stdClass Object ( [id] => 1351631 [title] => Pregled Hajdukove 2023.: obranjen kup, jesenska titula nakon 19 godina, juniori viceprvaci Europe, rekorder Vušković... [alias] => pregled-hajdukove-2023-obranjen-kup-jesenska-titula-nakon-19-godina-juniori-viceprvaci-europe-rekorder-vuskovic [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Finale juniorske Lige prvaka, obranjen kup, jesenski prvak nakon 19 godina, rekordan izlazni transfer, 105 tisuća članova, gotovo 20 tisuća pretplatnika... To su vrhunci Hajdukove 2023. godine. Bilo je i posrtaja. Ponovno je ekspresno eliminiran u Europi, a opet smo gledali i trenerski vrtuljak. Godinu je klub završio s knjigovodstvenih 12,47 milijuna eura minusa, pamti se i debakl 0:4 u Maksimiru u veljači... Evo pregleda Hajdukove 2023. godine.

Siječanj - Leko umjesto Karoglana

U Novu godinu klub je ušao s novim trenerom. Nakon što je predzadnjeg dana 2022. Stipe Biuk otišao u Los Angeles FC, zadnjeg dana Ivan Leko je naslijedio Mislava Karoglana. Konačno je predsjednik Uprave Lukša Jakobušić na klupu doveo željenog ‘kapitalca‘. Trebao je biti dugoročno rješenje, potpisao je na dvije i pol godine.

Hajduk se pripremao u Istri, u Novigradu. Upisane su pobjede protiv Radomlja (3:1), Mol Fehervara (3:2), Celja (2:0), uz remi sa Slovackim (1:1). Tijekom priprema David Čolina je otišao u njemački Augsburg za 750 tisuća eura. S priprema se pamti Lekina izjava:

- Fali nam još četiri-pet igrača.

---

image

Mindaugas Nikoličius, Lukša Jakobušić i Ivan Leko

Vojko Bašić/Cropix
---

Raskinut je ugovor sa Samuelom Eduokom, a Jani Atanasov transferiran je u poljsku Cracoviju.

Marko Livaja opet je izabran najboljim igračem lige u izboru Tportala ‘Kapetani biraju‘. Na otvaranju ‘proljeća‘ svladan je Šibenik na Poljudu (2:1), ali uslijedio je težak poraz kod Istre 1961 (0:3). Krajem siječnja stigao je Yassine Benrahou.

Veljača – Rekorder Vušković

Livaja je u našem izboru proglašen za ‘Sportsko ime Dalmacije‘, a Luka Vušković najvećom nadom. Na Poljudu je slavila Rijeka (1:2), kriza se produbila. Hajduk i Livaja dobili su i nagrade Splitskog saveza športova. Juniori trenera Marijana Budimira su pobjedom nad Šahtarom na Poljudu (1:0) izborili osminu finala LP. Seniori su slavili u Varaždinu (4:1).

U Hrvatskom domu Hajduk je proslavio 112. rođendan, predstavio ‘Hajdučki leksikon‘ Jurice Gizdića. Iz belgijskog Lommela posuđen je Agustin Anello, pa se vratio Ferro, navodno Benfici plaćen 500 tisuća eura. Jedva je na Poljudu pala zadnja Gorica (2:1).

---

image

Luka Vušković

Tom Dubravec/Cropix
---

Na 16. rođendan Vušković je potpisao profesionalan ugovor. Debitirao je sa 16 godina i dva dana u derbiju kao najmlađi debitant kluba u HNL-u (i izjednačio je rekord lige), ali su ‘bijeli‘ doživjeli debakl u Maksimiru (0:4). No, radost su donijeli juniori koji su u osmini finala LP senzacionalno srušili Manchester City na Poljudu (2:1).

Ožujak – Promjena formacije

Povratak s trojice na četvoricu u zadnjoj liniji pred četvrtfinale kupa u Osijeku Leki je donio rezultat (pobjeda 2:1). Vušković je sa 16 godina i pet dana golom postao najmlađi strijelac Hajduka.

- Gol posvećujem bratu Mariju - rekao je tada Luka čiji stariji brat se bori(o) s optužbama za korištenje dopinga.

Jakobušić se otvorio sedmoj sili u ‘Media Pressingu‘. Četiri gola Hajduku zabila je i Lokomotiva na Poljudu (3:4). U prvenstvu se opet slavilo u Gradskom vrtu (2:0).

Pred čak pet tisuća svojih navijača juniori su na legendarnom Westfalenu eliminirali i Borussiju Dortmund te izborili Final Four (1:1, 9:8 s 11m). Dan kasnije na Poljudu im je priređen navijački doček. Seniori su svladali Slaven na Poljudu (1:0). Preminuo je legendarni napadač ‘bijelih‘ Petar Nadoveza.

---

image

Marijan Budimir

Ante Čizmić/Cropix
---

Zbog velikog interesa navijača Hajduka UEFA-a je FF juniorske LP iz Nyona prebacila u Ženevu. Na utakmici s Walesom na Poljudu (1:1) Torcida se vratila na utakmice reprezentacije.

Travanj – Juniori viceprvaci Europe

Hajduk je slavio na Šubićevcu (3:2), pa kiksao na Poljudu s Istrom 1961 (2:2). Livaja je s bijele točke u Koprivnici donio finale kupa (1:0). Prema objavljenom izvješću klub je 2022. završio u plusu od sedam milijuna kuna. Poraz u Rijeci ostavio je drugoplasirani Hajduk 12 bodova iza Dinama. Preminuo je bivši trener ‘bijelih‘ Josip Duvančić.

Pobjedom nad Milanom izborili su juniori povijesno finale LP (3:1), ali su tada pred gotovo desetak tisuća navijača ‘pukli‘ kontra AZ Alkmaara (0:5). Unatoč tome, priređen im je veliki doček na Rivi. Remijem na Poljudu (0:0) Dinamo je već četiri kola prije kraja obranio naslov prvaka.

---

image

Doček juniora Hajduka na Rivi

Saša Burić/Cropix
---

Svibanj – Obranjen kup

Kadeti su osvojili kup, pioniri duplu krunu. Hajduk je u zadnja četiri kola pobjeđivao kod Lokomotive (3:0), Osijek (3:0), kod Slavena (1:0) i Šibenik (3:0). Preminuo je bivši igrač i trener Mario Ćutuk. U finalu kupa na Rujevici je svladan Šibenik (2:0), a navijači su igrače dočekali u Splitu.

Poslije utakmice Livaja je uzeo megafon i skandirao pjesmicu uvredljivu za Šibenčane. U zadnjem kolu, opet sa Šibenikom, karijeru je završio Danijel Subašić. Nakon susreta navijači su se probili na travnjak. U zadnjih osam susreta sezone, mahom s vratarom Ivanom Lučićem, nije primljen gol. Livaja je s 19 pogodaka opet bio prvi strijelac lige.

