StoryEditorOCM
Hajdukbili su bili

Jedan je čovjek bio ‘na plaći‘ u Hajduku u oba najcrnja niza, priznao je: Ni moj povratak nije pomogao, ne znam što...

Piše Sport SD
15. travnja 2024. - 21:56

Normalno je kiksati s vremena na vrijeme u sportu, ali nije baš kad se događa u nizu. Onda više ne pričamo o kiksu nego o krizi, a Hajduk je u ozbiljnoj krizi već pet utakmica zaredom.

Trebali smo kopati daleko u povijest kad se posljednji put ovakva situacija odvijala u klubu i otkrili da se ovakav rezultatski debakl ne pamti od 1980. kad se posljednji put isto dogodilo. Hajduk je tad vodio s klupe Tomislav Ivić, a bila je to slavna generacija predvođena braćom Zoranom i Zlatkom Vujovićem, Nikicom Cukrovom, Ivanom Gudeljom, Borom Primorcem, Ivanom Pudarom i drugima.

Gubili su tad od Dinama, Budućnosti, Crvene zvezde, Radničkog iz Niša, a peti poraz upisali su protiv Vardara. Zanimljivo je da se u ta dva razdoblja u klubu našao Boro Primorac, tad kao igrač i danas kao šef Akademije. Legendarnom igraču ‘bijelih‘ taj minimalni poraz na gostovanju u Skoplju pred 15 tisuća gledatelja bio je povratak od ozljede.

- Nema sreće, nema! Ništa nam više ne pomaže. Eto ovaj put smo bili kompletni. Ni moj povratak nije pomogao, ni Pudarov, ne znam više što nam je – govorio je tad Primorac nakon utakmice.

Problemi s ozljedama, nedostatak sreće ili nešto drugo pojavilo se kao veliki problem i današnjoj generaciji ‘bijelih‘. Hajduk je jesenski dio prvenstva završio na prvom mjestu, a s pet poraza zaredom izgubili su šanse i nade za titulu prvaka te mogućnost branjenja Kupa.

- Čini se da više nemamo snage da se borimo kako bismo htjeli. Ni na ovoj utakmici nismo igrali tako slabo kako to govori krajnji ishod. Očigledna kriza gola, što vrijedi da imamo niz šansi na svakoj utakmici i da smo stalno opasni kad je našem protivniku dovoljno da jednu jedinu priliku pretvori u gol i u bodove – govorio je tada legendarni Tomislav Ivić, a da ne znamo da su njegove lako bi ih zamijenili s današnjim trenerima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 10:20