StoryEditorOCM
HajdukMinus i plus

Rastanak. Dok većina igrača Hajduka gušta na egzotičnim destinacijama, jedan je ispod radara otišao u novi klub

Piše F. V.
22. prosinca 2023. - 12:14

Prvenstvenu pauzu nogometaši Hajduka su mahom iskoristili za odlaske na odmor s obiteljima, djevojkama na egzotične destinacije. Međutim, jedan od njih otišao je na ‘radni odmor‘, u svoj novi klub.

Mladi 16-godišnji Luka Vušković objavio je na svom Instagramu kako je u Londonu. Objavio je snimku Londona iz zrakoplova. A uz to i bijelo srce. To je boja Hajduka, ali i njegovog novog kluba Tottenhama.

image

Screenshot Instagram/Luka Vušković

Screenshot Instagram/Luka Vušković

U rujnu je Vušković prodan u Tottenham u transferu navodno vrijednom 11 milijuna eura, što je rekordni Hajdukov izlazni transfer. Taj transfer nije mogao biti proknjižen u 2023. godini, pa je zbog toga Hajduk godinu završio s minusom od 12,47 milijuna eura, ali čini se da nema razloga za dramu. Transfer je napravljen, a cash flow nije upitan. Tako da će u 2025. godini, kada napuni 18 godina i kada bude proknjižen, vjerojatno biti plus.

Nakon što je transfer objavljen, dogovoreno je da Tottenham ostaje u Hajduku do ove zime. Sada se očekuje da Tottenham odluči gdje će u nastavku sezone biti 16-godišnjak koji po pravilima u Velikoj Britaniji koja više nije dio EU tek kada napuni 18 i službeno može postati član engleskog kluba. Vušković je otišao u London i sada bi se trebali iskristalizirati svi ti detalji oko nastavka njegove karijere. Što se Hajduka tiče, to bi po svemu sudeći barem zasad trebalo biti to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 18:40