---

image

Slavlje Marka Livaje nakon osvojenog kupa

Ante Čizmić/Cropix
---

Lipanj – Najava obnove Poljuda i gradnje novog stadiona

Na skupštini je najavljena obnova Poljuda u drugom kvartalu 2024. te gradnja novog stadiona na Brodarici. Zbog ranijeg kiksa kod Osijeka (1:2), juniori nisu obranili titulu. Na otvorenom treningu reprezentacije na Rujevici neki ‘navijači‘ vrijeđali su Livaju. Dan nakon incidenta, povukao se iz reprezentacije.

Zvonimir Šarlija bio je prvo pojačanje, slijedio ga je Leon Dajaku. Glavni dio priprema za novu sezonu Hajduk je odradio na Bledu. U odnosu na prethodnu sezonu, bez nezadovoljnog Nikole Kalinića, Chidozie Awaziema, Agustina Anella i Tonija Borevkovića kojima je istekla posudba, Stefana Simića, Gerga Lovrencsicsa, Marca Fossatija, Josipa Vukovića, Marija Čuića, Ivana Ćalušića...

Karoglan je preuzeo Istru 1961, a Budimir Široki Brijeg, novi klub partner Hajduka. Tamo su posuđeni i Marko Capan i Jere Vrcić. Toni Golem postao je novi trener juniora. Hajduk je predstavio novi treći dres, zeleni.

Hajduk je iza zatvorenih vrata remizirao sa Širokim (1:1). Livaja je dugo čekao kaznu, pa je za incident nakon finala kupa kažnjen utakmicom zabrane nastupa (Superkup) i s 13.300 eura.

Srpanj – Poraz u Superkupu

Na pripremama je Hajduk poražen od Olimpije (0:1), svladao MTK (3:1), s Radomljem remizirao (1:1), pa svladao Trabzonspor (2:0). Poljud i Maksimir proglašeni su građevinama od nacionalnog interesa. Pred početak sezone stigli su Fahd Moufi, Ismael Diallo te Vadis Odjidja-Ofoe. U Superkupu je Hajduk bez Livaje poražen od Dinama na Maksimiru (0:1) uz isključenje Leke, zbog vrijeđanja suca Darija Bela dobio je pet susreta kazne.

---

image

Rokas Pukštas

Željko Puhovski/Cropix
---

Revanš je uslijedio u 1. kolu HNL-a na istom mjestu golom Rokasa Pukštasa u nadoknadi (2:1). Pala je potom i Rijeka na punom Poljudu (1:0), opet golom Pukštasa, ali je i ozlijedio koljeno. U 3. kolu kvalifikacija Konferencijske lige klub je izvukao pobjednika sraza PAOK-a i Beitara.

Kolovoz – Eliminacija iz Europe

Lukas Grgić prodan je u bečki Rapid za 750 tisuća eura. Zbog ubojstva navijača AEK-a pred susret s Dinamom, UEFA je navijačima Hajduka zabranila dolazak u Solun. U prijateljskom srazu sa Sarajevom Hajduk je remizirao (2:2). Ždrijebom je odlučeno da bolji iz ogleda Hajduka i PAOK-a ide na Rosenborg ili Hearts. Hajduk je s PAOK-om u Splitu odigrao bez pogodaka, a HNL je otvorio s pet pobjeda. Pao je i Slaven na Poljudu (3:0), Rudeš u Zagrebu (2:0) te Varaždin u gostima (2:1). S krajem prošle sezone Leko je izjednačio rekordnih klupskih devet pobjeda u nizu u HNL-u.

---

image

Zvonimir Šarlija na utakmici s PAOK-om u Solunu

Jakov Prkić/Cropix
---

Mladi Boško Jemo je posuđen Lecceu. Preminuo je bivši nogometaš ‘bijelih‘ Miroslav Bošković. U Solunu Hajduk je eliminiran iz Europe (0:3).

Dalić nije pozvao Livaju za rujanske utakmice, uz naknadno objašnjenje nakon pritiska javnosti. Jan Mlakar je otišao u Pisu za tri milijuna eura, a Mate Antunović je posuđen Monzi. Hajduk se pojačao i bivšim reprezentativcem Filipom Uremovićem.

Rujan – Rekorder Vušković 2, ozljeda Perišića

Istra 1961 je šokirala Poljud golom u 101. minuti (0:1). Umjesto Golema koji je preuzeo Rudeš, novi trener juniora postao je Zlatko Jerković. Milijun eura plaćen je Mihael Žaper Osijeku. Realiziran je rekordni transfer Vuškovića u Tottenham težak 11 milijuna eura. Poražen je Hajduk kod Gorice, opet u nadoknadi (1:2). Aleksandar Trajkovski bio je novi potez sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Lako je svladan Omladinac iz Gornje Vrbe u Slavonskom Brodu u šesnaestini finala kupa (6:0).

Pokrenut je projekt ‘Sidi na moje misto‘. Voditelj Akademije Boro Primorac dobio je Trofej Fabjan Kaliterna. Nesuđeno zimsko pojačanje Ivan Perišić ozlijedio je ligament koljena i slijedilo mu je bar pola godine stanke. Hajduk je svladao Lokomotivu na Poljudu (1:0).

---

image

Izbornik Zlatko Dalić, Ivan Perišić i Stipe Pletikosa

Tom Dubravec/Cropix
---

Dalić je pozvao Livaju za Tursku i Wales u listopadu. Hajduk je probio nestvarnu brojku od 100 tisuća članova. Uoči derbija Torcida je na treningu dala podršku igračima.

Listopad – Karoglan umjesto Leke

Hajduk je golom Emira Sahitija srušio Dinamo (1:0). I nogometaši i nogometašice bili su prvi. Uslijedio je poraz u Rijeci (0:1). Livaja se pred okupljanje oprostio od reprezentacije. Hajduk je u ligaškoj stanci uveličao proslavu 110 godina Dinare iz Knina.

---

image

Proslava nakon pobjede nad Dinamom na Poljudu

Jakov Prkić/Cropix
---

Poslije poraza od Osijeka (0:2) kada se vratio Pukštas Poljudom se orilo ‘Leko odlazi!‘. Nakon četiri poraza u šest susreta Leko je smijenjen, naslijedio ga je prethodnik Karoglan. Na debiju kod Slavena nastavio je niz neporaženosti iz prvog mandata (1:0). Trijumf je pomutila teška ozljeda koljena Darija Melnjaka koji je out do kraja sezone, a baš je njega vidio na lijevom krilu.

Preminuo je bivši igrač Hajduka Vlatko Šimek. Torcida je proslavila 73. rođendan. U osmini finala Kupa Hajduk je slavio kod Jadrana u Pločama (2:0).

