StoryEditorOCM
Hajdukkoeficijenti

Kome će zasjati Rabuzinovo sunce? Rijetko kada je Hajduk protiv nekoga bio baš ovakav favorit u kladionicama

23. svibnja 2023. - 09:08

Prema kladionicama Hajduk je izraziti favorit u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa sa Šibenikom. 

U dalmatinsko finale kupa, reprizu finala iz 2010. godine, Hajduk ulazi kao drugoplasirana momčad SuperSport HNL-a dok je Šibenik betoniran na posljednjem desetom mjestu i seli u niži rang, iduće sezone će nastupati u Prvoj NL.

Ujedno je i forma na strani ‘bijelih’. Hajduk je u nizu od šest prvenstvenih susreta bez primljenog pogotka (četiri pobjede i dva remija), dok su ‘narančasti’ u negativnoj seriji od četiri poraza, odnosno imaju ih sedam u posljednjih osam susreta. Zbog svega toga je koeficijent na to da će Hajduk u konačnici podignuti trofej samo 1,20, dok je kvota na slavlje Šibenika 4,50.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Ako se promatra samo 90 minuta finalnog susreta (i sudačka nadoknada), koeficijent na pobjedu splitskog kluba u tom slučaju raste na 1,50. Na neodlučeni ishod je kvota 4,50, a na slavlje sastava sa Šubićevca je čak 7.

U finalu kupa koje se igra u srijedu na riječkoj Rujevici (19 sati), ako po isteku regularnog dijela igre (90 minuta) bude neriješeni rezultat igrat će se produžeci od dva puta po 15 minuta. U slučaju da ni tada ne bude poznat pobjednik, odluka o tome tko će osvojiti Rabuzinovo sunce bit će utvrđena izvođenjem jedanaesteraca.

Iste momčadi sastat će se u i posljednjem kolu prvenstva u nedjelju na Poljudu (17 sati), ali taj susret neće imati nikakav utjecat na stanje na ljestvici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 02:10