StoryEditorOCM
Hajdukatmosfera s tribina

Torcida se opet sjetila ‘braće‘ i poslala poruku u Poljsku, evo kako se dim u čas sa sjevera proširio po cijelom Poljudu

Piše I. M.
27. veljače 2024. - 19:43

Hajduk i Varaždin na Poljud igraju utakmicu četvrtfinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Bijeli već treću sezonu zaredom brane naslov osvajača ovog natjecanja, a protivnik im je momčad kod koje su gostovali prošle subote u 24. kolu HNL-a. Do sada je klub s Poljuda izbacio Omladinac iz Gornje Vrbe (6:0) i Jadran LP (2:0), a Varaždin je svladao Grobničan (1:0) i Istru 1961 (3:2).

Večeras je naša fešta

"Večeras se je naša fešta, večeras se vino pije, nek‘ se igra, nek‘ se piva...", s tim je stihovima publika na Poljudu ispratila Hajduk u polufinale Hrvatskog kupa. A nakon zadnjeg zvižduka, igrači su već standradno došli ispod sjeverne tribine kako bi pozdravili one najvjernije navijače koji su bili glasni za vrijeme cijelog susreta.

Bakljada Torcide

Prije nego što je Livaja u 70. minuti izveo kazneni udarac nakon čega je Hajduk opet povećao svoje vodstvo, na 5:0, sa sjevera je krenula bakljada. Torcida je zapalila nekoliko baklji, a ubrzo se zbog vjetra dim proširio na cijeli teren. No, sreća da ima vjetra, bez obzira na osjećaj hladnoće, pa je tako dim i ubrzo nestao s Poljuda.

Primorci na okupu

U loži na Poljudu zajedno su se našla trojica prezimenjaka. Dragan, Damir i Boro, koji zajedno dijele prezime Primorac. Voditelj Hajdukove akademije Luka Kaliterna našao se u društvu poznatog liječnika, kao i počasnog konzula Republike Koreje, koji je nedavno trčao na Split maratonu.

image

Dragan, Damir i Boro Primorac

Tom Dubravec/Cropix

Torcida poslala poruku u Poljsku

Već je danas u gradu osvanuo grafit na Pazaru na kojem je splitska Torcida čestitala rođendan onoj iz Poljske, navijačima kluba Gornik iz grada Zabrzea. Nisu svoje prijatelje zaboravili ni na utakmici, podigli su na sjeveru transparent na kojem je pisalo: "Sve najljepše želimo našoj braći..."

image
Slaven Alfirević

Utakmica je počela

Torcida je igrače na početku pozdravila s pjesmom: "Samo jednu želju imam moj živote ludi, da mi Hajduk prvak bude...".

Poljud nije pun, ali s obzirom na radni dan, nije se moglo ni očekivati da će sve ulaznice biti rasprodane. No, i dalje je lijep broj došao podržati Bijele.

Još malo do početka

Manje je od pola sata do početka utakmice. Igrači se zagrijavaju, a poljudski stadion se puni. Onaj grb Hajduka koji se vidi sa zapadne tribine postaje sve manje vidljiv, jer polagano, ali sigurno pristiže sve više navijača na istočnu tribinu. Za sada atmosferu održavaju one standardne navijačke pjesme...

image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
image
Tom Dubravec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 13:33