StoryEditorOCM
Hajdukstručno oko

Ivan Pudar: Hajduk je kao Atletico Madrid, ide ustrajno, do kraja. No, nema igre

4. veljače 2024. - 10:11

Utakmica je bila borbena, svaki igrač je dao svoj maksimum, a druga je stvar što u određenim trenucima nije bilo kvalitete, bilo je malo prilika i udaraca u okvir gola. Hajduk igra kao Atletico Madrid, ustrajno, do kraja, a i Karoglan je postao kopija Simeonea svojom aktivnošću za vrijeme utakmice. Žao mi je samo što ne može do kraja izdržati s glasom. No, nema igre, treba raditi na tome da se stvori igra - prokomentirao je Ivan Pudar remi Hajduka u Osijeku.

Uvijek mi smeta kad govore fali ovaj, fali onaj, a Hajduk ima širok izbor igrača, u drugom poluvremenu su ušli Odjidja-Ofoe i Benrahou, koji su, kad su dolazili, bili najavljivani kao velika pojačanja. I Kalinić je u Osijeku bio odličan, svi ga hvale, ušao je i Trajkovski, još je na klupi bio i Čuić, tako da igrača stvarno ima. No, problem je što nema igre. Hajduk ima upornost, borbenost, ali nema igre. Karoglan je oko 70. minute trebao napraviti dvije zamjene, uvesti svježe igrače i onda bi bilo drugačije, možda bi time spriječio izjednačenje.

image
Ivan Perić/Cropix

Rezultati stvaraju nervozu, ako Rijeka pobijedi Istru, imat će dva boda više od Hajduka. Za „bijele“ ružno izgleda niz od četiri utakmice bez pobjede, no ništa strašno se nije dogodilo. Da su pobijedili Rijeku, to bi bilo nešto sasvim drugo, pobjegli bi ima na šest bodova, sad bi se ta prednost eventualno smanjila na četiri boda.

Hajdukov problem je i što dovodi igrače koji odmah počinju igrati, a nisu se još uigrali s momčadi. Drugačije je kad osjećaš što tvoj suigrač može napraviti, jer ga poznaješ i uigrani ste. Uz to, nema igrača koji bi znao stvoriti višak prema naprijed, Hajduk više igra snagom. Ti igrači nemaju taj vic u sebi, imaju borbenost, idu glavom na kopačku. Utakmica protiv Slaven Belupa neće biti lagana, momčad iz Koprivnice igra dobro otkad ju je preuzeo Roy Ferenčina. No, „bijelima“ je pobjeda, naravno, imperativ.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 00:51