oko ove jeseni kako (se) igra u Hrvacama, premda dalmatinski "zonaši", razvrstani u prvu, drugu, treću ligu i kako li se sve zovu, nisu toliko interesantni kao nekada. Doduše, kako kome... Uvijek ima zanesenjaka koji prate rezultate po Dalmaciji i kad tablice ne izlaze redovito u medijima, osobito u tiskanim izdanjima.

Hoće li se iz svega izroditi nešto konkretnije ostaje nam vidjeti. Bolje je na najavljivati previše, ali neka ostane trag da se i to ovog ljeta događa, da se znamo referiorati na neka kasnije događanja. Gavrilović tradicionalno bježi od prevelike pompe i mirniji je dok radi tiho u sjeni, e da mu svi ostali ne bi uskočili u posao. I "ćapali" mlade talente.

Dalmatinski balun ima svoga čovjeka na Kosovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 13:29