StoryEditorOCM
Hajdukide vodica na usta

Marko Livaja i njegova Iris na odmoru u luksuznom hotelu poznatog dalmatinskog poduzetnika uz ‘pogled od milijun eura‘

Piše Sport SD
31. svibnja 2024. - 13:57

- Konačno - napisala je Iris Livaja na svome Instagram profilu.

Pogled prekrasan, more plavo, a nebo još više. Prava turistička razglednica, a lako je prepoznati i čega. Radi se o Vodicama, a pogled puca s hotela Olympiy Sky koji je u većinskom vlasništvu Josipa Stojanovića - Jollya.

Dočekali su hajdukovci malo vremena za odmor, a Marko Livaja je s obitelji, eto, u Vodicama.

U srpnju 2017. godine na turističkom je nebu Vodica i Hrvatske zasjala nova zvijezda - "Olympia Sky" hotel. Bila je to jedna od najvećih turističkih investicija u Hrvatskoj, vrijedna čak 172 milijuna kuna, otvorena u nazočnosti Gordana Jandrokovića, predsjednika Hrvatskog sabora, Garija Kapelija, ministra turizma RH te Tomislava Mađara, posebnog izaslanika predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Kako je istaknuo tada generalni direktor društva "Olympia Vodice" Josip Stojanović - to je investicija za budućnost i generacije koje dolaze. Zahvalivši svima koji su sudjelovali na projektu, Stojanović je rekao da je hotel nastavak vizije arhitekta, akademika Ante Vulina, koji je idejni projekt napravio petnaest dana prije smrti.

image

Livaje u Vodicama

Instagram Screenshot/

Moderno, luksuzno zdanje, sa 150 smještajnih jedinica, smjestilo se u bistro morsko krilo, tek na korak od prekrasne šljunčane plaže i oblutaka, tako da gost ima osjećaj da mu i u sobi šumi more. Spoj tradicionalnog mediteranskog ambijenta - i već postojećeg hotelskog kompleksa "Olympia" na 13 800 četvornih metara s 40 godina iskustva i tradicije na turističkom tržištu - te ultramodernog dizajna, vidljiv je i u izgledu hotela koji svojom dominantnom vizurom podsjeća na usidreni kruzer. I sobe su nadahnute istom nautičko-turističkom vizijom, pa se doimlju poput brodskih kabina. Dok vas grije toplina plemenitog drveta od kojeg je načinjen namještaj, pogled vam kroz staklene stijene nesputano brodi prema pučini, niski prekrasnih otoka šibenskog arhipelaga – jednog od najrazvedenijih na Jadranu – i najljepšem izlasku i zalasku sunca koje se uopće može vidjeti. Svaka soba i apartman, osim vrhunskog standarda, ima i terasu za opuštanje s koje se – unaprijed uračunat u cijenu luksuznog smještaja – nudi pogled od milijun dolara.

image
Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 13:27