StoryEditorOCM
Hajdukneraskidivo

‘Prkos moćnome i zaštita slabome...‘ Hajduk dogovorio partnersku suradnju s VAD-om, a sad ajmo po tri punta

Piše Sport SD
4. srpnja 2023. - 18:16

Hajduk Split i Viteško alkarsko društvo (VAD) Sinj su u Splitu, u povodu obilježavanja 308. godišnjice Sinjske Alke, i ove godine potvrdili partnersku suradnju.

Potpisivanju partnerske suradnje prisustvovali su predsjednik Uprave HNK Hajduk Lukša Jakobušić i članica Uprave Marinka Akrap, te ispred VAD-a predsjednik  Viteško alkarskog društva, dr. Stipe Jukić, alkarski  vojvoda, Mario Šušnjara, tajnik Viteškog alkarskog društva, dr. Ivan Nasić i pobjednik prezentacijske svečane Alke održane u austrijskom gradu Badenu, alkar Frano Talaja, te njegov alkarski momak Anđelko Vučković.

Predsjednik HNK Hajduk Lukša Jakobušić izrazio je zadovoljstvo potpisanom partnerskom suradnjom posebno istaknuvši jake spone Hajduka i Alke, te Cetinske krajine gdje su ljudi oduvijek bili veliki dio njihova srca kao i činjenicu da Hajduk potpisivanjem ovog ugovora još jednom prilazi njima, ali i oni Hajduku. Ime Hajduk na određeni način ima vezu s gradom Sinjom i Alkom kojem je profesor Barač preko časnog Andrijice Šimića 1902. godine našem klubu dao ime.

- Alka je projekt koji je nadišao prostore Sinja i cetinskog kraja, županije i Hrvatske. Ulaskom u UNESCO postali su nematerijalni spomenik kulturne baštine. O Hajduku nemamo što govoriti. Zna se da je već odavno prešao nacionalne okvire i mislim da potpisivanjem povelje te dvije institucije daju određeno značenje cijelom našem području i hrvatskoj državi. Čast mi je i zadovoljstvo da danas ovo ponovno potpisujemo, izjavio je Stipe Jukić rekavši kako se  nada svim drugim vrstama suradnje, od gospodarske i kulturne, pa sve do sportske.

U potvrdi koju su potpisali simbolično stoji:

"U povodu 308. godina veličanstvene pobjede 1715. do 2023., sinjskih vitezova uz bratstvo dalmatinskih Hajduka zaštitnika slabijih koji se staviše u obranu svoga naroda nad moćnim osvajačima da se sačuva sve ono najljepše u našem narodu; junaštvo, čojstvo, ljubav za slobodom, prkos moćnome i zaštita slabome i zauvijek otrgne zaboravu. U zalog budućim pokoljenjima na čast, ponos i diku".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 02:36