StoryEditorOCM
Hajdukodgovori ankete

Obnova Poljuda ili novi stadion? Pitali smo vas da presudite, bilo je gusto, evo što ste odabrali

Piše SPORT SD
22. listopada 2024. - 14:24

Stadion u Poljudu je osjetljiva tema za mnoge građane, mišljenja su podijeljena, treba li graditi novi stadion, treba li ostati na obnovljenom Poljudu...

Kako bilo, nešto se treba mijenjati. Idućeg ljeta kreće sanacija Poljuda, ali neće se krenuti u potpunu rekonstrukciju stadiona, koja je ocijenjena kao preskupa.

- To je zaista veliki iznos (30 milijuna eura), u ovom trenutku nije potrebno ići u tom smjeru. Bolje da za Hajduk izgradimo novi stadion na Brodarici, a Poljud saniramo u onom opsegu u kojem bi se on u budućnosti koristio za neke druge sportove, a jedan od njih je atletika. Taj bi iznos sredstava najbolje bilo usmjeriti u kamp Hajduka - izjavio je Puljak za Nova TV.

image
Nikola Brboleza/Cropix

Gradski projekt Brodarica sadržava novi stadion Hajduka, kongresni i poslovni centar, te gradske stanovi za dugoročni najam. Radovi bi počeli 2026. godine, a procjena je da bi novi stadion na Brodarici trebao imati kapacitet od 30 tisuća gledatelja.

Pitali smo i vas za mišljenje, u našoj anketi mogli ste glasati između opcije "Poljud je Hajdukov dom, treba ga obnoviti" i "Hajduk zaslužuje novi stadion".

Vas 54 posto smatra da Poljud treba obnoviti, dok vas 46 posto želi vidjeti novi stadion na Brodarici.

image
Screenshot
image
Vojko Basic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2024 14:24