StoryEditor
Hajduktreći trener u mandatu

Predsjednik Hajduka pod rafalnom paljbom novinara: Turbulentna su vremena i promjene nas tjeraju na nepopularne odluke

27. studenog 2018. - 17:29
hajduk_orescanin7-271118

Predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj našao su se pod „rafalnom paljbom" novinarskih pitanja nakon još jedne trenerske smjene u Poljudu.

Odluku smo donijeli sportski direktor i ja. Zahvalili smo se treneru Zoranu Vuliću i timu na suradnji te smo odabrali Sinišu Oreščanina kojemu čestitam. Hvala Vuliću na doprinosu - rekao je predsjednik Uprave Hajduka Huljaj i dodao da su detalji raskida ugovora s Vulićem dogovoreni.

Kolika je u ovoj cijeloj priči vaša odgovornost?

- Naravno da imamo odgovornost, i Saša i ja. Baš zbog nje smo se odlučili na ovaj potez. Svima je bilo jasno da se promjena nije dogodila i da nemamo vremena čekati.

Ovo je već treći trener u vašem mandatu?

- Bio bih puno sretniji da se promjene nisu dogodile, ali one su rezultat rezultata. Radim svoj posao odgovorno i pripremamo se za novi Nadzorni odbor kojemu ćemo predočiti ideje za daljnji razvoj kluba na financijskom i natjecateljskom planu.

Suradnja trenera Vulića i Oreščanina nije bila dobra?

- Pri dolasku sam primijetio da ne postoji dobra integracija između Akademije, B momčadi i prve momčadi. Komunikacija je jako važna, sve mora biti usklađeno i tu se može napraviti veliki napredak.

Na koliko je Oreščanin potpisao?

- Na dvije godine. Vidimo ga kao dugoročno rješenje.

A ima li Bjelanović vaše povjerenje?

- Zasad ima - nasmijao se Huljaj pa nastavio:

- Turbulentna su vremena i promjene nas tjeraju na nepopularne odluke. O Saši i meni raspravljat će se i s novim NO-om, pa ćemo vidjeti imamo li njihov mandat ili ćemo raditi promjene. I moj je mandat na raspolaganju. Bit će mi jasno i prihvatljivo ako oni odluče da je potreban novi predsjednik.

Je li se i prije nekoliko mjeseci razmišljalo o Oreščaninu?

- Je, to je i logično jer je trener iz našeg kadra. Nametnuo se kao ideja, ali sam smatrao da nije zrelo vrijeme. Vjerujem da je danas zreliji nego tada.

Vulić je bio razočaran?

- Žao mi je njegovih izjava i razumijem da je „vruć", ali nećemo ga osuditi. On je legenda Hajduka i došao je kad nam je bilo najteže. No svjesni smo da nije bilo napretka i da čekanje ne bi ništa popravilo.

Provlači se teza da odluke donosite u suradnji s Našim Hajdukom i Torcidom?

- U klubu sam skoro pet mjeseci i sve smo odluke donosili Saša i ja uz odobrenje NO-a za one odluke koje moraju odobriti. Te su ćakule neistinite. Samostalni smo i vodimo klub najbolje što znamo - poručio je Huljaj.

item - id = 577052
related id = 0 -> 1140135
related id = 1 -> 1127235
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. studeni 2021 10:27