Studeni – Nova serija pobjeda

Teškom je svladan fenjeraš Rudeš na Poljudu (1:0). Melnjak je operiran. Osijek je svladan na Opus Areni u zaostalom susretu 3. kola (1:0), onda je na Poljudu pred ligašku stanku pao i Varaždin (3:1). Karoglan je najavio povratak Nikole Kalinića na zimu. Pukštas (do 2027.) i Niko Sigur (do 2028.) produžili su ugovore. Studeni je okončan pobjedom u Puli (2:0).

---

image

Niko Sigur

Vojko Bašić/Cropix
---

Prosinac - Jesenski prvak

Gorica je pala na Poljudu (3:0), a Hajduk je postao jesenski prvak dva kola prije kraja. Remi kod Lokomotive (1:1) prekinuo je Karoglanov niz od šest ligaških pobjeda, sedam ukupno. U četvrtfinalu kupa Hajduk je izvukao Varaždin na Poljudu. Preminuo je bivši junior Ivan Čeliković.

Derbi kod Dinama za kraj jeseni završio je bez golova. Hajduk ima šest bodova i utakmicu više od Rijeke, sedam bodova i dva susreta više od Dinama.

Na skupštini je objavljeno kako će klub godinu završiti u minusu od 12,47 milijuna eura zbog toga što se transfer Vuškovića ne može proknjižiti u 2023. godini. U izboru ‘Kapetani biraju‘ Bruno Petković je pobijedio Livaju. Klub je dao podršku UEFA-i u borbi sa Superligom.

---

image

Mislav Karoglan

Tom Dubravec/Cropix
---

---

image

Slavlje nakon pobjede u Maksimiru

Goran Mehkek/Cropix
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Sve na jednom mjestu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => Sve na jednom mjestu 2 0 10898 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-12-30 08:56:40 [created_by] => 3119 [created_by_alias] => Frane Vulas [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-12-31 09:13:49 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2023-12-31 09:13:29 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => Slobodna Dalmacija - Najveće dnevne novine u Dalmaciji [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Pregled Hajdukove 2023. - obranjen kup, jesenski prvaci nakon 19 godina, juniori viceprvaci Europe... page_title=Pregled Hajdukove 2023. - obranjen kup, jesenski prvaci nakon 19 godina, juniori viceprvaci Europe... [metakey] => HAJDUK, 2023., Ivan Leko, Mislav Karoglan, Lukša Jakobušić [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/12\/30\/25750560.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/23681552.png","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/24087994.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/25914608.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/24767781.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/24771772.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/24962896.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/25835426.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/25456189.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/25711400.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/26222955.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/26155418.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/25750933.jpg","\/images\/slike\/2023\/12\/30\/25309707.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Sa\u0161a Buri\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Tom Dubravec\/Cropix","\u017deljko Puhovski\/Cropix","Vojko Ba\u0161i\u0107\/Cropix","Jakov Prki\u0107\/Cropix","Goran Mehkek\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Emir Sahiti u slavlju nakon gola Dinamu<\/p>","","

Mindaugas Nikoli\u010dius, Luk\u0161a Jakobu\u0161i\u0107 i Ivan Leko<\/p>","

Mislav Karoglan<\/p>","

Do\u010dek juniora Hajduka na Rivi<\/p>","

Marijan Budimir<\/p>","

Slavlje Marka Livaje nakon osvojenog kupa<\/p>","

Izbornik Zlatko Dali\u0107, Ivan Peri\u0161i\u0107 i Stipe Pletikosa<\/p>","

Zvonimir \u0160arlija na utakmici s PAOK-om u Solunu<\/p>","

Luka Vu\u0161kovi\u0107<\/p>","

Rokas Puk\u0161tas<\/p>","

Niko Sigur<\/p>","

Proslava nakon pobjede nad Dinamom na Poljudu<\/p>","

