StoryEditorOCM
Hajdukotvorena opcija

Prijelazni rok još nije gotov, a Hajduk još ima priliku za vratiti igrača koji može biti rješenje za goruću poziciju

Piše Sport SD
21. kolovoza 2024. - 22:00

Kako se bliži kraj prijelaznog roka otvaraju se neke mogućnosti na tržištu koje možda ranije tijekom ljeta nisu bile dostupnije opcije. Iako je u posljednjem intervjuu za Novu TV predsjednik Hajduka Ivan Bilić naveo mogućnost da Hajduk do kraja prijelaznog roka ne dovede više pojačanja, ta opcija nije isključiva do kraja. Naime, na tržištu se još stigne reagirati i unutar financijskih mogućnosti koje Hajduk trenutno ima te pojačati momčad s nekoliko igrača. 

Tri su pozicije koje su od velike važnosti za momčad Gennara Gattusa kad su nova imena u pitanju i koje je talijanski stručnjak isticao više puta. Prioriteti su napadač, krilni napadač i ‘šestica‘, a razna su i imena koja su se pojavljivala u eteru kao potencijalna nova ili stara imena u momčadi Hajduka.

Među tim imenima javlja se i ono Stipe Biuka kojeg je početkom ljeta otkupio španjolski Real Valladolid. Biuk je tijekom zimskog prijelaznog roka došao u Španjolsku iz Los Angelesa na posudbu s uvjetnim otkupom u slučaju plasmana Valladolida u La Ligu, što se na kraju i ostvarilo. U ovom transferu zaradio je i Hajduk, ali tek odštetu za razvoj s obzirom da se po iznosu transfera u Španjolsku nije ostvario ugrađeni bonus koji je imao u odlasku s Poljuda.

image
Duje Klarić/Cropix

Za španjolsku momčad dosad je upisao 11 nastupa, a prije desetak dana na konferenciji za medije trener Paulo Pezzolano je izjavio kako ne bi imao ništa protiv da Biuk skuplja minute u drugom klubu. Bilo je to nakon posljednje provjere uoči prvenstva kad je istaknuo kako na lijevom krilu ima puno igrača i da ne mogu svi igrati. Nahvalio je i Biukove igračke kvalitete i dodao kako će dobiti priliku. No po svemu sudeći izglednije je da će Biuk potražiti minute na posudbi, a u tu priču ulazi Hajduk.

Nije sporno da bi interes za ovaj povratak ‘Hajdukova diteta‘ bio obostran iz više razloga, a ponajviše iz potencijalnog benefita za obje strane. Minutaže u slučaju Biuka, a potencijalnih golova i asistencija u slučaju Hajduka s pozicije koju Gattuso trenutno krpa s igračima kojima ona nije prirodna. U cijeloj priči nije nevažan financijski aspekt, koji je zapravo i najveći problem u dovođenju novih igrača na Poljud. Sigurno je da bi iz trenutne perspektive ta posudba i koštala, ali još ima vremena za dogovor koji bi mogao biti na obostrano zadovoljstvo u ovom trenutku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 16:22