StoryEditorOCM
Hajdukdvostruko slavlje

Nakon prve momčadi, i juniori Hajduka svladali Istru 1961 na Poljudu

Piše SPORT SD
3. ožujka 2024. - 13:34

Juniori Hajduka u 19. kolu 1. HNL na Poljudu su pobijedili Istru 1961 rezultatom 2:0, javlja hajduk.hr.

Prvi su zaprijetili gosti u 8. minuti. Lorenzo Travaglia ubacio je s desne strane, a Marin Žgomba na 5 metara od gola loše zahvatio loptu glavom i promašio. Brzo su uzvratili Bijeli. U 13. minuti Frane Bobanović je nakon lijepe akcije i povratne lopte šutirao iz voleja s 15 m, ali je Marko Jurišić lijepo obranio. Momčad trenera Zlatka Jerkovića došla je u vodstvo u 30. minuti. Marin Ćalušić i Noa Skoko odigrali su brzu akciju, lopta je došla do Matea Bačića koji se lažnjakom oslobodio čuvara i lijevom nogom s 10 metara pogodio mrežu.

Bijeli su agresivno ušli u drugo poluvrijeme, prebacili igru pred gol protivnika i izborili dva kornera, a do prilike su opet prvi došli gosti. U 48. minuti Arian Moslavac je snažno odapeo s 28 metara, a Raul Bezeljak uz manje probleme obranio. Uzvratio je Bruno Durdov u 56. minuti. Prošao je po desnoj strani i šutirao iskosa, ali gostujući vratar je obranio. Potom je u 62. minuti iz daljine pokušao i Ivan Jurak, ali je lopta od bloka završila u naručju Jurišića. Uslijedilo je nekoliko minuta atraktivnog nogometa i lijepih akcija s obje strane, a najbliže pogotku bio je Ćalušić, koji je udarcem s preko 20 metara uzdrmao prečku. 

U 71. minuti Skoko se krasnom minijaturom oslobodio trojice čuvara, dao na bok za Domagoja Begonju koji ubacuje u sredinu, a udarac Patrika Prodanovića s 11 metara zapeo je u bloku. U 79. minuti Duje Milišić je zamijenio Durdova i odmah dobio upotrebljivu loptu na lijevom boku, ali je njegov centaršut prema drugoj vratnici bio malo prejak. Konačnih 2:0 postavio je Prodanović tri minute prije kraja utakmice. Ivan Krstanović oduzeo je loptu na protivničkoj polovici, osvojio dosta prostora i pravovremeno dodao Prodanoviću. On je kratko poveo i snažno šutirao malo iskosa s 12 metara, Jurišić je uspio dodirnuti loptu, ali je ona svejedno završila u mreži.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 14:39