Slavlje nakon pobjede u Maksimiru<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1279","hd_25750560_1920.jpg":"1920x1080","k_25750560_1280.jpg":"1280x1280","k_25750560_1024.jpg":"1024x1024","k_25750560_640.jpg":"640x640","k_25750560_480.jpg":"480x480","k_25750560_340.jpg":"340x340","k_25750560_220.jpg":"220x220","o_25750560_1280.jpg":"1280x852","o_25750560_1024.jpg":"1024x682","o_25750560_640.jpg":"640x426","o_25750560_480.jpg":"480x319","o_25750560_340.jpg":"340x226","o_25750560_220.jpg":"220x146","h_25750560_1280.jpg":"1280x854","h_25750560_1024.jpg":"1024x683","h_25750560_640.jpg":"640x427","h_25750560_480.jpg":"480x320","h_25750560_340.jpg":"340x227","h_25750560_220.jpg":"220x147","pp_25750560_1280.jpg":"1280x1628","pp_25750560_1024.jpg":"1024x1303","pp_25750560_640.jpg":"640x814","pp_25750560_480.jpg":"480x611","pp_25750560_340.jpg":"340x432","pp_25750560_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1200","hd_23681552_1920.png":"1920x1080","k_23681552_1280.png":"1280x1280","k_23681552_1024.png":"1024x1024","k_23681552_640.png":"640x640","k_23681552_480.png":"480x480","k_23681552_340.png":"340x340","k_23681552_220.png":"220x220","o_23681552_1280.png":"1280x1280","o_23681552_1024.png":"1024x1024","o_23681552_640.png":"640x640","o_23681552_480.png":"480x480","o_23681552_340.png":"340x340","o_23681552_220.png":"220x220","h_23681552_1280.png":"1280x854","h_23681552_1024.png":"1024x683","h_23681552_640.png":"640x427","h_23681552_480.png":"480x320","h_23681552_340.png":"340x227","h_23681552_220.png":"220x147","pp_23681552_1280.png":"1280x1628","pp_23681552_1024.png":"1024x1303","pp_23681552_640.png":"640x814","pp_23681552_480.png":"480x611","pp_23681552_340.png":"340x432","pp_23681552_220.png":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24087994_1920.jpg":"1920x1080","k_24087994_1280.jpg":"1280x1280","k_24087994_1024.jpg":"1024x1024","k_24087994_640.jpg":"640x640","k_24087994_480.jpg":"480x480","k_24087994_340.jpg":"340x340","k_24087994_220.jpg":"220x220","o_24087994_1280.jpg":"1280x853","o_24087994_1024.jpg":"1024x682","o_24087994_640.jpg":"640x426","o_24087994_480.jpg":"480x320","o_24087994_340.jpg":"340x226","o_24087994_220.jpg":"220x146","h_24087994_1280.jpg":"1280x854","h_24087994_1024.jpg":"1024x683","h_24087994_640.jpg":"640x427","h_24087994_480.jpg":"480x320","h_24087994_340.jpg":"340x227","h_24087994_220.jpg":"220x147","pp_24087994_1280.jpg":"1280x1628","pp_24087994_1024.jpg":"1024x1303","pp_24087994_640.jpg":"640x814","pp_24087994_480.jpg":"480x611","pp_24087994_340.jpg":"340x432","pp_24087994_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25914608_1920.jpg":"1920x1080","k_25914608_1280.jpg":"1280x1280","k_25914608_1024.jpg":"1024x1024","k_25914608_640.jpg":"640x640","k_25914608_480.jpg":"480x480","k_25914608_340.jpg":"340x340","k_25914608_220.jpg":"220x220","o_25914608_1280.jpg":"1280x853","o_25914608_1024.jpg":"1024x682","o_25914608_640.jpg":"640x426","o_25914608_480.jpg":"480x320","o_25914608_340.jpg":"340x226","o_25914608_220.jpg":"220x146","h_25914608_1280.jpg":"1280x854","h_25914608_1024.jpg":"1024x683","h_25914608_640.jpg":"640x427","h_25914608_480.jpg":"480x320","h_25914608_340.jpg":"340x227","h_25914608_220.jpg":"220x147","pp_25914608_1280.jpg":"1280x1628","pp_25914608_1024.jpg":"1024x1303","pp_25914608_640.jpg":"640x814","pp_25914608_480.jpg":"480x611","pp_25914608_340.jpg":"340x432","pp_25914608_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1134","hd_24767781_1920.jpg":"1920x1080","k_24767781_1280.jpg":"1280x1280","k_24767781_1024.jpg":"1024x1024","k_24767781_640.jpg":"640x640","k_24767781_480.jpg":"480x480","k_24767781_340.jpg":"340x340","k_24767781_220.jpg":"220x220","o_24767781_1280.jpg":"1280x756","o_24767781_1024.jpg":"1024x604","o_24767781_640.jpg":"640x378","o_24767781_480.jpg":"480x283","o_24767781_340.jpg":"340x200","o_24767781_220.jpg":"220x129","h_24767781_1280.jpg":"1280x854","h_24767781_1024.jpg":"1024x683","h_24767781_640.jpg":"640x427","h_24767781_480.jpg":"480x320","h_24767781_340.jpg":"340x227","h_24767781_220.jpg":"220x147","pp_24767781_1280.jpg":"1280x1628","pp_24767781_1024.jpg":"1024x1303","pp_24767781_640.jpg":"640x814","pp_24767781_480.jpg":"480x611","pp_24767781_340.jpg":"340x432","pp_24767781_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_24771772_1920.jpg":"1920x1080","k_24771772_1280.jpg":"1280x1280","k_24771772_1024.jpg":"1024x1024","k_24771772_640.jpg":"640x640","k_24771772_480.jpg":"480x480","k_24771772_340.jpg":"340x340","k_24771772_220.jpg":"220x220","o_24771772_1280.jpg":"1280x853","o_24771772_1024.jpg":"1024x682","o_24771772_640.jpg":"640x426","o_24771772_480.jpg":"480x320","o_24771772_340.jpg":"340x226","o_24771772_220.jpg":"220x146","h_24771772_1280.jpg":"1280x854","h_24771772_1024.jpg":"1024x683","h_24771772_640.jpg":"640x427","h_24771772_480.jpg":"480x320","h_24771772_340.jpg":"340x227","h_24771772_220.jpg":"220x147","pp_24771772_1280.jpg":"1280x1628","pp_24771772_1024.jpg":"1024x1303","pp_24771772_640.jpg":"640x814","pp_24771772_480.jpg":"480x611","pp_24771772_340.jpg":"340x432","pp_24771772_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_24962896_1920.jpg":"1920x1080","k_24962896_1280.jpg":"1280x1280","k_24962896_1024.jpg":"1024x1024","k_24962896_640.jpg":"640x640","k_24962896_480.jpg":"480x480","k_24962896_340.jpg":"340x340","k_24962896_220.jpg":"220x220","o_24962896_1280.jpg":"1280x852","o_24962896_1024.jpg":"1024x682","o_24962896_640.jpg":"640x426","o_24962896_480.jpg":"480x319","o_24962896_340.jpg":"340x226","o_24962896_220.jpg":"220x146","h_24962896_1280.jpg":"1280x854","h_24962896_1024.jpg":"1024x683","h_24962896_640.jpg":"640x427","h_24962896_480.jpg":"480x320","h_24962896_340.jpg":"340x227","h_24962896_220.jpg":"220x147","pp_24962896_1280.jpg":"1280x1628","pp_24962896_1024.jpg":"1024x1303","pp_24962896_640.jpg":"640x814","pp_24962896_480.jpg":"480x611","pp_24962896_340.jpg":"340x432","pp_24962896_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_25835426_1920.jpg":"1920x1080","k_25835426_1280.jpg":"1280x1280","k_25835426_1024.jpg":"1024x1024","k_25835426_640.jpg":"640x640","k_25835426_480.jpg":"480x480","k_25835426_340.jpg":"340x340","k_25835426_220.jpg":"220x220","o_25835426_1280.jpg":"1280x852","o_25835426_1024.jpg":"1024x682","o_25835426_640.jpg":"640x426","o_25835426_480.jpg":"480x319","o_25835426_340.jpg":"340x226","o_25835426_220.jpg":"220x146","h_25835426_1280.jpg":"1280x854","h_25835426_1024.jpg":"1024x683","h_25835426_640.jpg":"640x427","h_25835426_480.jpg":"480x320","h_25835426_340.jpg":"340x227","h_25835426_220.jpg":"220x147","pp_25835426_1280.jpg":"1280x1628","pp_25835426_1024.jpg":"1024x1303","pp_25835426_640.jpg":"640x814","pp_25835426_480.jpg":"480x611","pp_25835426_340.jpg":"340x432","pp_25835426_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1295","hd_25456189_1920.jpg":"1920x1080","k_25456189_1280.jpg":"1280x1280","k_25456189_1024.jpg":"1024x1024","k_25456189_640.jpg":"640x640","k_25456189_480.jpg":"480x480","k_25456189_340.jpg":"340x340","k_25456189_220.jpg":"220x220","o_25456189_1280.jpg":"1280x863","o_25456189_1024.jpg":"1024x690","o_25456189_640.jpg":"640x431","o_25456189_480.jpg":"480