StoryEditorOCM
Hajdukslavni dani

Na današnji dan završio je jedan od slavnih perioda Hajduka, a akter zapisan u povijesti je legendarni Mišo Krstičević

Piše Slaven Alfirević
5. rujna 2023. - 21:31

Peti rujna važan je datum u Hajdukovoj povijesti, te 1979. godine na današnji dan postignuti su posljednji golovi na Starom placu.

Igrali su Hajduk i Dinamo, ostalo je 1:1.... Hajduk će potom otići u Poljud i otvoriti ga susretom protiv turskog Trabzonspora ovog istog u kojem danas igra Tonio Teklić, bilo je to prvo kolo Kupa prvaka, pobijedili su "bijeli" sa 1:0, pogotkom Bore Primorca iz kaznenog udarca.

A na Stari plac će se Hajduk vratiti opet u listopadu da se službeno oprosti od svoga doma koji mu je služio od samog početka i prije službenog osnutka 1911. godine, ali je tada protiv skopskog Vardara ostalo samo 0:0.

Tako je 5. rujna 1979. upisan u povijest Hajduka kao datum kad su postignuti posljednji golovi na Starom placu. Za Hajduk, strijelac je bio legendarni igrač i trener Mišo Krstičević i on je posljednji zabio za Hajduk na bivšem igralištu.

No, Hajdukovo vodstvo nije dugo trajalo, poravnao je za Dinamo - Mile Ćalasan, ostalo je 1:1.

Zapisano je za sva vremena da je prvi gol na Starom placu postigao Šime Raunig, 11. lipnja 1911. godine, u pobjedi Hajduka protiv lokalnog Calcija (9:0), dok je posljednji pogodak za Hajduk postigao Mišo Krstičević, 5. rujna 1979. godine u prvenstvenom derbiju protiv zagrebačkog Dinama (1:1). Evo točno prije 44 godine.

HAJDUK - DINAMO (Z) 1:1

Split 5 Rujna 1979.

Prva savezna liga  1979/80

10. kolo

Strijelac Krstičević

Ivan Budinčević

Boro Primorac

Mišo Krstičević

Šime Luketin

Luka Peruzović

Vedran Rožić

Zlatko Vujović🔄Davor Čop 

Dražen Mužinić

Borislav Đorđević

Nenad Šalov

Ivica Šurjak

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 08:13