StoryEditor
HajdukOgroman iznos

Stipe Biuk po prvi put osvanuo na Transfermarktu i odmah postao drugi najvrjedniji hajdukovac

Piše Ivan Renić
10. lipnja 2021. - 15:40
Tom Dubravec/ Cropix

Apsolvirali smo da Marko Livaja ostaje u Hajduku. Na radost navijačkog puka, friška „desetka“ kamen je temeljac „bijelih“. Lukša i Niko brode dalje...

Prvi (i najvažniji) zadatak uspješno je obavljen, ali posla ima još, napretek. Kako bi dobro bilo da ostane i Lovre Kalinić, a spominju se i neka zvučna imena u kontekstu povratka.

Navijači već spremaju nove akcije, osokoljeni izvojevanom pobjedom u „operaciji Livaja“.

Pogledamo li u budućnost, ne možemo zaobići ime Stipe Biuka. Hajdukov dragulj na velika je vrata ušao pokazavši što zna. Valjalo bi ga zadržati, razvijati, oko njega i Livaje graditi momčad.

Tako je 18-godišnji 'wonderkind' jutros osvanuo i na Transfermarktu koji je njegovu vrijednost „procijenio“ na četiri milijuna eura.

Sjajan je to početni iznos za tako mladog igrača koji bi se po svoj prilici u narednim godinama trebao dobrano izmnožiti. 

Stipe mora ostati – složni su navijači. Vrijeme je da Uprava barem malo razmazi one kojima je bijela boja pri srcu.

Zanimljivo je kako je friško izlistani Biuk automatski postao drugi najvrjedniji hajdukovac, barem što se Transfermarkta tiče. Više od njega „piza“ tek Mario Vušković koji je prvi u izlogu. Iščekujemo rasplet i te situacije...

Stipe je za pola milijuna „skuplji“ i od Livaje te za milijun i pol od Kalinića.

Pravo je to osvježenje nakon godina letargije u kojima je prednjačio otpisani Caktaš. Bivšem kapetanu vrijednost se otopila za više od polovice. Trenutno je stao na milijun i pol. Daleko je to od njegovog prošlogodišnjeg vrhunca od 3,7 milijuna.

Iskočili su tek izdašni izlazni transferi Domagoja Bradarića i Ante Palaverse, iako im je u trenutku odlaska Transfermarkt „procijenio“ vrijednost na milijun, odnosno pola milijuna eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 18:27