StoryEditorOCM
HajdukTotalna šteta

Policija privela navijače Hajduka zbog sumnje da su zapalili Rujevicu, kazneno su prijavljeni i prijete im velike kazne

Piše Frane Vulas
19. rujna 2023. - 15:38

Policijska uprava primorsko-goranska objavila je kako su otkrili dvojicu navijača Hajduka koje se sumnjiči da su u svibnju ove godine na utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa zapalili sjedalice u Rijeci na stadionu na Rujevici.

Za vrijeme finalnog susreta Hajduka i Šibenika (2:0) na istočnoj tribini Rujevice nekolicina navijača Hajduka zapalila je sjedalice. Požar je tada zahvatio veliki broj sjedalica na tribini, poprilično se u jednom trenutku razbuktao, dok ga vatrogasci napokon nisu ugasili.

Materijalnu štetu u policiji su procijenili na čak 60 tisuća eura. Protiv dvojice navijača Hajduka koji su čak četiri mjeseca nakon susreta otkriveni i privedeni podignute su kaznene prijave i prijete im ozbiljne sankcije, pa tako i moguće duže zatvorske kazne. U najgorem scenariju za kaznena djela za koja su prijavljeni prijeti im i po nekoliko godina zatvora.

Evo što su iz PUPG objavili:

- Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe općeg kriminaliteta PU primorsko-goranske kazneno su prijavljena dva hrvatska državljana, starosti 28 i 29 godina, zbog sumnje u počinjenje nekoliko kaznenih djela.

Naime, policija ih sumnjiči da su 24. svibnja ove godine na nogometnom stadionu na Rujevici u Rijeci, tijekom odigravanja utakmice palili baklje i izazvali požar te oštetili sjedalice i druge dijelove na tribinama.

Istraživanjem je utvrđeno da je inicirajući protupravne radnje, 28-godišnjak poticao i ostale navijače pa je 29-godišnjak u vatru dodavao navijačke rekvizite i sjedalice.

Protupravnim radnjama doveli su do uništenja imovine većeg opsega i tako riječku pravnu osobu materijalno oštetili za najmanje 60.000 eura.

Osumnjičenog 28-godišnjaka policijski službenici su predali pritvorskom nadzorniku zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, dok su 29-godišnjaka, kao i spomenutog 28-godišnjaka, zbog kaznenih djela izazivanja nereda i oštećenja tuđe stvari te je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2024 11:46