StoryEditorOCM
Hajdukatmosfera derbija

Pogledajte kako je Torcida ispratila igrače Hajduka nakon remija u Osijeku i salvi uvreda koje su pretrpjeli

Piše S. A.
3. veljače 2024. - 16:05

Pogledajte kako je Torcida ispratila igrače Hajduka nakon rebija na Opus Areni.

Slavlje domaćih

Uzvratila je i Kohorta bakljadom, na pogodak Miereza sve je gorilo u prostoru gdje su domaći navijači. No, nisu posegnuli za topovskim udarom kao navijači Hajduka, pa je sve ostalo na vatri i dimu.

Nije to bilo lako ni slušati, tovarske pi... odjekivalo je dugo, u dvoglasu, s jedne strane tovarske, pa odgovor znate već zaorio bi s druge strane.

Izjednačenje Miereza kao da je raspametilo domaće navijače i bacilo ih u ekstazu oduševljenja i uvreda.

Slavlje

Gooool. 

- Javiii se, javiii se - viče Torcida strijelcu vodećeg gola za ‘bijele‘ Filipu Uremoviću.

Odmah poslije pogotka Uremovića Torcida je dala sebi oduška i priredila je ogromnu bakljadu uz razvijene zastave... I topovski udar je uzdrmao Opus Arenu.

Odgovor Torcide

Torcida je uzvratila Kohorti mahanjem novčanicama od 20 kuna i natpisom...

- Vama sigurno ne fali.

Ako su pripadnici Kohorte Hajduka "častili" Titom, Torcida je našla svoju političku konotaciju spram osječkog kluba:

Ustani bane, Hrvatska te zove, zove, ustani bane Jelačiću - zapravo je nevina hrvatska budnica, ali u kontekstu nogometnog sraza u Osijeku doživljujemo je kao osobitu poruku Osječanima, znajući za mađarski background kluba iz centra ravne nam Slavonije.

Sramotni povici

Vatren doček kontra Hajduka s uvredama, spiker kad je počeo čitati postavu "bijelih" bio je doslovce preglasan zaglušujućom bukom Kohorte:

- Ubij, ubij, ubij, tovaraaaaaa...

Onda je s druge strane opet počela "oda o tovarima" upućena na splitsku adresu i tako smo slušali preglasavanje navijačkih skupina, žestoko i nepomirljivo.

A onda je uslijedilo ono što je prihvatio s odobravanjem i ostali dio osječke publike:

- Vi ste Titovi, Tito je vaš - orilo se na adresu Hajduka.

Nije to sve skupa dugo trajalo, ali je taj naboj bio baš upečatljiv.Prije početka utakmice Opus Arena je krcata, a domaći navijači su raspjevani. Još guštaju u novom komforu stadiona koji je taman za njihove prilike.

image
Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix

Nadzornici

Bivši i sadašnji Nadzorni odbor "bijelih" našao se zajedno na okupu, odnosno bili su u Osijeku Aljoša Pavelin i Goran Jujnović Lučić od aktualnih nadzornika Hajduka, ali s njima u društvu bili su Benjamin Ben Perasović i Tin Laušić, čelnici u prošlom mandatu. Kao dokaz da među njima vlada simbioza i razumijevanje, ali i činjenica da ih jedna ljubav spaja.

S njima u loži bili su i Ivica Puljak i Bojan Ivošević s vrha Grada Splita.

Navijački bus

Ispred Opus Arene ogromna je gužva, a Torcida je uz velike mjere osiguranja stigla - autobusom. Dio njih, ne svi odjednom.

Marko Livaja je ozlijeđen, Livaja mora pauzirati tri tjedna, rekoše u Hajduku, ali Livaja je na putu i bit će uz momčad, to je bila važna vijest...

I ne samo to, Livaja je u zapisniku, skinuo se u opremu?!

Znači li to da je samo sjeo kao "bau-bau" u zapisnik da plaši protivnika ili postoji plan da ga u nekom trenutku ljute potrebe Karoglan može ubaciti u vatru i nedovoljnog zaliječenog? Kakav su eliksir našli u Poljudu za svoga velemajstora?

Svi su stali u čudu kad su vidjeli da je Livaja na klupi, možda je tu samo da popuni broj, jer manjak je pričuvnih igrača, a možda... ???

Marko i Josip

Na terenu, ako šmugnete redarima, možete se prikrasti blizu, uspjeli smo, evo Marka Livaje i Josipa Eleza u ćakuli prije zagrijavanja momčadi...

Livaja je tu kao duševna hrana, potpora uz ekipu, jer zbog ozljede ne može igrati, ali je njegova prisutnost dragocjena, a gdje je Livaja tu je i Elez, oni su baš najbolji prijatelji.

image

Livaja i Elez u Osijeku

S. A./

Puljak i Ivošević

Navijači i Hajduka i Osijeka polako pune Opus Arenu. Očekuje nas nedvojbeno zanimljiva utakmica, ujedno i jako bitna. Traži se svaki mogući bod, a svaki kiks može biti presudan. Ivošević je na tribinama razmijenio stavove i s predsjednikom Hajdukove uprave Lukšom Jakobušićem.

image

Bojan Ivošević i Lukša Jakobušić 

Ivan Peric/Cropix
image
Ivan Peric/Cropix
image

Ivica Puljak ispred Opus Arene

Slaven Alfirević/

Svjestan je toga i splitski gradonačelnik Ivica Puljak koji je svoje dnevno - političke probleme odlučio barem na kratko ostaviti stotinama kilometara iza sebe te se pojavio ispred osječkog stadiona. Da i on, kao predstavnik većinskog vlasnika Grad Splita, podrži Mislava Karoglana i njegove hajduke.  Tu je i njegova desna ruka, inače osvjedočeni navijač "bijelih"" Bojan Ivošević.

Torcida će opet biti brojna i glasna.

image

Torcida dolazi autobusom na utakmicu Osijek - Hajduk

S. A./
image

Osiguranje

Vlado Kos/Cropix
image
Vlado Kos/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2024 22:41