StoryEditorOCM
HajdukCIES Football

Marka Livaje nema na listi najvrjednijih igrača HNL-a, a evo kako stoji Hajdukov budući rekordni transfer

Piše D. Ka.
20. ožujka 2024. - 21:48

Međunarodni nogometni institut CIES Football Observatory često objavljuje razne statističke podatke vezane za nogomet, a sada je objavio i procjenu vrijednosti transfera van liga petice.  

Nama je posebno zanimljiv HNL, a top 10 čine samo igrači Hajduka i Dinama.

Daleko najskuplje procijenjen budući transfer iz HNL-a je onaj Martina Baturine, koji je procijenjen na čak 28.2 milijuna eura. Slijedi Marko Bulat (10.4). Iduća tri mjesta na ljestvici zauzimaju igrači Hajduka, Pukštas (9.7), Brekalo (8.8) pa Sigur (8.5).

Zanimljivo, mnogi predviđaju da će Pukštas biti novi rekordni transfer Hajduka, da će prestići čak i cifru od 11 milijuna eura koju je postavio Luka Vušković. Ali, CIES ne misli tako. Ipak, 9.7 milijuna eura svakako nije mali iznos. Sigur ne zaostaje puno, mladi igrači koji su stigli iz Sjeverne Amerike su jako brzo postali važan dio Hajdukove igre.

Iza Sigura slijede četiri Dinamova igrača: Mauro Perković (8), Dario Špikić (7.4), Bruno Petković (5.4) i Gabriel Vidović (5.3).

Top 10 zaključuje Emir Sahiti, čiji je budući transfer procijenjen na 5 milijuna eura, a najvjerojatnije će se dogoditi ovo ljeto, kao što je i sam igrač rekao za kosovske medije.

Zanimljivo, na listi nema Marka Livaje, kojeg, usporedbe radi Transfermarkt i dalje drži najvrijednijim igračem Hajduka. Iako njegova vrijednost budućeg transfera navijačima ni neće biti toliko bitna pošto je Livaja više puta izjavio da bi volio zaključiti karijeru na Poljudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:06