x323","o_25456189_340.jpg":"340x229","o_25456189_220.jpg":"220x148","h_25456189_1280.jpg":"1280x854","h_25456189_1024.jpg":"1024x683","h_25456189_640.jpg":"640x427","h_25456189_480.jpg":"480x320","h_25456189_340.jpg":"340x227","h_25456189_220.jpg":"220x147","pp_25456189_1280.jpg":"1280x1628","pp_25456189_1024.jpg":"1024x1303","pp_25456189_640.jpg":"640x814","pp_25456189_480.jpg":"480x611","pp_25456189_340.jpg":"340x432","pp_25456189_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1391","hd_25711400_1920.jpg":"1920x1080","k_25711400_1280.jpg":"1280x1280","k_25711400_1024.jpg":"1024x1024","k_25711400_640.jpg":"640x640","k_25711400_480.jpg":"480x480","k_25711400_340.jpg":"340x340","k_25711400_220.jpg":"220x220","o_25711400_1280.jpg":"1280x927","o_25711400_1024.jpg":"1024x741","o_25711400_640.jpg":"640x463","o_25711400_480.jpg":"480x347","o_25711400_340.jpg":"340x246","o_25711400_220.jpg":"220x159","h_25711400_1280.jpg":"1280x854","h_25711400_1024.jpg":"1024x683","h_25711400_640.jpg":"640x427","h_25711400_480.jpg":"480x320","h_25711400_340.jpg":"340x227","h_25711400_220.jpg":"220x147","pp_25711400_1280.jpg":"1280x1628","pp_25711400_1024.jpg":"1024x1303","pp_25711400_640.jpg":"640x814","pp_25711400_480.jpg":"480x611","pp_25711400_340.jpg":"340x432","pp_25711400_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1310","hd_26222955_1920.jpg":"1920x1080","k_26222955_1280.jpg":"1280x1280","k_26222955_1024.jpg":"1024x1024","k_26222955_640.jpg":"640x640","k_26222955_480.jpg":"480x480","k_26222955_340.jpg":"340x340","k_26222955_220.jpg":"220x220","o_26222955_1280.jpg":"1280x873","o_26222955_1024.jpg":"1024x698","o_26222955_640.jpg":"640x436","o_26222955_480.jpg":"480x327","o_26222955_340.jpg":"340x231","o_26222955_220.jpg":"220x150","h_26222955_1280.jpg":"1280x854","h_26222955_1024.jpg":"1024x683","h_26222955_640.jpg":"640x427","h_26222955_480.jpg":"480x320","h_26222955_340.jpg":"340x227","h_26222955_220.jpg":"220x147","pp_26222955_1280.jpg":"1280x1628","pp_26222955_1024.jpg":"1024x1303","pp_26222955_640.jpg":"640x814","pp_26222955_480.jpg":"480x611","pp_26222955_340.jpg":"340x432","pp_26222955_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1607","hd_26155418_1920.jpg":"1920x1080","k_26155418_1280.jpg":"1280x1280","k_26155418_1024.jpg":"1024x1024","k_26155418_640.jpg":"640x640","k_26155418_480.jpg":"480x480","k_26155418_340.jpg":"340x340","k_26155418_220.jpg":"220x220","o_26155418_1280.jpg":"1280x1071","o_26155418_1024.jpg":"1024x857","o_26155418_640.jpg":"640x535","o_26155418_480.jpg":"480x401","o_26155418_340.jpg":"340x284","o_26155418_220.jpg":"220x184","h_26155418_1280.jpg":"1280x854","h_26155418_1024.jpg":"1024x683","h_26155418_640.jpg":"640x427","h_26155418_480.jpg":"480x320","h_26155418_340.jpg":"340x227","h_26155418_220.jpg":"220x147","pp_26155418_1280.jpg":"1280x1628","pp_26155418_1024.jpg":"1024x1303","pp_26155418_640.jpg":"640x814","pp_26155418_480.jpg":"480x611","pp_26155418_340.jpg":"340x432","pp_26155418_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25750933_1920.jpg":"1920x1080","k_25750933_1280.jpg":"1280x1280","k_25750933_1024.jpg":"1024x1024","k_25750933_640.jpg":"640x640","k_25750933_480.jpg":"480x480","k_25750933_340.jpg":"340x340","k_25750933_220.jpg":"220x220","o_25750933_1280.jpg":"1280x853","o_25750933_1024.jpg":"1024x682","o_25750933_640.jpg":"640x426","o_25750933_480.jpg":"480x320","o_25750933_340.jpg":"340x226","o_25750933_220.jpg":"220x146","h_25750933_1280.jpg":"1280x854","h_25750933_1024.jpg":"1024x683","h_25750933_640.jpg":"640x427","h_25750933_480.jpg":"480x320","h_25750933_340.jpg":"340x227","h_25750933_220.jpg":"220x147","pp_25750933_1280.jpg":"1280x1628","pp_25750933_1024.jpg":"1024x1303","pp_25750933_640.jpg":"640x814","pp_25750933_480.jpg":"480x611","pp_25750933_340.jpg":"340x432","pp_25750933_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25309707_1920.jpg":"1920x1080","k_25309707_1280.jpg":"1280x1280","k_25309707_1024.jpg":"1024x1024","k_25309707_640.jpg":"640x640","k_25309707_480.jpg":"480x480","k_25309707_340.jpg":"340x340","k_25309707_220.jpg":"220x220","o_25309707_1280.jpg":"1280x853","o_25309707_1024.jpg":"1024x682","o_25309707_640.jpg":"640x426","o_25309707_480.jpg":"480x320","o_25309707_340.jpg":"340x226","o_25309707_220.jpg":"220x146","h_25309707_1280.jpg":"1280x854","h_25309707_1024.jpg":"1024x683","h_25309707_640.jpg":"640x427","h_25309707_480.jpg":"480x320","h_25309707_340.jpg":"340x227","h_25309707_220.jpg":"220x147","pp_25309707_1280.jpg":"1280x1628","pp_25309707_1024.jpg":"1024x1303","pp_25309707_640.jpg":"640x814","pp_25309707_480.jpg":"480x611","pp_25309707_340.jpg":"340x432","pp_25309707_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 8.0.18-9 [server_version] => 80018 [stat] => Uptime: 5866113 Threads: 76 Questions: 1054375873 Slow queries: 0 Opens: 188214 Flush tables: 3 Open tables: 1024 Queries per second avg: 179.740 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 9448194 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 52 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli [host] => 127.0.0.1 [user] => slobodna_admin [password] => BDNkcMPAG9tIErgj [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 3306 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/hajduk ) ) [link] => /sport/hajduk/pregled-hajdukove-2023-obranjen-kup-jesenska-titula-nakon-19-godina-juniori-viceprvaci-europe-rekorder-vuskovic-1351631 [printLink] => /sport/hajduk/pregled-hajdukove-2023-obranjen-kup-jesenska-titula-nakon-19-godina-juniori-viceprvaci-europe-rekorder-vuskovic-1351631?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [1] => stdClass Object ( [id] => 699011 [name] => 2023. [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-12-03 21:29:11 [main_article_id] => 0 [alias] => 2023 [link] => /tag/2023 ) [2] => stdClass Object ( [id] => 273747 [name] => Ivan Leko [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => ivan-leko [link] => /tag/ivan-leko ) [3] => stdClass Object ( [id] => 434373 [name] => Mislav Karoglan [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => mislav-karoglan [link] => /tag/mislav-karoglan ) [4] => stdClass Object ( [id] => 316587 [name] => Lukša Jakobušić [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => luksa-jakobusic [link] => /tag/luksa-jakobusic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Sve na jednom mjestu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Pregled Hajdukove 2023.: obranjen kup, jesenska titula nakon 19 godina, juniori viceprvaci Europe, rekorder Vušković... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3119 [name] => Frane Vulas [username] => frane-vulas [email] => frane-vulas@sd.hr [password] => $2y$10$.2A9D/90PPIqW47kf/JLQOTC7/Z1acGaABYnEiIC.WrY0kMbQMxJa [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/frane-vulas-3119 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1637 [gender] => m [description] => [image] => 1637.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1637.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/25750560.jpg [galleryCount] => 14 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Ante Čizmić/Cropix [mainImageDesc] =>

