StoryEditorOCM
HajdukFarska posla

Hajdukov europski protivnik poražen kod prvaka: forma im je u padu nakon velike serije, jasno je što Bijeli moraju

Piše I. R.
4. srpnja 2024. - 21:30

HB Torshavn je poražen od Vikingura s 0:2 u 16. kolu prvenstva Farskih Otoka. I ne bi to bila odveć zanimljiva vijest da nije riječ o prvom protivniku Hajduka u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Bio je to derbi tamošnje lige. Vodeći Vikingur opravdao je svoju ‘jedinicu‘ i slavio na domaćem terenu protiv drugoplasiranog Torshavna.

image
Damir Krajač/Cropix

Nula je stajala na semaforu nakon prvog poluvremena. A onda su Bardarson i Justinussen zabili za Vikingur, u 74., odnosno 80. minuti. Gosti na to nisu imali odgovora i upisali su drugi vezani poraz. Torshavn je, naime, vezao 15 pobjeda u nizu prije prethodne utakmice koju su izgubili od Toftira s 0:1. Novim porazom ostali su na drugoj poziciji s 39 bodova, šest manje od vodećeg Vikingura i tri više od trećeplasiranog Klaksvika.

image
Damir Krajač/Cropix

Ima ih manje nego na splitskim Pujankama, rade da bi preživjeli, ali Hajduku neće biti lako. Pogledajte zašto...

Tko su ti ‘boduli‘ s kojima Bijeli otvaraju europski put? Cijeli klub vrijedi koliko Hajdukov stručni stožer

Čini se da je forma prve Hajdukove europske prepreke u laganom padu. Bijeli su svakako veliki favoriti u ovom srazu i sve osim osim dvije pobjede i prolaska dalje bilo bi veliko iznenađenje. Za Torshavn je ovo bila posljednja natjecateljska utakmica prije dvomeča s Hajdukom koji je na rasporedu 25. srpnja na Poljudu, dok je uzvrat 1. kolovoza na Farskim Otocima.

image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix

Tablice omogućuje Sofascore

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 21:31