StoryEditorOCM
Hajdukinsieme

Ni sat vremena od imenovanja sportskim direktorom Nikoli Kaliniću stigla odlična vijest, sad je puno lakše planirati

Piše Sport SD
27. svibnja 2024. - 12:50

Konačno je krenulo. Ivan Bilić preuzeo je uzde Hajdukove uprave i trebalo mu je mjesec dana da povuče prvi konkretan, ozbiljan potez. Nikola Kalinić sportski je direktor i vjerujemo dok se ova slova još nisu ni ohladila kako Kale i ekipa užurbano slažu kockice.

Prvo je, naravno, bitno pronaći trenera. Nakon što je smijenjen Mislav Karoglan, a prvenstvenu karavanu do kraja dogurao Jure Ivanković, ‘bijelima‘ sada treba neko ozbiljno, pravo rješenje. Priča se, kako smo čuli, i s domaćima i sa strancima, a objava će novog trenera uslijediti najdalje tijekom idućeg tjedna.

Zanimljiva je Kalinićeva konstatacija kako, ukoliko trener bude domaći, s igračima neće pričati na engleskom jeziku.

- Neka nauče hrvatski, to je znak poštovanja - kazao je Kalinić i uglavnom dobio odobravanje za takvu izjavu, makar se ona ne doima ključnom u ovom trenutku, pokazuje karakter.

I Kalinić je odmah zauzeo čvrsti stav, djeluje beskompromisno, ostaje vidjeti kako će se to u svlačionici, po hodnicima i u konačnici na travnjaku manifestirati.

A dok se čekaju novi potezi, stigla je i odlična vijest za splitski klub. Hajduk će u drugom, ali i trećem pretkolu kvalifikacija Konferencijske lige biti u statusu nositelja. 

Poznata je i lista potencijalnih protivnika u eventualnom trećem pretkolu za Hajduk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. lipanj 2024 04:33