Emir Sahiti u slavlju nakon gola Dinamu

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/25750560.jpg [title] =>

Emir Sahiti u slavlju nakon gola Dinamu

Ante Čizmić/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/23681552.png [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/24087994.jpg [title] =>

Mindaugas Nikoličius, Lukša Jakobušić i Ivan Leko

Vojko Bašić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/25914608.jpg [title] =>

Mislav Karoglan

Tom Dubravec/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/24767781.jpg [title] =>

Doček juniora Hajduka na Rivi

Saša Burić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/24771772.jpg [title] =>

Marijan Budimir

Ante Čizmić/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/24962896.jpg [title] =>

Slavlje Marka Livaje nakon osvojenog kupa

Ante Čizmić/Cropix ) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/25835426.jpg [title] =>

Izbornik Zlatko Dalić, Ivan Perišić i Stipe Pletikosa

Tom Dubravec/Cropix ) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/25456189.jpg [title] =>

Zvonimir Šarlija na utakmici s PAOK-om u Solunu

Jakov Prkić/Cropix ) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/25711400.jpg [title] =>

Luka Vušković

Tom Dubravec/Cropix ) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/26222955.jpg [title] =>

Rokas Pukštas

Željko Puhovski/Cropix ) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/26155418.jpg [title] =>

Niko Sigur

Vojko Bašić/Cropix ) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/25750933.jpg [title] =>

Proslava nakon pobjede nad Dinamom na Poljudu

Jakov Prkić/Cropix ) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/12/30/25309707.jpg [title] =>

Slavlje nakon pobjede u Maksimiru

Goran Mehkek/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Finale juniorske Lige prvaka, obranjen kup, jesenski prvak nakon 19 godina, rekordan izlazni transfer, 105 tisuća članova, gotovo 20 tisuća pretplatnika... To su vrhunci Hajdukove 2023. godine. Bilo je i posrtaja. Ponovno je ekspresno eliminiran u Europi, a opet smo gledali i trenerski vrtuljak. Godinu je klub završio s knjigovodstvenih 12,47 milijuna eura minusa, pamti se i debakl 0:4 u Maksimiru u veljači... Evo pregleda Hajdukove 2023. godine.

Siječanj - Leko umjesto Karoglana

U Novu godinu klub je ušao s novim trenerom. Nakon što je predzadnjeg dana 2022. Stipe Biuk otišao u Los Angeles FC, zadnjeg dana Ivan Leko je naslijedio Mislava Karoglana. Konačno je predsjednik Uprave Lukša Jakobušić na klupu doveo željenog ‘kapitalca‘. Trebao je biti dugoročno rješenje, potpisao je na dvije i pol godine.

Hajduk se pripremao u Istri, u Novigradu. Upisane su pobjede protiv Radomlja (3:1), Mol Fehervara (3:2), Celja (2:0), uz remi sa Slovackim (1:1). Tijekom priprema David Čolina je otišao u njemački Augsburg za 750 tisuća eura. S priprema se pamti Lekina izjava:

- Fali nam još četiri-pet igrača.

---

image

Mindaugas Nikoličius, Lukša Jakobušić i Ivan Leko

Vojko Bašić/Cropix
---

Raskinut je ugovor sa Samuelom Eduokom, a Jani Atanasov transferiran je u poljsku Cracoviju.

Marko Livaja opet je izabran najboljim igračem lige u izboru Tportala ‘Kapetani biraju‘. Na otvaranju ‘proljeća‘ svladan je Šibenik na Poljudu (2:1), ali uslijedio je težak poraz kod Istre 1961 (0:3). Krajem siječnja stigao je Yassine Benrahou.

Veljača – Rekorder Vušković

Livaja je u našem izboru proglašen za ‘Sportsko ime Dalmacije‘, a Luka Vušković najvećom nadom. Na Poljudu je slavila Rijeka (1:2), kriza se produbila. Hajduk i Livaja dobili su i nagrade Splitskog saveza športova. Juniori trenera Marijana Budimira su pobjedom nad Šahtarom na Poljudu (1:0) izborili osminu finala LP. Seniori su slavili u Varaždinu (4:1).

U Hrvatskom domu Hajduk je proslavio 112. rođendan, predstavio ‘Hajdučki leksikon‘ Jurice Gizdića. Iz belgijskog Lommela posuđen je Agustin Anello, pa se vratio Ferro, navodno Benfici plaćen 500 tisuća eura. Jedva je na Poljudu pala zadnja Gorica (2:1).

---

image

Luka Vušković

Tom Dubravec/Cropix
---

Na 16. rođendan Vušković je potpisao profesionalan ugovor. Debitirao je sa 16 godina i dva dana u derbiju kao najmlađi debitant kluba u HNL-u (i izjednačio je rekord lige), ali su ‘bijeli‘ doživjeli debakl u Maksimiru (0:4). No, radost su donijeli juniori koji su u osmini finala LP senzacionalno srušili Manchester City na Poljudu (2:1).

Ožujak – Promjena formacije

Povratak s trojice na četvoricu u zadnjoj liniji pred četvrtfinale kupa u Osijeku Leki je donio rezultat (pobjeda 2:1). Vušković je sa 16 godina i pet dana golom postao najmlađi strijelac Hajduka.

- Gol posvećujem bratu Mariju - rekao je tada Luka čiji stariji brat se bori(o) s optužbama za korištenje dopinga.

Jakobušić se otvorio sedmoj sili u ‘Media Pressingu‘. Četiri gola Hajduku zabila je i Lokomotiva na Poljudu (3:4). U prvenstvu se opet slavilo u Gradskom vrtu (2:0).

Pred čak pet tisuća svojih navijača juniori su na legendarnom Westfalenu eliminirali i Borussiju Dortmund te izborili Final Four (1:1, 9:8 s 11m). Dan kasnije na Poljudu im je priređen navijački doček. Seniori su svladali Slaven na Poljudu (1:0). Preminuo je legendarni napadač ‘bijelih‘ Petar Nadoveza.

---

image

Marijan Budimir

Ante Čizmić/Cropix
---

Zbog velikog interesa navijača Hajduka UEFA-a je FF juniorske LP iz Nyona prebacila u Ženevu. Na utakmici s Walesom na Poljudu (1:1) Torcida se vratila na utakmice reprezentacije.

