StoryEditorOCM
Hajdukpoljudske batude

Slaže li Nikola Kalinić megamomčad za Gattusa? Procurila je informacija kako je zvao - Edina Džeku

Piše Sport SD
13. lipnja 2024. - 12:36

Slaže li Nikola Kalinić za svogo novog zvjezdanog trenera, Talijana Gennara Gattusa, megamomčad? Jasno je da su promjene potrebne, a Kalinić je na svojoj inauguraciji govorio kako nema namjeru dovoditi igrače samo radi broja, nego želi istinska pojačanja.

Može li jedno od njih bidi i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko? Pojavila se informacija kako ga je Kalinić već kontaktirao, o tome pišu 24sata

Njih su dvojica zajedno igrali u talijanskoj Romi. Džeki je već, doduše, 38 godina, dvije je godine stariji od sportskog direktora Kalinića, ali svakako bi ga mnogi voljeli vidjeti na Poljudu. Čovjek je klasa. Džeko i Kalinić zajedno su igrali u Romi, a Džeko i Perišić u Interu.

Priča o Perišićevom dolasku u Hajduk prije par tjedana oživio je sam Džeko koji je komentirao objavu Ivana Perišića. Džeko inače ima i restoran u Dubrovniku u čemu smo tada pisali:

‘Tiha patnja‘ Hajdukovih navijača teško će na Poljud; Zavirili smo u njegov restoran, cijene, ‘boli glava‘, držite se

Ni pet, ni šest, nego odmah u prsi. Nikola Kalinić zove Edina Džeku! Ideja nije nova, ali sad bi se mogla pokrenuti s mrtve točke.

Poznaju se dobro, a još je davno Senijad Ibričić najavljivao kako bi Edin Džeko volio karijeru završiti u Hajduku. Restoran ima u Dubrovniku, kuću zajedno s Ibričićem gradi u Podstrani, iza hotela Le Meridien Lav.

Lukša Jakobušić je sanjao Džeku, kao što je sanjao i Marka Livaju, Nikolu Kalinića, Marija Mandžukića, Ivana Perišića, Josipa Brekala... Neke je doveo, neke nije.

Sad bi Nikola mogao krenuti putem Lukše i još veće snove oživjeti. Vijest da mu je Edin Džeko u mislima nitko neće demantirati, bilo je samo pitanje tajminga kad će je tko i objaviti, bez obzira što još nema ništa konrektno.

No, ideja o Džeki podložna je i činjenici koju je objavio predsjednik Ivan Bilić, a to je da se klupski proračun neće kresati, neće se ambicije smanjivati.

Džeko ima 38 punih godina, ali što je to... u Fenerbahceu je sad igrao dobro, zabijao, možda stvarno poželi do 40. zaigrati za Hajduk.

Kalinićev poziv vrijedi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 12:50