StoryEditorOCM
Hajdukbrz oporavak

Odlične vijesti za Hajduk, protiv Istre će biti spreman i ponajbolji igrač, ozljeda je lakša nego se mislilo

Piše SPORT SD
21. studenog 2023. - 11:33

"Zbog lakše ozljede Niko Sigur pauzirat će oko dva tjedna. Mladi Hajdukov nogometaš stradao je u prvenstvenom okršaju s Varaždinom u nedjelju. U 3:1 pobjedi ‘bijelih‘ na Poljudu zaradio je 20-godišnji veznjak/desni bočni udarac u stopalo. Prema prvim liječničkim prognozama očekuje se da će petnaestak dana izbivati s travnjaka", takvo je bilo stanje stvari prije nekih tjedan dana, 15. studenog. 

Ali, izgleda da je lakša ozljeda još lakša nego se i prvotno mislilo, i Sigura ćemo gotovo sigurno vidjeti u nedjelju u Puli. Idući protivnik Hajduka je Istra, prednost nad drugoplasiranom Rijekom je pet bodova, bilo bi je dobro sačuvati, ako ne i povećati. 

Hajduk je u lijepom nizu od četiri prvenstvene pobjede, besprijekorno je Mislav Karoglan započeo svoj drugi mandat na klupi Bijelih, a nema sumnje da bi mu izostanak mladog Sigura bio veliki hendikep u nedjelju.

image
Ivan Peric/Cropix

Debitirao je za prvu momčad na proljeće u momčadi Ivana Leke, kao slučajno otkriće na poziciji desnog beka, odmah se nametnuo svojom vještinom. Osim pozicije desnog beka može igrati i u veznoj liniji, nerijetko i mijenja ulogu unutar utakmice, i sve zadatke solidno odradi.

Sigur će Hajduku biti itekako važan protiv Istre, to je zadatak koji se ne smije olako shvatiti. Još ako uzmemo u obzir da je Hajduk zadnja četiri susreta protiv Istre bez pobjede (dva poraza i dva remija), a zadnja pobjeda je upisana u srpnju prošle godine, pod vodstvom Valdasa Dambrauskasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 02:40