StoryEditorOCM
HajdukIznenađenje

Pobjednička momčad se (ne) mijenja. Gattuso u prvih 11 vraća jednog od najboljih igrača Hajduka prošle sezone?

Piše Krešimir Milić
29. rujna 2024. - 08:42

Ako ćemo iskreno, nadanja je bilo, ali teško da je netko sa sigurnošću vjerovao da ćemo u osmom kolu već gledati derbi borbe za vrh s akterima koji to jesu. Razlog toj teškoj vjeri prije nekih 20-ak dana bila su previranja i događaji koji su se odvijali na Poljudu, no na terenu, gdje je i najbitnije, je bilo drugačije. Sve što se odvijalo na katu nije rezultatski poremetilo momčad Hajduka koja trenutno živi koheziju kakva nije dugo viđena i kakva je nedostajala prošle sezone u pohodu za naslov.

Govoriti o tituli možemo samo u elementima sanjarenja, ponajviše poučeni iskustvom prošle sezone i činjenice da je baš utakmica protiv Rijeke prošlog proljeća počela topiti šanse za titulu. Hajduk, kao i Rijeka, od početka sezone ne zna za poraz i trenutno dijele prvo mjesto na prvenstvenoj ljestvici sa 17 bodova. Rijeka je bolja za gol-razliku i trenutno ima najbolju obranu lige.

Samo jedan gol su primili Riječani, a to je bilo u remiju protiv Dinama, kad je i krenula kriza zagrebačke momčadi.

Hajduk je s druge strane slavio protiv Dinama, a onda još kolo kasnije Gattusova momčad prikazala odličnu igru protiv Gorice. Slavili su ‘bijeli‘ na Maksimiru 1:0, a onda i kod kuće s 4:1 protiv Gorice u utakmici koju su obilježila dva gola mladog Bruna Durdova. Baš s njim bi u sastavu te povratnikom Stipom Biukom na krilima uz Marka Livaju centralno Hajduk trebao napasti Riječane. Kaže se da se pobjednička momčad ne mijenja, a Gattuso bi ipak mogao napraviti neke promjene u sastavu u odnosu na početnih 11 protiv Gorice. U sastav bi se tako mogao vratiti Niko Sigur, a Dario Melnjak preuzeti ponovno svoju prirodnu poziciju na lijevom boku.

image

Niko Kristian Sigur

Tom Dubravec/Cropix

Pada odluka o vrhu

Gennaro Gattuso je svakako najavio drugačiju utakmicu na Rujevici od one protiv Gorice. Kako talijanski stručnjak voli kazati, momčad mora patiti i izgraditi pobjednički mentalitet, a protiv Rijeke je najavio utakmicu tog tipa.

Naglasio je i kako u momčadi nema euforije unatoč dobrim rezultatima što mu donosi mir.

- Ako pobijedimo u Rijeci nismo osvojili naslov prvaka. Momčad je koncentrirana, radi dobro i moramo tako nastaviti. Ima igrača koji nisu zadovoljni što ne igraju, ali u modernom nogometu s pet izmjena svi imaju priliku, a kada dođe moraju je dočekati spremni – rekao je Gattuso u najavi utakmice i otkrio u kakvoj spremi je njegova momčad. A protiv Rijeke će tražiti bodove u prilici da apsolutno preuzmu vrh prvenstvene ljestvice.

image

Gennaro Gattuso od momčadi Hajduka napravio je ‘klapu‘

Jakov Prkić/Cropix

Ovaj susret bi na koncu mogli i promatrati u svijetlu sporednih aktera, to je i delegirani sudac Ante Čulina čijim odabirom nije sretna nijedna strana. Ovakav susret svakako mirita ozbiljnijeg i boljeg suca, ali nadamo se da o ovom neće biti potrebe govoriti nakon 102. ogleda Hajduka i Rijeke u HNL-u.

Utakmica 8. kola SuperSport HNL-a na Rujevici na rasporedu je u nedjelju od 20 sati, a očekuje se i rasprodan cijeli kapacitet stadiona od nešto više od osam tisuća mjesta.

Mogući sastavi

Stadion na Rujevici. Utakmica 8. kola SuperSport HNL-a. Početak u 20 sati. Prijenos MaxSport 1.

Sudac: Ante Čulina (Zagreb).

Pomoćnici: Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Dario Kolarević (Zagreb).

Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo).

VAR: Fran Jović (Zagreb).

AVAR: Ivan Mihalj (V. Gorica).

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Sigur, Uremović, Prpić, Melnjak – Rakitić, Krovinović – Durdov, Kalik, Biuk – Livaja.

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić – Smočić, Galešić, Radeljić, Devetak – Petrovič – Pašalić, Gojak, Fruk, Janković - Andrić.

image

Očekuje se opet velika bitka u jadranskom derbiju na Rujevici

Damir Škomrlj/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 09:05