StoryEditorOCM
Hajdukveć blista

Prate talente diljem svijeta, a ovim skautima nije promaknuo ni sjajni mladić s Poljuda: ‘Hajduk ima buduću zvijezdu‘

Piše Sport SD
29. rujna 2024. - 11:52

Hajdukova Akademija oduvijek je vrelo talenata koji privlače zainteresirane skaute najpoznatijih europskih klubova. Niz je primjera koji su završavali u bilješkama skauta iz najjačih liga, a niz je i primjera onih koji su realizirali transfer u neki od tih klubova.

Evo tu je i ne tako davni primjer talentiranog stopera Luke Vuškovića koji je ostvario najveći izlazni transfer iz Hajduka, a u neko dogledno vrijeme i njegov rekord bi mogao biti srušen. 

Još tijekom priprema talijanski stručnjak Gennaro Gattuso je pokazao da nema straha pružiti priliku mladim igračima, pa ni kad su pred njega postavljeni rezultatski ciljevi, a srećom na Poljudu ne nedostaje talenta. Jedan od onih koji se najviše ističe je još 16-godišnji Bruno Durdov čija se izvedba protiv Gorice u prošlom kolu prepričavala i danima nakon utakmice. Dva sjajna gola ugradio je ovaj talentirani mladić u pobjedu Hajduka od 4:1 na domaćem terenu, a još ranije se svojim pristupom i radom nametnuo Gattusu kao opcija na desnom krilu. Potvrdio je to i Gattuso u svojim izjavama kad je naglašavao da kod njega nisu važne godine već pristup i rad, a ‘bijeli‘ nakon godina traganja za opcijom na toj deficitarnoj poziciji imaju priliku razviti igrača potencijala za najveće razine.

To primjećuju i svjetski skauti, a među njima i oni koji svoje izvještaje vole podijeliti na društvenim mrežama. Stranica na X-u pod nazivom Future Ballers posvećena je praćenju svjetskih talenata, a jedan ‘thread‘ su posvetili i Durdovu.

Opis mladog hajdukovca počinju rečenicom: ‘Hajduk ima u svojim rukama buduću hrvatsku zvijezdu koja već blista‘. Istaknuli su kao njegove prednosti agilnost, dribling, završnicu, tehniku, pozicioniranje, a ističu i da je najmlađi strijelac Hajduka u povijesti lige. 

- Ima snažan udarac i dobro plasiran, čak i slabijom desnom nogom. Često voli ulaziti na svoju jaču lijevu nogu što vrlo dobro radi čak i izvan šesnaesterca. Dobar je u duelima jedan na jedan koje može izvesti posebno dobro čak i u najvećoj brzini. Kombinacija driblinga, vještina, agilnosti i kontrole lopte čini ga vrlo dominantnim u duelima - pišu u svom izvještaju i dodaju:

- Zahvaljujući dobroj tjelesnoj građi za svoje godine vrlo je izdržljiv u fizičkim duelima, a to mu pomaže da ne gubi lako loptu. Konstantno pokušava ući iza protivničke obrambene linije zahvaljujući svom ubrzanju i instinktu za kretanje bez lopte. Čak i u obrambenim situacijama ili nakon gubitka lopte ne boji se pomoći obrani i boriti se za povratak lopte u posjed - navode skauti stranice Future Ballers.

image


 

Damir Krajač/Cropix
image
Damir Krajač/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2024 11:53