StoryEditorOCM
Hajdukna maksimiru

Poznato je tko sudi najveći derbi hrvatskog nogometa, Hajduk je protiv njega tražio pokretanje disciplinskog postupka

Piše Sport SD
9. rujna 2024. - 16:42

Ponedjeljkom najčešće delegiraju suce za iduće kolo SuperSport HNL-a, a takav je bio slučaj i danas. 

Gotova je reprezentativna pauza. Hrvatski nogometaši vraćaju se klupskim obavezama, a već u petak 13. rujna (20 sati) očekuje nas najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka na Maksimiru.

Susret između Dinama i Hajduka u Maksimiru će suditi Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina), pomoćnici su mu Bojan Zobenica Ivan Mihalj (obojica Velika Gorica). Četvrti sudac je Patrik Kolarić (Čakovec). VAR sudac je Ivan Bebek iz Rijeke, dok će Robi Kezele biti AVAR sudac.

Pajač je zadnju utakmicu Bijelima sudio u 2. kolu ove sezone, 18. kolovoza, protiv Varaždina, (2:1).

Podsjetimo, bio je to povratak Pajača na Poljud nakon što je proljetos bio glavni akter incidenta koji je poprilično digao prašinu u hrvatskom nogometu. Tadašnja nutricionistikinja Hajduka Dragana Olujić Sekulić bila je prijavljena za napad na suca Pajača u tunelu ispred svlačionica na poluvremenu utakmice 27. kola Hajduka i Lokomotive u ožujku te da mu je pritom izbila, uzela sprej iz ruku. Hajduk je pak tada tvrdio suprotno, da je sudac napao djelatnicu kluba te je tražio od povjerenika natjecanja pokretanje disciplinskog postupka protiv Pajača.

Nakon prijave od strane delegata i suca je zbog guranja u prsa glavnog suca Pajača dva mjeseca kasnije Olujić Sekulić kažnjena s tri mjeseca zabrane obavljanja funkcije i novčanom kaznom u iznosu od tisuću eura. Kasnije je u fokus javnosti Olujić Sekulić došla i zbog rezanja torte u obliku maksimirskog stadiona na svom vjenčanju. Negdje od kraja prošle sezone više nije u Hajduku.

Mobilizacija za najveći hrvatski derbi: Iz Maksimira poslali upute navijačima kako da dočekaju goste iz Splita

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Vojko Basic/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. rujan 2024 16:48