StoryEditorOCM
Hajduksve je na kocki

Lukša Jakobušić protekle je jeseni napravio kardinalnu grešku, jedan ga je razgovor mogao spasiti, nije slušao

Piše P. S.
23. listopada 2023. - 10:23

Hajduk je u problemima. U zadnjih šest prvenstvenih kola Ivan Leko je skupio nevjerojatna četiri poraza. I u staroj, jakoj jugoslavenskoj ligi bio bi to pravi debakl i oglasila bi se zvona za uzbunu, a kamoli u Supersport HNL-u.

I dok je s tribina odmah krenula salva zvižduka i povika protiv trenera Leke, ima i onih, a ne baš malo, koji drže da je dobar dio krivice, ako ne i najveći, na sportskom direktoru Mindaugasu Nikoličiusu.

Mnogi su sada ‘generali poslije bitke‘, ali bilo je i ‘generala prije bitke‘. Tako nam je jedan iskusniji kolega otkrio dio svog razgovora s predsjednikom uprave ‘bijelih‘ Lukšom Jakobušićem u rujnu prošle godine.

- Bilo je to nakon remija na Šubićevcu (Šibenik - Hajduk 1:1, na. a.). Pričao sam s Jakobušićem i u nekoliko mu navrata rekao, zadrži Dambrauskasa, makni onog drugog...

‘Onaj drugi‘ je baš Nikoličius. Mr. Football. 

Otkako je Leko došao vapi za pojačanjima, za pravim adutima. Je li ih dobio? Nikoličius i Jakobušić ponosno su širili dresove i sklapali dlanove kod svakog potpisa, zaklinjali se u pojačanja, a odradili su zajedno evo već šest prijelaznih rokova. Nije malo. 

I zar je sad Leko kriv? Ili samo Leko? I je li trebao otići Mindaugas, a ostati Valdas?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 00:17