Travanj – Juniori viceprvaci Europe

Hajduk je slavio na Šubićevcu (3:2), pa kiksao na Poljudu s Istrom 1961 (2:2). Livaja je s bijele točke u Koprivnici donio finale kupa (1:0). Prema objavljenom izvješću klub je 2022. završio u plusu od sedam milijuna kuna. Poraz u Rijeci ostavio je drugoplasirani Hajduk 12 bodova iza Dinama. Preminuo je bivši trener ‘bijelih‘ Josip Duvančić.

Pobjedom nad Milanom izborili su juniori povijesno finale LP (3:1), ali su tada pred gotovo desetak tisuća navijača ‘pukli‘ kontra AZ Alkmaara (0:5). Unatoč tome, priređen im je veliki doček na Rivi. Remijem na Poljudu (0:0) Dinamo je već četiri kola prije kraja obranio naslov prvaka.

---

image

Doček juniora Hajduka na Rivi

Saša Burić/Cropix
---

Svibanj – Obranjen kup

Kadeti su osvojili kup, pioniri duplu krunu. Hajduk je u zadnja četiri kola pobjeđivao kod Lokomotive (3:0), Osijek (3:0), kod Slavena (1:0) i Šibenik (3:0). Preminuo je bivši igrač i trener Mario Ćutuk. U finalu kupa na Rujevici je svladan Šibenik (2:0), a navijači su igrače dočekali u Splitu.

Poslije utakmice Livaja je uzeo megafon i skandirao pjesmicu uvredljivu za Šibenčane. U zadnjem kolu, opet sa Šibenikom, karijeru je završio Danijel Subašić. Nakon susreta navijači su se probili na travnjak. U zadnjih osam susreta sezone, mahom s vratarom Ivanom Lučićem, nije primljen gol. Livaja je s 19 pogodaka opet bio prvi strijelac lige.

---

image

Slavlje Marka Livaje nakon osvojenog kupa

Ante Čizmić/Cropix
---

Lipanj – Najava obnove Poljuda i gradnje novog stadiona

Na skupštini je najavljena obnova Poljuda u drugom kvartalu 2024. te gradnja novog stadiona na Brodarici. Zbog ranijeg kiksa kod Osijeka (1:2), juniori nisu obranili titulu. Na otvorenom treningu reprezentacije na Rujevici neki ‘navijači‘ vrijeđali su Livaju. Dan nakon incidenta, povukao se iz reprezentacije.

Zvonimir Šarlija bio je prvo pojačanje, slijedio ga je Leon Dajaku. Glavni dio priprema za novu sezonu Hajduk je odradio na Bledu. U odnosu na prethodnu sezonu, bez nezadovoljnog Nikole Kalinića, Chidozie Awaziema, Agustina Anella i Tonija Borevkovića kojima je istekla posudba, Stefana Simića, Gerga Lovrencsicsa, Marca Fossatija, Josipa Vukovića, Marija Čuića, Ivana Ćalušića...

Karoglan je preuzeo Istru 1961, a Budimir Široki Brijeg, novi klub partner Hajduka. Tamo su posuđeni i Marko Capan i Jere Vrcić. Toni Golem postao je novi trener juniora. Hajduk je predstavio novi treći dres, zeleni.

Hajduk je iza zatvorenih vrata remizirao sa Širokim (1:1). Livaja je dugo čekao kaznu, pa je za incident nakon finala kupa kažnjen utakmicom zabrane nastupa (Superkup) i s 13.300 eura.

Srpanj – Poraz u Superkupu

Na pripremama je Hajduk poražen od Olimpije (0:1), svladao MTK (3:1), s Radomljem remizirao (1:1), pa svladao Trabzonspor (2:0). Poljud i Maksimir proglašeni su građevinama od nacionalnog interesa. Pred početak sezone stigli su Fahd Moufi, Ismael Diallo te Vadis Odjidja-Ofoe. U Superkupu je Hajduk bez Livaje poražen od Dinama na Maksimiru (0:1) uz isključenje Leke, zbog vrijeđanja suca Darija Bela dobio je pet susreta kazne.

---

image

Rokas Pukštas

Željko Puhovski/Cropix
---

Revanš je uslijedio u 1. kolu HNL-a na istom mjestu golom Rokasa Pukštasa u nadoknadi (2:1). Pala je potom i Rijeka na punom Poljudu (1:0), opet golom Pukštasa, ali je i ozlijedio koljeno. U 3. kolu kvalifikacija Konferencijske lige klub je izvukao pobjednika sraza PAOK-a i Beitara.

Kolovoz – Eliminacija iz Europe

Lukas Grgić prodan je u bečki Rapid za 750 tisuća eura. Zbog ubojstva navijača AEK-a pred susret s Dinamom, UEFA je navijačima Hajduka zabranila dolazak u Solun. U prijateljskom srazu sa Sarajevom Hajduk je remizirao (2:2). Ždrijebom je odlučeno da bolji iz ogleda Hajduka i PAOK-a ide na Rosenborg ili Hearts. Hajduk je s PAOK-om u Splitu odigrao bez pogodaka, a HNL je otvorio s pet pobjeda. Pao je i Slaven na Poljudu (3:0), Rudeš u Zagrebu (2:0) te Varaždin u gostima (2:1). S krajem prošle sezone Leko je izjednačio rekordnih klupskih devet pobjeda u nizu u HNL-u.

---

image

Zvonimir Šarlija na utakmici s PAOK-om u Solunu

Jakov Prkić/Cropix
---

Mladi Boško Jemo je posuđen Lecceu. Preminuo je bivši nogometaš ‘bijelih‘ Miroslav Bošković. U Solunu Hajduk je eliminiran iz Europe (0:3).

Dalić nije pozvao Livaju za rujanske utakmice, uz naknadno objašnjenje nakon pritiska javnosti. Jan Mlakar je otišao u Pisu za tri milijuna eura, a Mate Antunović je posuđen Monzi. Hajduk se pojačao i bivšim reprezentativcem Filipom Uremovićem.

Rujan – Rekorder Vušković 2, ozljeda Perišića

Istra 1961 je šokirala Poljud golom u 101. minuti (0:1). Umjesto Golema koji je preuzeo Rudeš, novi trener juniora postao je Zlatko Jerković. Milijun eura plaćen je Mihael Žaper Osijeku. Realiziran je rekordni transfer Vuškovića u Tottenham težak 11 milijuna eura. Poražen je Hajduk kod Gorice, opet u nadoknadi (1:2). Aleksandar Trajkovski bio je novi potez sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Lako je svladan Omladinac iz Gornje Vrbe u Slavonskom Brodu u šesnaestini finala kupa (6:0).

