StoryEditorOCM
Hajdukodlična partija

Najbolji od Bijelih u velikoj borbi na Rujevici: ‘S ovim trenerom nećemo ponoviti pogreške iz prošle sezone‘

Piše frane vulas
29. rujna 2024. - 23:27

Poslije 0:0 u jadranskom derbiju na Rujevici Hajduk je ostao na drugom mjestu SuperSport HNL-a, ali i zadržao niz nepobjedivosti. Osam prvenstvenih susreta „bijeli” su bez poraza. Jedan od najzaslužnijih za osmu utakmicu u nizu koju u domaćem prvenstvu igrači splitskog kluba nisu napustili pognute glave bio je stoper Filip Uremović. U prošlom prvenstvenom susretu protiv Gorice (pobjeda 4:1) umalo je bio tragičar zbog greške nakon koje je uslijedio autogol Dominika Prpića. Na Rujevici je pak bio najbolji igrač susreta.

- Bila je ovo zanimljiva utakmica, oprezna s obje strane. U derbijima se uvijek tako igra. Nijedna momčad nije preuzela veliki rizik. Na kraju po bod svakome. Za nas je dobro što je mreža ostala sačuvana, a prema naprijed je nešto nedostajalo za sva tri boda – priznao je Uremović.

- Mislim da imamo kapacitet da možemo uzeti rizik, ali možda nismo ni htjeli. Raduje me igra momčadi. Jako smo dobri u bloku, jako stabilni, pokazujemo taktičku disciplinu koja je zadovoljavajuća.

U odnosu na prošlu sezonu kada si činio „beton obranu” sa Zvonimirom Šarlijom, u zadnje vrijeme u paru si s mladim Dominikom Prpićem koji igra sve bolje i bolje?

- Imamo vrlo kvalitetnu obranu. Tko god zaigra stopera ili beka, puno pokaže. Uvijek je konkurencija dobra i zdrava. Diže svakog igrača, pa tako i Prpića. Drago mi je da dobro igra. Ima još puno toga za pokazati. Sigurno je igrač koji može postati reprezentativac, čeka ga jako dobra budućnost – uvjeren je Uremović.

Koliko mu pomažeš savjetima?

- Nisam baš toliko iskusan, ali pokušam ga usmjeriti na najbolji mogući način. Šarlija mu je velika potpora, iako on sad ne igra, ali uvijek je na dispoziciji.

Što može Hajduk ove sezone? Kako procjenjuješ utrku za naslovom prvaka?

- Gledamo vrlo sličnu sezonu kao prošlu, tri kvalitetne momčadi, ali mislim da će se i Osijek dići. Idemo kolo po kolo. Vrlo su sitne razlike. Dinamo ima najširi kadar, ali nekad ne pobjeđuje kadar, nego srce – rekao je Uremović.

Koje greške ne smijete ponoviti iz prošle sezone?

- Mislim da se ove godine neće one ponoviti s ovim trenerom - zaključio je Uremović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 23:31