StoryEditorOCM
HajdukIznenađenje

Novinari konačno izmamili osmijeh na Gattusovo lice. Trener Hajduka povikao: ‘Mamma mia!... Odakle vam ovo?‘

Piše F. V.
17. kolovoza 2024. - 18:41

Nije Gennaro Gattuso magnet samo za navijače. Redovna konferencija za medije koja se tradicionalno održava na Poljudu dan prije utakmice, kao ova današnja uoči susreta s Varaždinom u Splitu, bila je prigoda da dvojica iskusnih novinara donesu dres Milana koji je nekada nosio Rino Ringhio Gattuso, a da im ga sadašnji trener Hajduka potpiše, što je i uradio. Radi se o trofejnom dresu Milana iz Lige prvaka 2007. godine (u finalu 2:1 pobjeda protiv Liverpoola). Toni Bilić i Slaven Alfirević zapravo su uradili uslugu svom prijatelju kolekcionaru, velikom navijaču Milana, a koji nema šansu da se susretne sa slavnim Talijanom.

Hajdukov trener ne samo da je nakon presice bio iznenađen, nego i oduševljen.

- Mamma mia, odakle vam!? Ovo je zbilja original! - potvrdio je autentičnost Gattuso.

image

Novinari Slaven Alfirević i Toni Bilić s dresom Gennara Gattusa

Vojko Bašić/Cropix

Tako je teška Hajdukova svakodnevica na trenutak razbijena. Izmamili su novinari osmijeh na lice Hajdukova trenera, zabrinutog zbog cjelokupne situacije. Barem nakratko.

U tom finalu Lige prvaka 2007. godine Gattusov Milan je s 2:1 svladao Liverpool. Dva gola zabio je legendarni Pippo Inzaghi, a u završnici je smanjio Dirk Kuyt. Revanširali su se tako Talijani Englezima za bolan finalni poraz u Istanbulu dvije godine ranije. Za razliku od finala u Ateni 2007. godine kada je javnost favorizirala Engleze, tada je Milan bio apsolutni favorit, vodio je na poluvremenu 3:0 pa je kasnije čudesnim preokretom poražen (3:3 pa 2:3 za Liverpool s 11 metara).

image
Vojko Bašić/Cropix

Za one koji žele znati više u tom je susretu Gattuso na travnjaku proveo 112 minuta. Kakva je to samo paklena momčadi Milana bila te 2005. godine, a nije postala prvak Europe: Dida – Cafu, Stam, Nesta, Maldini – Gattuso (Rui Costa), Pirlo, Seedorf (Serginho), Kaka – Ševčenko, Crespo (Tomasson). A na klupi Carlo Ancelotti.

S tom momčadi Milan i Gattuso nije uspio, ali jest dvije godine kasnije u Ateni s istim trenerom, kada su na papiru bili slabiji i igrali u sastavu: Dida – Oddo, Nesta, Maldini, Jankulovski (Kaladze) – Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Seedorf (Favalli) – Kaka, Inzaghi (Gilardino). Tada je Gattuso odigrao cijelo finale.

Trener Hajduka prvak Europe s Milanom bio je i 2003. godine kada je talijansko finale s Juventusom u Manchesteru završilo bez pogodaka. Odlučivali su i tada udarci s bijele točke, a završilo je 3:2 za Milan. Ancelottijev Milan je u tom finalu igrao u sastavu: Dida – Kaladze, Maldini, Nesta, Costacurta (Roque Junior) – Gattuso, Pirlo (Serginho), Seedorf, Rui Costa (Ambrosini) – Ševčenko, Inzaghi. Tada je također Gattuso odigrao cijeli susret, svih 120 minuta, neumorni uporni ratnik!

image

Steven Gerrard i Gennaro Gattuso u skoku za loptu u finalu Lige prvaka 2007. godine

Olivier Morin/Afp
image

John Arne Riise šutira, Gennaro Gattuso blokira

Paul Ellis/Afp
image

Svaka sličnost s trenerom Hajduka nije slučajna, Gennaro Gattuso u finalu LP 2007. godine

Franck Fife/Afp
image

Kaka, Gennaro Gattuso i Carlo Ancelotti slave osvajanje Lige prvaka

Franck Fife/Afp
image

Javier Mascherano i Gennaro Gattuso tijekom finala Lige prvaka 2007. godine.

Franck Fife/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 16:26