Pokrenut je projekt ‘Sidi na moje misto‘. Voditelj Akademije Boro Primorac dobio je Trofej Fabjan Kaliterna. Nesuđeno zimsko pojačanje Ivan Perišić ozlijedio je ligament koljena i slijedilo mu je bar pola godine stanke. Hajduk je svladao Lokomotivu na Poljudu (1:0).

---

image

Izbornik Zlatko Dalić, Ivan Perišić i Stipe Pletikosa

Tom Dubravec/Cropix
---

Dalić je pozvao Livaju za Tursku i Wales u listopadu. Hajduk je probio nestvarnu brojku od 100 tisuća članova. Uoči derbija Torcida je na treningu dala podršku igračima.

Listopad – Karoglan umjesto Leke

Hajduk je golom Emira Sahitija srušio Dinamo (1:0). I nogometaši i nogometašice bili su prvi. Uslijedio je poraz u Rijeci (0:1). Livaja se pred okupljanje oprostio od reprezentacije. Hajduk je u ligaškoj stanci uveličao proslavu 110 godina Dinare iz Knina.

---

image

Proslava nakon pobjede nad Dinamom na Poljudu

Jakov Prkić/Cropix
---

Poslije poraza od Osijeka (0:2) kada se vratio Pukštas Poljudom se orilo ‘Leko odlazi!‘. Nakon četiri poraza u šest susreta Leko je smijenjen, naslijedio ga je prethodnik Karoglan. Na debiju kod Slavena nastavio je niz neporaženosti iz prvog mandata (1:0). Trijumf je pomutila teška ozljeda koljena Darija Melnjaka koji je out do kraja sezone, a baš je njega vidio na lijevom krilu.

Preminuo je bivši igrač Hajduka Vlatko Šimek. Torcida je proslavila 73. rođendan. U osmini finala Kupa Hajduk je slavio kod Jadrana u Pločama (2:0).

Studeni – Nova serija pobjeda

Teškom je svladan fenjeraš Rudeš na Poljudu (1:0). Melnjak je operiran. Osijek je svladan na Opus Areni u zaostalom susretu 3. kola (1:0), onda je na Poljudu pred ligašku stanku pao i Varaždin (3:1). Karoglan je najavio povratak Nikole Kalinića na zimu. Pukštas (do 2027.) i Niko Sigur (do 2028.) produžili su ugovore. Studeni je okončan pobjedom u Puli (2:0).

---

image

Niko Sigur

Vojko Bašić/Cropix
---

Prosinac - Jesenski prvak

Gorica je pala na Poljudu (3:0), a Hajduk je postao jesenski prvak dva kola prije kraja. Remi kod Lokomotive (1:1) prekinuo je Karoglanov niz od šest ligaških pobjeda, sedam ukupno. U četvrtfinalu kupa Hajduk je izvukao Varaždin na Poljudu. Preminuo je bivši junior Ivan Čeliković.

Derbi kod Dinama za kraj jeseni završio je bez golova. Hajduk ima šest bodova i utakmicu više od Rijeke, sedam bodova i dva susreta više od Dinama.

Na skupštini je objavljeno kako će klub godinu završiti u minusu od 12,47 milijuna eura zbog toga što se transfer Vuškovića ne može proknjižiti u 2023. godini. U izboru ‘Kapetani biraju‘ Bruno Petković je pobijedio Livaju. Klub je dao podršku UEFA-i u borbi sa Superligom.

---

image

Mislav Karoglan

Tom Dubravec/Cropix
---

---

image

Slavlje nakon pobjede u Maksimiru

Goran Mehkek/Cropix
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Ante Čizmić/Cropix Vojko Bašić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Saša Burić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Jakov Prkić/Cropix Tom Dubravec/Cropix Željko Puhovski/Cropix Vojko Bašić/Cropix Jakov Prkić/Cropix Goran Mehkek/Cropix
Ante Čizmić/Cropix

Emir Sahiti u slavlju nakon gola Dinamu


Vojko Bašić/Cropix

Mindaugas Nikoličius, Lukša Jakobušić i Ivan Leko

Tom Dubravec/Cropix

Mislav Karoglan

Saša Burić/Cropix

Doček juniora Hajduka na Rivi

Ante Čizmić/Cropix

Marijan Budimir

Ante Čizmić/Cropix

Slavlje Marka Livaje nakon osvojenog kupa

Tom Dubravec/Cropix

Izbornik Zlatko Dalić, Ivan Perišić i Stipe Pletikosa

Jakov Prkić/Cropix

Zvonimir Šarlija na utakmici s PAOK-om u Solunu

Tom Dubravec/Cropix

Luka Vušković

Željko Puhovski/Cropix

Rokas Pukštas

Jakov Prkić/Cropix

Proslava nakon pobjede nad Dinamom na Poljudu

Goran Mehkek/Cropix

Slavlje nakon pobjede u Maksimiru

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/pregled-hajdukove-2023-obranjen-kup-jesenska-titula-nakon-19-godina-juniori-viceprvaci-europe-rekorder-vuskovic-1351631 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=c5a665abf60b1ac38cd0f1afdd47605277c4b0e6 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Pregled+Hajdukove+2023.%3A+obranjen+kup%2C+jesenska+titula+nakon+19+godina%2C+juniori+viceprvaci+Europe%2C+rekorder+Vu%C5%A1kovi%C4%87...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fpregled-hajdukove-2023-obranjen-kup-jesenska-titula-nakon-19-godina-juniori-viceprvaci-europe-rekorder-vuskovic-1351631 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fpregled-hajdukove-2023-obranjen-kup-jesenska-titula-nakon-19-godina-juniori-viceprvaci-europe-rekorder-vuskovic-1351631 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Sve na jednom mjestu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
HajdukSve na jednom mjestu

Pregled Hajdukove 2023.: obranjen kup, jesenska titula nakon 19 godina, juniori viceprvaci Europe, rekorder Vušković...

Piše Frane Vulas
31. prosinca 2023. - 10:13

Finale juniorske Lige prvaka, obranjen kup, jesenski prvak nakon 19 godina, rekordan izlazni transfer, 105 tisuća članova, gotovo 20 tisuća pretplatnika... To su vrhunci Hajdukove 2023. godine. Bilo je i posrtaja. Ponovno je ekspresno eliminiran u Europi, a opet smo gledali i trenerski vrtuljak. Godinu je klub završio s knjigovodstvenih 12,47 milijuna eura minusa, pamti se i debakl 0:4 u Maksimiru u veljači... Evo pregleda Hajdukove 2023. godine.

Siječanj - Leko umjesto Karoglana

U Novu godinu klub je ušao s novim trenerom. Nakon što je predzadnjeg dana 2022. Stipe Biuk otišao u Los Angeles FC, zadnjeg dana Ivan Leko je naslijedio Mislava Karoglana. Konačno je predsjednik Uprave Lukša Jakobušić na klupu doveo željenog ‘kapitalca‘. Trebao je biti dugoročno rješenje, potpisao j...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 23:33