StoryEditorOCM
Hajdukmtk u ljubljani

Ovako nešto se Hajduku ne događa često, sutra igra utakmicu protiv ‘mađarskog starca‘ od kojeg je značajno mlađi

Piše A. J.
4. srpnja 2023. - 16:43

Hajduku je sutra na rasporedu treća prijateljska utakmica u sklopu središnjeg dijela priprema u Sloveniji, a četvrta ukupno ovog ljeta. Nakon što su u prva tri susreta upisali dva remija i jedan poraz uz ukupnu gol razliku 2:3, Bijeli u Ljubljani od 17.30 sati na stadionu NK Bravo traže pobjedu protiv mađarskog MTK osnovanog daleke 1888. godine.

Naravno, rezultat je manje bitan u pripremnim utakmicama i čak može biti varljiv (kao što je to bio slučaj na pripremama prošle zime), ali kao što je i sam Ivan Leko rekao nakon poraza od Olimpije: “Nitko ne voli gubiti, pa ni kad igraš ‘na karte’ doma.”

Današnji protivnik Hajduka je jedan od povijesno najuspješnijih klubova u Mađarskoj, s ukupno 23 osvojenih naslova prvaka, ali na titulu čekaju još od sezone 2007./08. U međuvremenu su u čak četiri navrata ispadali iz prve lige, a posljednji put su se među elitu vratili tek prošle sezone, nakon što su osvojili drugo mjesto u drugom razredu mađarskog nogometa, iza Diósgyera.

Ono što je još zanimljivije u cijeloj priči jesu njihove fluktuacije. Naime, od sezone 2010./11., otkad su prvi put ispali u drugu ligu, pa do danas, triput su izborili i kvalifikacije za Europsku ligu. Doduše, najdalje su dogurali do 2. pretkola, ali svejedno im je priča u posljednjih 12 godina uistinu nesvakidašnja.

Leko će vjerojatno od prve minute ponovno izvesti jedanaestoricu igrača koja bi trebala biti blizu onoj koju ćemo gledati na otvaranju nove sezone u Superkupu, a kao što smo vidjeli i u dosadašnjim utakmicama na ovoljetnim pripremama, strateg Bijelih ostat će vjeran sustavu 4-2-3-1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. lipanj 2024 08:32