StoryEditorOCM
HajdukŠto bi bilo kad...

Prazne tribine, nigdje ni glasa, nema gužve... Samo jedan detalj otkriva da se na Poljudu danas ipak igra utakmica

Piše Ivan Renić
14. travnja 2024. - 15:47

Kakva je atmosfera na Poljudu? U najmanju ruku neobična… Prazne tribine, nigdje ni glasa, osim dakako, pjesama s razglasa koje kao da pokušavaju poručiti da je sve u redu. A nije.

Nije to još jedna utakmica na Poljudu. Oko stadiona nigdje žive duše. Do Poljuda se ‘klizi’ lako. Nigdje zastoja, ni prometnog čepa. Nema ni standardne blokade kod ‘Jokera’. Tek jedna kod ‘Vanille’ i to je sve.

image
Vojko Bašić/Cropix

Ni ljudi oko stadiona nema. Rani termin susreta, neobičan za Hajdukove utakmice. Kao da se ništa ne događa, kao da Bijeli ne igraju. Okršaj s Osijekom u Poljudu otkriva tek poneki policijski kombi. Snage sigurnosti su tu, ništa se ne prepušta slučaju. Poluprazni su i okolni kafići. Ne čuje se iz njih šušur, a kamoli navijanje.

Sve je nekako splasnulo. Premda je ‘matematika’ još uvijek tu, kakva - takva, to se ne osjeća. U tom stilu utakmicu je najavio i novi trener Jure Ivanković koji je dobio momčad u ruke nakon odlaska Mislava Karoglana.

image
Nikola Vilić/Cropix

A kakav bi to dan bio da je situacija drugačija, da je Hajduk još uvijek ozbiljno u igri. Nedjelja popodne, sunce i 25 stupnjeva u zraku, ni oblačka, tek ono pinku bave, taman da rashladi. Ehh… Što bi bilo, kad bi bilo? Nećemo saznati, barem do dogodine. This time next year!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:27